Fenix_576_Matrixsorter.tif

Posetransportøren SSI Carrier

Pladsbesparende, modulær posetransportør til e-handels- og omnichannel-distribution  

SSI Carrier er en meget kompakt hængende posetransportør fra SSI SCHÄFER til hænge- og liggevarer til parallel afvikling af forskellige salgskanaler. Som en del af SSI Overhead Conveyor-serien giver den mulighed for gulvfri transport af varer, da den udnytter ubrugt plads under loftet.

Transport, bufferlagring, sortering og sekvensering af hænge- og liggevarer i ét system

Én lastbærer giver mulighed for transport, bufferlagring, sortering og sekvensering af hænge- og liggevarer i ét system med høj kapacitet. Den automatiske sorteringsløsning fremfører kundeordrerne i den ønskede rækkefølge og sikrer effektiv håndtering af returvarer, hvilket gør den særlig velegnet til e-handel.

SSI Carrier

  • transporterer artiklerne skånsomt

  • er meget pladsbesparende

  • garanterer højeste lagertæthed

  • tilbyder høj skalérbarhed og fleksible systemudvidelser på grund af det modulopbyggede design

HVORDAN KAN POSETRANSPORTØRER OPTIMERE JERES FORSYNINGSKÆDE?

Posetransportøren kan anvendes i forskellige brancher og optimerer returvarehåndteringen.

Kernen i posetransportøren er matrix-systemets unikke sorteringsalgoritme. Matrix-sorteringen, i kombination med den dynamiske buffer, gør det muligt

  1. at transportere produkter, plukket i batches, fra forskellige lagerzoner i sorterede kundeordrer,

  2. med hurtig levering til pakkestationerne i den ønskede rækkefølge og på meget kort tid.

Med RFID-teknologi og håndtering af enkelte artikler kan der inden for det samme system sagtens håndteres fleksible ordrestrukturer, kombineres mindre ordrer – typisk til e-handel – og større ordrer til detailhandlen samt ordrer til Pick & Collect for et stort spektrum af artikler.. Det automatiserede system reducerer berøringer af artiklerne og løser de vigtige behov inden for e-handlen i forskellige brancher.

Navnlig i modeindustrien er hurtig og effektiv håndtering af returvarer essentiel.

Efter en kvalitetskontrol bliver returnerede, meget efterspurgte, varer placeret i poserne til SSI Carrier systemet og lagret direkte i den dynamiske buffer i SSI Carrier. På den måde befinder varerne sig straks i systemet igen, og kan til enhver tid fuldautomatisk hentes frem til nye ordrer og videre forsendelse, hvilket sparer kostbar tid.

Denne proces

  • sikrer permanent og pålidelig tilgængelighed af produkterne

  • er en optimal løsning til just-in-time- eller samme-dagslevering

SSI Carrier sikrer meget skånsom transport af produkterne i poserne ved anvendelse af et innovativt koncept for drevne akkumulerende transportører. Det forhindrer, at poserne støder ind i hinanden, hvilket ofte sker med udrevne faldende transportører. Dette er nøglen til håndtering af skrøbelige produkter og emballager, for eksempel i medicinal- og kosmetikindustrien.

Med det smarte, modulopbyggede system  har SSI Carrier-systemet høj skalérbarhed, baseret på standardiserede komponenter. På den måde kan systemet altid tilpasses og udvides fleksibelt i forhold til fremtidige ændringer på en økonomisk måde. Med den smarte kombination af forskellige moduler kan der opnås meget høje sorteringskapaciteter fra flere tusinde artikler op til titusindvis af artikler i timen. På den måde kan systemet udvides meget fleksibelt og kan tilpasses til fremtidige ændringer i forretningsvolumen.

SSI Carrier er også kendt for sin optimerede pladsudnyttelse. Systemet kan konstrueres i flere etager og med en kompakt stålkonstruktion i distributionscentret, hvilket sparer værdifuld lagerplads. Ved brug af akkumulerende transportører bliver konstruktionshøjden desuden lavere. Den reducerede størrelse resulterer i øget lagertæthed, og derfor bidrager systemet betydeligt til øget effektivitet og mindskede omkostninger.

SSI Carrier er også bæredygtig: Det hængende transportsystem opnår energibesparelser ved at slukke for transportørerne efter behov i områder, der ikke er i brug, og således spare energi.  Energieffektiviteten er også forbedret takket være systemets effektivitet set fra et procesperspektiv. Med systemets fleksibilitet og ydelse kan det opfylde mange forskellige behov i ét system, så kunderne har brug for færre anlæg og lavere strømforbrug for at opfylde efterspørgslen.

