Batch Pick’n Scan Sorter

Batch Pick ’n Scan Sorter

Scannen en sorteren op het kleinst mogelijke oppervlak
De Batch Pick ’n Scan Sorter van SSI SCHÄFER biedt bedrijven een snelle mogelijkheid om de capaciteit en efficiëntie in de orderverzameling te verhogen. Daarmee kunnen eerder in de efficiënte Batch Pick-methode verzamelde artikelen automatisch met 1D- en 2D-barcodelezing geregistreerd en gecontroleerd worden en vervolgens aan klantorders worden toegewezen.

Het systeem bestaat uit vier gedeelten. Bij het invoerstation worden de verzamelde producten handmatig op een V-vormige bandtransporteur gelegd. Na de scheiding lopen zij met een snelheid van 2,0 m/s door de Schäfer-scanmachine waarin elk productie van alle 6 kanten met camera's wordt gescand.

Nadat de informatie verwerkt en geanalyseerd is, worden de individuele artikelen synchroon met de sorteerder in de gondels gelegd en via de sorteerbestemmingen in de ordercontainers of -dozen geplaatst. Door de veelzijdigheid van de sorteerder waarvan de doorvoercapaciteit 4.500 stuks/uur bedraagt, kan deze binnen het magazijn in de meeste uiteenlopende activiteiten, taken en bedrijfstakken zijn nut bewijzen. In de goederenontvangst, voor retouren of voor het sorteren van orders - belangrijk is alleen dat de producten niet kogelvormig zijn en de maten 260 x 180 x 180 mm niet overschrijden.

Om optimaal aan de eisen en wensen van de klant te kunnen voldoen, worden de sorteeruitgangen en -toevoeren aan de klantspecifieke goederen aangepast.

VOLAUTOMATISCHE MULTI-ORDER ORDERVERZAMELING DANKZIJ BATCH PICK 'N SCAN SORTER

1. Orderverzameling:
Orders worden in batches verzameld (1 bak bevat x orders) en met transporttechniek naar de handmatige of automatische separatiepositie gebracht.

2. Separatie:
Producten worden individueel uit de batchbak genomen en op de transportband gelegd die ze rechtstreeks naar de Schäfer-scanmachines voert.

3. Identificatie:
De producten worden bij een snelheid van 2,0 m/s geïdentificeerd en gedocumenteerd.

4. Sorteerdersynchronisatie:
Producten worden synchroon met de sorteerder individueel in de gondels gevuld.

5. Sorteren:
De gondels sorteren de producten naar de sorteeldoelen (1 doel = 1 order) en geven de producten bij het juiste doel af; leesfouten en andere fouten belanden in de foutenbestemming.

6. Orderafronding:
Onder elke sorteerbestemming staan de orderbakken die handmatig of automatisch met behulp van transporttechniek worden gewisseld. Foute producten of orders worden naar een handmatig nacontrolestation gestuurd.

  • Hogere prestaties in de orderverzameling

  • Tot een productgewicht van 1 kg

  • Geschikt voor productafmetingen van 50 x 10 x 10 mm tot 260 x 180 x 180 mm

  • Geautomatiseerde besturing inclusief fotografische documentatie

  • Eenvoudige integratie door 3D-compatibele sorteerder

  • Hoge doorvoercapaciteit: 4.500 stuks/uur

  • Productidentificatie door een 6-zijdige scan, bij een snelheid van 2,0 m/s

  • Willekeurig aantal sorteerdoelen, afhankelijk van de wensen van de klant

  • Toepassingsbereiken: marktsegment Healthcare & Cosmetics 

  • Optimale ruimtebenutting: in vergelijking met andere systemen is duidelijk minder ruimte nodig.

DOWNLOADS

HEEFT U VRAGEN OF OPMERKINGEN?