Batch Pick’n Scan Sorter

Batch Pick ’n Scan Sorter

Scanare şi sortare pe suprafeţe foarte mici

Batch Pick ’n’ Scan Sorter de la SSI SCHAFER oferă companiilor o oportunitate rapidă de creştere a capacităţii şi a eficienţei de comisionare. Astfel, articolele comisionate în prealabil cu metoda eficientă Batch Pick pot fi scanate şi controlate automat cu un scaner pentru coduri de bare 1D şi 2D şi pot fi distribuite ulterior în funcţie de comenzile clienţilor.

Sistemul este alcătuit din patru sectoare. La staţia de alimentare, produsele comisionate sunt aşezate manual pe un transportor cu bandă, în formă de V. După separare, ele se deplasează cu o viteză de 2,0 m/s prin Schäfer Scan Machine, în care fiecare produs este scanat cu camere pe toate cele 6 laturi.

După ce informaţiile sunt procesate şi interpretate, articolele sunt introduse individual în gondole, prin sincronizare cu sortatorul, şi sunt transferate în recipientele sau cutiile de carton aferente comenzilor, în funcţie de destinaţiile de sortare. Datorită versatilităţii sortatorului, care are un rulaj de 4.500 de bucăţi/oră, acesta poate fi folosit în depozit în diferite sectoare şi pentru diferite activităţi sau domenii. Indiferent dacă este vorba despre recepţia mărfurilor, retururi sau sortarea comenzilor, important este doar ca produsele să nu aibă o formă sferică şi dimensiunile lor să nu depăşească 260 x 180 x 180 mm.

Pentru a putea satisface optim cerinţele clienţilor, staţiile de evacuare ale sortatorului şi staţia de alimentare sunt adaptate în funcţie de mărfurile clienţilor.

COMISIONAREA COMPLET AUTOMATĂ A COMENZILOR MULTIPLE DATORITĂ SISTEMULUI BATCH PICK ’N’ SCAN SORTER

1. Comisionare:

Comenzile sunt comisionate în loturi (1 recipient cuprinde x comenzi) şi sunt transportate cu tehnologia de transport la staţia de separare manuală sau automată.

2. Separare:

Produsele sunt preluate individual din recipientul lotului şi sunt aşezate pe un traseu de transport care duce direct la Schäfer Scan Machine.

3. Identificare:

Produsele sunt identificate şi documentate la o viteză de 2,0 m/s.

4. Sincronizarea cu sortatorul:

Produsele sunt introduse individual în gondole, prin sincronizare cu sortatorul.

5. Sortare:

Gondolele transportă produsele la destinaţiile de sortare (1 destinaţie = 1 comandă) şi predau produsele la destinaţia corectă; produsele cu erori de scanare şi alte erori ajung la destinaţia produselor cu erori.

6. Finalizarea comenzii:

Sub fiecare destinaţie de sortare se află recipiente pentru comenzi, care sunt înlocuite manual sau automat de către tehnologia de transport. Produsele sau comenzile cu erori sunt direcţionate la o staţia manuală de postcontrol.

  • randament superior de comisionare

  • până la o greutate a produsului de 1 kg

  • adecvat pentru produse cu dimensiuni de 50 x 10 x 10 mm până la 260 x 180 x 180 mm

  • control automatizat, inclusiv documentaţie foto

  • integrare facilă datorită sortatorului 3D obişnuit

  • rulaj mare: 4.500 de bucăţi/oră

  • identificarea produselor datorită scanării pe 6 laturi, la o viteză de 2,0 m/s

  • oricât de multe destinaţii de sortare, în funcţie de dorinţele clienţilor

  • domenii de utilizare: sectorul de piaţă Healthcare & Cosmetics 

  • utilizarea optimă a spaţiului: în comparaţie cu alte sisteme, este necesar un spaţiu semnificativ mai mic

DESCĂRCARE

Aveți întrebări sau observații?