A-Frame Cerp Rouen

Referens CERP Rouen

CERP Rouen levererar till mer än 600 apotek

CERP Rouen är ett företag i ASTERA-gruppen. CERP Rouen levererar till mer än 600 apotek i Parisområdet och till alla dotterbolag i Frankrike från sitt lager i Le Plessis-Robinson. 

SSI SCHÄFER har varit intralogistiska partner till CERP Rouen redan från start och ansvarar för att implementera logistiksystemet. Logistikcentret hanterar runt 16 000 varor och 25 000 ordrar per dag. Mittpunkten för beställning av snabbflyttande produkter är en A-Frame med 18 moduler och 2052 kanaler.

SSI SCHÄFER har också levererat: conveyor system, lagerinredningergonomics@work!, flödehantering, mjukvarulösningen WAMAS®.

FAKTA & NYCKELTAL

Systemnyckeltal

FigurVärde
Lager storlek9.000 m2
System storlek4.500 m2
SKUs16.000
Order linje / dag25.000
Brickor/ dag5.000
Arbetstimmar / dag7,5 h

REFERENS CERP ROUEN

Optimerad leveranskedja från inkommande gods till leverans

Apotea expanderar sin automation tillsammans med SSI Schäfer
  • Ökning av plockningseffektivitet med högre grad av automatisering

  • Installation och start av ett nytt system utan att avbryta driften

  • Hantera en högre genomströmning på kortare tid

  • Ergonomiska arbetsprocesser för anställda

  • Optimerad administrering av allt fler SKU

  • Möjlighet till framtida tillägg







Materialflödet vid CERP Rouen följer dessa steg

Leverantörens varor levereras i kartonger på staplade pallar. Efter lossning placeras kartongerna manuellt på transportsystemet som leder till arbetsstationerna i varuområdet. Plockning enligt principen om goods-to-man är grunden för denna ombyggnad. Trots att CERP Rouen valde det automatiserade S-Pemat-systemet år 2000, syftar det nya projektet till att förbättra plockning av varor med lägre omsättningsgrad. Schäfer Carousel System (SCS) används sålunda för att ersätta en stor del av de statiska ställen. Kombinationen av SCS med arbetsplatsen Pick to tote möjliggör plockning av mer än 50% av föremålen med medellång eller långsam omsättning.

Efter att ordern plockas och innan varorna tilldelas enskilda kunder, transporteras backarna till plockstationerna i fraktområdet. Vid den första plockningsstationen, där upp till 1.800 backar per timme kan bearbetas, utförs den kombinerade processen att lägga till adressetiketten och locket. Nästa station säkerställer att lådorna är ordentligt stängda före leverans med en omspänningsprocess som hermetiskt tätar locket på backen. Kundernas order transporteras till apoteket via lastbil och större mängder pallpapper skickas samtidigt till CERP Rouens dotterbolag.

Konceptet som utvecklats av SSI SCHÄFER för det nya distributionscentret som tillhör den franska läkemedelsgrossisten CERP Rouen i Lyon Irigny ger ett optimerat flöde av varor. Systemet omfattar processerna från inkommande vara till frakt och hanterar cirka 16 000 artiklar och 25 000 beställningar per dag En A-frame utgör hjärtat av plocksystemet för ordrar med hög omsättning.  Den har 18 moduler och 2052 kanaler. Other elements of the solution: conveyor systems, hyllställ, ergonomiskt inkommande gods arbetsstationer, flödeshantering, WAMAS®mjukvara



Vår kunder säger

"Under årens lopp har vi byggt upp ett förhållande med SSI SCHÄFER baserat på ömsesidigt förtroende och samarbete och utvecklat ett partnerskap som går långt bortom enbart kundrelationer. Ett bra exempel på detta är projektet vid Le Plessis-Robinson där vi utvecklade alla inmatningslinjer för att leverera varor till varor i arbetsstationer tillsammans. "
Jerome Ibar, Director Automated Systems, CERP Rouen

NEDLADDNING

SSI Schäfer levererar skräddarsydda lösningar för varje bransch.

Expertis inom varje bransch

SSI SCHÄFER:s expertis innefattar specifik kompetens och långsiktiga erfarenhet med individuella lösningar.

1.3 MB

Varaktiga effekter: Lösning för Sjuk-hälsovård & Kosmetika

Varaktiga effekter: Lösning för Sjuk-hälsovård & Kosmetika.  

Automatiska processer, garanterad säkerhet och optimerad leveranser.

1.2 MB
Hur kan vi hjälpa?