Pallet racking system

Rafturi dinamice pentru paleţi

FIFO – principiul inteligent de depozitare

Depozitarea paleţilor conform principiului FIFO (First-in-First-out) este utilă atunci când trebuie să depozitaţi mărfuri cu dată de expirare sau trebuie să monitorizaţi loturi resp. serii de produse. Primii paleţi intraţi în depozit sunt primii care ies din depozit (FIFO). Raftul dinamic pentru paleţi joacă de asemenea un rol important ca depozit tampon la recepţia respectiv ieşirea mărfurilor sau în producţie.

Operarea este realizată de regulă cu stivuitoare frontale şi stivuitoare cu catarg retractabil, iar la nivelul inferior şi cu transpalete manuale. Rafturile dinamice funcţionează doar pe baza gravitaţiei şi nu necesită energie electrică. Procesele de încărcare şi de preluare a mărfurilor sunt clar separate, ceea ce îmbunătăţeşte organizarea. De asemenea, rafturile noastre dinamice pentru paleţi pot fi integrate facil într-un flux automatizat al materialelor, prin urmare sunt adecvate şi pentru depozite complet automatizate.

 

Utilizarea eficientă a suprafeţelor şi a volumelor în depozit

În afară de organizarea depozitului conform principiului FIFO, avantajele rafturilor noastre dinamice pentru paleţi sunt mai ales utilizarea eficientă a suprafeţelor şi a volumelor din depozit.

DIFERITE VARIANTE PENTRU DIFERITE CERINŢE

SSI SCHAEFER vă oferă rafturi dinamice pentru paleţi ajustate optim în funcţie de cerinţele dumneavoastră. De exemplu, noi adaptăm banda cu role în funcţie de mărfurile dumneavoastră folosind role de frânare şi diferite divizări ale rolelor. Din punctul de vedere al comisionării sunt posibile mai multe variante, printre altele cu tunel de comisionare construit peste nivelul inferior.

regalsysteme_foerdertechnik.tif

Rafturi dinamice pentru paleţi

 

DEPOZITAREA PALEŢILOR CONFORM PRINCIPIULUI FIFO

  • principiul FIFO

  • economie de spaţiu de până la 60 % în comparaţie cu rafturile convenţionale pentru paleţi

  • productivitate mai mare datorită separării aprovizionării şi a comisionării

  • soluţie pentru paleţi nestivuibili

  • domenii de utilizare: recepţia mărfurilor şi ieşirea mărfurilor, producţie, inclusiv pentru depozite tampon şi depozite complet automatizate

  • rafturile nu necesită alimentare electrică şi funcţionează doar pe baza gravitaţiei

  • separarea încărcării şi a preluării mărfurilor

  • sisteme individuale de rafturi, ajustate optim în funcţie de necesităţile dumneavoastră

  • posibilitatea de folosire ca raft push-back conform principiului LIFO

Aveți întrebări sau observații?