Intelligens raktárrendszer

3D-MATRIX Solution® intelligens raktárrendszer

Raktári rendszerek egyedülálló kombinációja a maximálisan rugalmas tárolásért és komissiózásért

A 3D-MATRIX Solution® innovatív, szabadalmaztatott raktári koncepciójával az SSI SCHÄFER egy kiemelkedően dinamikus raktárrendszer-megoldást biztosít tároló dobozok, kartondobozok, gyűjtőtálcák, teljes rakodótálcák, valamint raklapok tárolásához és komissiózásához.

Ez az egyedülálló kombináció maximális rugalmasságot és jövőorientált skálázhatóságot biztosít. 

A hagyományos raktárak problémái 

A hagyományos raktárak határát a liftek rendszerből adódó, korlátozott száma jelenti. Ez szűk keresztmetszeteket idéz elő a be- és kiraktározás során. Ennek következtében az átrakóhelyek száma korlátozott, ami miatt a vízszintes és függőleges tengelyen elhelyezkedő folyamatok csak feltételesen választhatók el egymástól.

A folyosók szállítókocsis teljesítménynövelése az előzónában a szállítópályákon jelentős beszűküléseket idéz elő. A rendszer jellegéből adódóan a szekvenciaképzés csak kiegészítő, utánkapcsolt szekventáló rendszerekkel lehetséges.

Ezért fejlesztettük ki a 3D-MATRIX Solution® koncepciót: Ezzel a szabadalmaztatott raktárrendszer-megoldással az SSI SCHÄFER új dimenzióba helyezi az automatizált raktárrendszereket. A moduláris koncepció az önálló árucikkek, kartonok, rakodótálcák és raklapok tárolására és komissiózására szolgáló, nagy dinamikájú rendszermegoldásokat helyezi előtérbe.

Az innovatív megoldás: rugalmas és forradalmi raktári rendszerek

A Matrix három fontos rendszerelemből áll: 

szállítókocsi járművekből, 

- liftekből, felrakógépekből és 

szállítópálya rendszerekből

A szállítókocsi járművek az X tengelyen dolgoznak a raktárfolyosók mélyén.
A liftrendszerek a raktári áruk függőleges szállítását végzik az Y tengelyen.
A szállítópályák a vízszintes irányú szállítást végzik a Z tengelyen, és átadják az árut a közvetlenül csatlakozó komissiózó vagy csomagküldő munkaállomásnak. Ennek során a raktárban az X, Y és Z tengelyen végzett minden egyes mozgás következetesen egymástól függetlenül zajlik, így akár párhuzamosan is történhet. 

3D-MATRIX SOLUTION® AZ INTELLIGENS RAKTÁR ALAPJA

Raktározás, pufferelés és szekventálás egy rendszerben

A 3D-MATRIX Solution®intelligens raktárrendszer speciális koncepciójának köszönhetően a raktártér egy minden oldalról nyitott rendszernek tekinthető – így egymástól független folyamatok végezhetők, méghozzá szűk keresztmetszetek nélkül. 

A 3D-MATRIX Solution® lehetővé teszi a raktárrendszer összes árucikkéhez való hozzáférést, és közvetlenül lát el minden csatlakozó „áru az emberhez” munkaállomást a kívánt árucikkekkel. 

Mindenütt, ahol dolgozók látják el az egyes feladatokat, nagy hangsúlyt fektetünk az ergonómiára.

A korlátlan hozzáférhetőségnek köszönhetően rendkívül egyszerű az üzem közbeni karbantartás. A kiépítési fokozatok gond nélkül illeszkednek a már meglévő raktárkezelési informatikai infrastruktúrába.

A 3D-MATRIX Solution®raktárrendszer megadja a szükséges rugalmasságot az e-kereskedelem egyes területei számára. Ez alatt mindenekelőtt az akár 500 000 árucikk befogadására alkalmas, skálázható rendszerek megvalósítását értjük. A mindenkori raktárkapacitást és a rendszer teljesítményét az elé- és utánkapcsolt folyamatokra méretezzük – a mi megoldásunkkal pontosan azt kapja, amire az egyre erőteljesebben növekvő e-kereskedelmi piac kezeléséhez szüksége van.

Profitáljon Ön is a raktár hatékonyságának jelentős mértékű növekedéséből, az igényekkel együtt növekvő megoldásból, valamint a beruházás hosszú távú biztonságából.

  • Nagy dinamikájú raktári rendszer-megoldások önálló árucikkek, kartonok, rakodótálcák és raklapok tárolásához és komissiózásához

  • A folyamatok párhuzamossá tétele a vízszintes és függőleges irányú szállítás függetlenítésével és a munkaállomások ellátásával

  • Folyamatos hozzáférés a raktárban lévő összes árucikkhez azonos teljesítmény mellett

  • Dinamika és magas áteresztőképesség szűk keresztmetszetek nélkül

  • Nincs szükség a raktári áruk ABC osztályozására

  • Átmeneti pufferelés átrakóhelyekkel

  • A feladatok teljes szekvenálása

  • Egyéni hozzáférés a liftekhez az átrakóhelyeken

  • Moduláris, skálázható és bővíthető megoldás

  • A rendszerelemek tetszőleges számban és szabadon elhelyezhetők, a raktári tárolók hossza, szélessége és magassága rugalmasan bővíthető

  • Könnyű karbantartás az egyszerű hozzáférhetőségnek köszönhetően, akár üzem közben is

3D-MATRIX SOLUTION® + NAVETTE-RENDSZER A KARL STORZ-NÁL

Rugalmas és kiterjeszthető intelligens raktárrendszer

Nagy hatékonyságú kiszedési folyamat kis alkatrészek kezelésében

SSI SCHÄFER fővállalkozóként nagy hatékonyságú Navette állványkiszolgáló rendszerrel és 3D-MATRIX Solution® intelligens raktári koncepcióval ellátott raktárat telepített a Karl Storz GmbH & Co KG számára. A rendszert maximális rugalmassággal és kiterjeszthetőséggel tervezték. 120 000 láda tárolási helyet 42 innovatív Navette shuttle állványkiszolgáló raktári jármű lát el, ami 20%-al növeli a Karl Storz raktárának hatékonyságát összehasonlítva egy hagyományos rendszerrel.

LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

Az SSI SCHÄFER raktártechnikai szakértelme speciális know-how-t és széles körű intralogisztikai tapasztalatot ötvöz az egyedi raktári rendszerek és megoldások biztosítása érdekében.

Kiválóság a raktárlogisztikában

Raktári felrakógépek, raktárgépek és rendszerek

Tér és idő optimalizálása az SSI SCHÄFER raktárgépei által

2.1 MB

SSI SCHÄFER Katalógus 2022

NAGYOBB HATÉKONYSÁG RENDSZERREL

Intralogisztikai termékek és megoldások a vállalaton belüli anyagáramláshoz


20.4 MB
Érdeklődik termékeink iránt? Kérdése vagy észrevétele van? Lépjen velünk kapcsolatba!