Karl Storz SSI Trolley Hängefördertechnik

Referens Karl Storz

Karl Storz, En framtidssäker investering

SSI SCHÄFER har konstruerat och byggt en automatiserad intralogistiklösning för Karl Storz - den banbrytande och patenterade 3D-MATRIX Solution®. Detta har resulterat i en flexibel och effektivi lagerdesign. Extrahissar, pendeltåg och andra komponenter kan enkelt eftermonteras för att öka kapacitet och genomströmning. Förvaringsområdet och plockstationerna finns i helt separata delar av byggnaden. SSI SCHÄFER ansvarade för projektet från början till slut. Materialflöden och processtyrning testades i förväg genom simulering.

Den digitala modellen möjliggjorde att lösningen optimerades och justerades med volymen av objekt som ska hanteras. Baserat på detta installerade SSI SCHÄFER hyllställ tillsammans med Navette shuttles. Konfigurationen baserades på 3D-MATRIX Solution®  - vilket innebär att ny lagringskapacitet kan skapas utifrån behov utan att störa pågående arbete.

Anläggningen i Neuhausen hanterar mer än 22 000 SKU, allt från små instrument för minimalt invasiv kirurgi, till medelstora föremål som ljus, till skrymmande utrustning. Varje dag plockas 6000 leveransobjekt och spackas till cirka 450 ordrar, totalt cirka 700 paket.  Med den nya lagerlösningen har det blivit möjligt för Karl Storz att  halvera den tid som krävs för att uppfylla stora order.

REFERENS KARL STORZ GMBH & CO KG

Multi-level Shuttle Navette

 SSI SCHÄFER har implementerat ett  dynamiskt Navette Warehouse i enlighet med 3D-MATRIX Solution® hos Karl Storz GmbH & Co KG. Man har hela tiden haft i åtanke att det ska finnas maximal flexibilitet och expansion. 120 000 lagerförvaringsplatser och användningen av 42 innovativa Navette-shuttles har ökat effektiviteten hos Karl Storz med mer än 20 procent jämfört med konventionella systemkoncept.

BILDER KARL STORZ

NEDLADDNING

Rätt lösning för varje marknadssektion

Expertis inom varje bransch

SSI SCHÄFER:s expertis innefattar specifik kompetens och långsiktiga erfarenhet med individuella lösningar.

1.3 MB
Hur kan vi hjälpa?