Apotea_A-Frame.jpg

SHOP APOTHEKE EUROPE pasūtījums SSI SCHÄFER ar automatizācijas risinājumu

SHOP APOTHEKE EUROPE, viena no kontinentālās Eiropas vadošajām tiešsaistes aptieku ķēdēm, veica pasūtījumu SSI SCHÄFER, lai aprīkotu jauno loģistikas centru Sevenumā, Nīderlandē. Augsti automatizētais risinājums palielinās iespējamo piegāžu apjomu līdz vairāk nekā 35 miljoniem paku gadā un ir paredzēts ar nulles kļūdu toleranci un darbības nodrošināšanai 24/7. Investīcijas ir vidēja divciparu miljonu apjomā.

SHOP APOTHEKE EUROPE no pašreizējās noliktavas Venlo nodrošina piegādes vairāk nekā 5 miljoniem aktīvo klientu Vācijā, Austrijā, Francijā, Beļģijā, Itālijā, Nīderlandē un Šveicē. Produktu klāstā ir vairāk nekā 100 000 bezrecepšu un recepšu medikamenti, uztura bagātinātāji, kā arī skaistumkopšanas un personīgās higiēnas līdzekļi. Jaunais loģistikas centrs kalpos par pamatu nepārtraukti pieaugošā pieprasījuma apmierināšanai. “Mūsu klientiem būs vēl plašāks produktu klāsts, no kuriem izvēlēties, un pasūtījumus viņi saņems vēl ātrāk,” saka Theresa Holler, galvenā farmaceite un SHOP APOTHEKE EUROPE izpilddirektore.

Sadarbība atrisina izaicinājumus

Intraloģistikas projekta izstrādes gaitā SSI SCHÄFER cieši sadarbojās ar tiešsaistes aptieku un Miebach Consulting. Miebach Consulting eksperti kopš 2018. gada sadarbojas ar SHOP APOTHEKE EUROPE. Viņi bija atbildīgi par sākotnējo koncepciju, detalizēto plānošanu, kā arī uzaicinājumu konkursam un tagad uzrauga ieviešanu.

“SSI SCHÄFER šis projekts ir vēl viens svarīgs solis, lai paplašinātu mūsu biznesu veselības aprūpes e-komercijas sektorā, ”saka Klaus Murko, SSI SCHÄFER viceprezidents veselības aprūpes un kosmētikas jomā. “SHOP APOTHEKE EUROPE” ir izcils partneris, lai kopā veidotu veiksmīgu nākotni.” 

Jaunās loģistikas sistēmas prasības bija maksimāla elastība, pietiekamas iespējas turpmākai paplašināšanai un pieprasījumam atbilstošs tehniskais izpildījums. “Pacientu drošība ir pirmajā vietā, tāpēc ļoti svarīga ir maksimāla procesa drošība,” piebilst Theresa Holler. Ergonomikai arī bija liela nozīme, jo īpaši izstrādājot darba vietas ienākošo preču zonā, kur piegādātās preces tiek pārpakotas speciālās kastēs.

Augsta veiktspēja

Automatizētajā sīkpreču noliktavā (ASPW) ietilpst SSI Miniload 1-Mast, kas paredzēts divlīmeņu uzglabāšanai, un SSI Miniload 2-Mast, kas paredzēts uzglabāšanai vienā dziļuma līmenī. Turklāt SSI Cuby shuttle tipa sistēma tiek izmantota kā bufernoliktava pasūtījumiem. Shuttle tipa ierīces apgādā uzglabāšanas vietas ar veiktspēju līdz pat 800 dubultiem cikliem vienā ejā stundas laikā. Augstas veiktspējas shuttle sistēmai ir nepieciešams salīdzinoši maz vietas, un vajadzības gadījumā to var elastīgi paplašināt. Modularitāte apvienojumā ar efektīvu telpas izmantošanu un lielu atlases daudzumu raksturo A-Frame. Preču atlases automāti ļauj ātri apstrādāt sarežģītus pasūtījumus pat maksimālas noslodzes laikā.

Turklāt papildus tiks uzstādītas Put to Light darbstacijas un darba stacijas viena pasūtījuma komplektēšanai, kā arī lielapjoma pasūtījumu apkopošanai. SSI SCHÄFER piegādāto risinājumu un pakalpojumu klāstā ietilpst arī 10 km gara kastu un konteineru konveijeru sistēma, ieskaitot šķirošanas vietu, platformu, kas pārsniedz 11 000 m², statiskos un palešu plauktus, kā arī dažādas apstrādes sistēmas, kas nodrošina pasūtījumu sagatavošanu piegādēm. SSI SCHÄFER kā viens piegādātājs nodrošina visu, tostarp arī kastes un konteinerus no viena avota. Materiālu plūsmu koordinē loģistikas programmatūra WAMAS®.

Intraloģistikas komponenšu uzstādīšana tika uzsākta 2020. gada pavasarī. Visas sistēmas ieviešana tiek plānota 2021. gada sākumā.