High-bay warehouse with storage Vinamilk

Hoogbouwmagazijn

Voordelen van de hoogbouwmagazijntechniek

Als antwoord op uw uitdagingen bieden wij naast deels geautomatiseerde oplossingen ook volautomatische hoogbouwmagazijnen aan. U profiteert van diverse voordelen zoals hoge magazijndichtheid, directe toegang tot elk artikel, hoge processnelheid en -veiligheid, uitstekende beschikbaarheid (24/7) en optimale ruimtebenutting.

Talrijke uitvoeringen voor uiteenlopende eisen

Voor verschillende toepassingsgebieden ontwikkelen specialistische teams bij SSI SCHÄFER klantgerichte oplossingen op maat, zodat uw stellingensysteem altijd perfect op uw individuele situatie afgestemd is. In de hoogbouwmagazijnen voor pallets kunnen zowel gangbare als speciale ladingdragers opgeslagen worden.

De verschillende opslagvarianten - van single-diep tot multi-diep - en op maat gesneden vakbreedtes bieden maximale flexibiliteit in de ruimtebenutting. Naast de hoogbouwmagazijnen voor pallets hebben we ook volautomatische magazijnen voor bakken, dozen en trays. Juist in het koel- en vriessegment met zijn speciale eisen kunnen we talrijke referenties van over de hele wereld laten zien. 

DIVERSITEIT VAN MAGAZIJNSTELLINGEN

Picture of pallet racking at QuantiParts

Van het design, het statische ontwerp en de constructie tot de afbouw - bij ons loopt alles via één aanspreekpunt. Onze staalbouw staat voor individuele oplossingen die de aanwezige ruimte en omstandigheden optimaal gebruiken, zich aanpassen aan de nauwste tolerantie-specificaties en het veilige fundament voor het volledige prestatievermogen van de automatische bediening scheppen.

Onze internationaal ervaren projectmanagers ontwikkelen unieke, exact op de behoeften afgestemde oplossingen. Wij garanderen u een integrale en systematische planning alsook een betrouwbare montage. Bovendien zorgen onafhankelijke kwaliteitsborgingsinspecteurs voor de handhaving van onze strenge kwaliteitsnormen. 

Storage and Retrieval Machine Exyz

De bandbreedte aan uitvoeringsvarianten van stellingsystemen is groot. Tussen een volautomatisch hoogbouwmagazijn in silobouwuitvoering en een handmatig bediende magazijnstelling liggen talrijke tussenvormen. In principe maken we verschil tussen magazijnstellingen in een hal (inhouse) of zogenaamde silo-installaties. Bij de silobouwuitvoering dient de stelling zelf als dragende ondersteunende constructie voor dak en gevel - de bouw van een aparte hal is niet meer nodig.

Door precisie in de details en doordachte techniek is SSI SCHÄFER als een van de weinige aanbieders van automatische stellingsystemen in staat om palletsilo’s met een hoogte van ver boven de 40 meter te realiseren. Profiteer van een aantrekkelijke oppervlaktebesparing door de compacte bouwuitvoering, een nog sneller gebruik van de installatie door kortere montagetijden en lagere bedrijfskosten. Vanaf een bouwhoogte van 20 meter kan het zinvol zijn een hoogbouwmagazijn in silo-uitvoering te plaatsen.

Naast de robuuste staalconstructies levert SSI SCHÄFER ook magazijnplatformen, trappen, veiligheidsinrichtingen, stellingbedieningsapparaten en shuttlesystemen. Alle componenten worden door onszelf gemaakt en zijn individueel en pasklaar afgestemd op de betreffende hoogbouwmagazijnen. Bovendien bieden wij aanvullende, op het specifieke magazijn toegesneden elementen, zoals bijvoorbeeld dak- en wandbekleding aan in de vorm van een compleet productenpakket.

Welke bouwvariant voor u de optimale oplossing is, hangt van verschillende parameters af. Wij adviseren u graag en hebben zelf de kerncompetenties voor design, statische configuratie, constructie en afwerking in huis. Als betrouwbare partner staat SSI SCHÄFER voor langdurige investeringszekerheid. Zelfs onze meest complexe systemen zijn uit te breiden of te modificeren - ook na vele jaren. Wij nemen het complexe projectmanagement in de bouw van hoogbouwstellingen en kleingoedmagazijnen van u over - vanaf het idee tot de overdracht van de complete installatie wanneer deze klaar is.

  • Unieke oplossingen, optimaal op uw behoeften afgestemd

  • Diverse producten en varianten in de magazijnbouw, ook wat betreft grootte en hoogte

  • Realiseren van bijzondere magazijnsystemen

  • Producten voldoen aan extreme eisen, zoals in vrieshuizen

  • Betrouwbare leveringsketen door eigen staalcontructieafdelingen en staalbevoorrading

  • Professioneel projectmanagement en montageafwikkeling: Projectmanagers met internationale ervaring, gecertificeerd conform de International Project Management Standard

  • Uitvoerige en complete montagedocumentatie

  • Betrouwbare planning en kostenindicatie

  • Wereldwijde vestigingen die lokale competentie waarborgen

  • Oppervlaktebesparing door een optimale benuttingsgraad van de ruimte

  • Stellingsystemen zijn veelzijdig inzetbaar en maken het ombouwen naar alle gangbare magazijnvarianten mogelijk

  • Systemen zijn uit te breiden en modificeerbaar - ook na vele jaren

  • Omvangrijk toebehorenprogramma

  • After Sales Services door SSI SCHÄFER (reparaties, stellinginspecties, reserveonderdelen of modificaties) 

GALERIJ

Save space with optimal space utilisation.

 

Benieuwd naar het ideale opslagsysteem voor uw bedrijf?