FRA INDFØDNING TIL PAKNING MED SSI CARRIER

Det modulopbyggede system SSI Carrier kan nemt integreres i eksisterende eller nye distributionscentre.
En typisk systemløsning omfatter indfødning, bufferlagring, transport, sortering og pakkeområder på et eller flere niveauer.

Uanset om det drejer sig om lagring af hængevarer, manuel lagring af liggevarer eller højt automatiseret lagring med shuttle-systemer, bliver plukkede varer og returvarer begge transporteret til posesorteren, hvor de konsolideres og samles til kundeordrer.

1. På læssestationerne bliver hver vare placeret separat i en pose, hængevarer bliver placeret direkte med en bøjle.

2. Når varen bliver scannet, bliver varens stregkode tilknyttet den respektive RDIF transponder på bæreenheden og kan identificeres gennem hele systemet. Nøjagtigheden i RFID-teknologien sikrer, at systemet har en høj pålidelighed og processtabilitet.

3. Når varerne er læsset, bliver resten af trinnene udført automatisk. Forplukkede varer bliver bufferlagret i forskellige meget dynamiske buffersystemer, og der bliver dannet sorteringsbatches ud af kundeordrerne.

4. Derefter ankommer varerne til matrix-sorteren, hvor de bliver sorteret i den ønskede rækkefølge – også inden for den enkelte kundeordre. På den måde kan ordrer af vidt forskellig størrelse og med vidt forskellige destinationer håndteres samtidigt og aflæsses på aflæssestationerne.

5. Herefter pakkes varerne og klargøres til forsendelse.

AVANCERET MATERIALEHÅNDTERING FRA ÉN LEVERANDØR

Hele denne ovennævnte proces styres af SSI SCHÄFERs topmoderne og brugervenlige WAMAS®-software. Med optimale brugergrænseflader til kundens system kan det nemt integreres i næsten alle lagersystemer. Ud over overvågning af systemet og styring af vareflow håndterer WAMAS® også sporing af varerne og visualiserer processerne med WAMAS® Lighthouse.

”E-handel er i øjeblikket inde i en meget dynamisk udvikling. Vi tilbyder kunderne en omkostningseffektiv, kompakt løsning, der kan tilpasses fremtidige behov. Sammen med en skræddersyet softwareløsning og topmoderne visualiseringsteknologi samt en kundetilpasset service, leverer SSI SCHÄFER en komplet løsning til kunden fra én enkelt leverandør. “

Dr. Michael Zacher, Product Manager Overhead Conveying, SSI SCHÄFER

SSI CARRIER – FORDELE, ANVENDELSESOMRÅDER OG KOMPONENTER

Et pålideligt, alsidigt og unikt system

  • Skånsom transport af varerne

  • Optimeret pladsudnyttelse og høj lagertæthed

  • Høj skalérbarhed og mulighed for fleksibel udvidelse med det modulopbyggede design, der kan tilpasses efter behov

  • Komplet løsning fra én leverandør – herunder komplet softwareløsning og service

  • Opfyldelse af ordrer fra e-handel, detailhandel og Click & Collect fra ét enkelt lager

  • Automatisk sortering og sekvensering i kundespecifikk rækkefølge med høj sorteringsydelse

  • Høj sorteringsnøjagtighed, lastsikring og processikkerhed takket være RFID-teknologi

  • Effektiv returvarehåndtering

  • Hængevarer og liggevarer kan transporteres i ét system

  • Minimale berøringer af produkterne og effektiv udnyttelse af medarbejderressourcer

  • Brugervenlighed via enkel brugergrænseflade

SSI Carrier er særligt velegnet til e-handels- og omnichannel-distribution inden for mode, medicinal- og kosmetikindustrien eller detail- og engroshandel. Varer som for eksempel tøj, sko, kosmetik eller husholdningsartikler med en vægt på op til 2,5 kg kan transporteres i poserne. Ved at hænge produkter på bøjler direkte på bæreenheden er det muligt at transportere en varevægt på op til 3 kg.

  • Carrier: En rulleadapter, der holder og transporterer poser og bøjler og kan spores ved hjælp af en RFID-chip

  • Looptransportør: Transportør, der forbinder horisontale funktionsenheder eller funktionsenheder på tværs af platforme

  • Akkumulerende transportør: Transportør, der kan indsættes fleksibelt, og som bruges til transport, akkumulering, sortering og bufferlagring på horisontale transportsystemer

  • Skrånende transportør: Til at klare store højdeforskelle over korte afstande

  • Switch: Forbindelsesled mellem looptransportør og akkumulerende transportør

  • Læssestation: Indfødning af de enkelte artikler til SSI Carrier systemet

  • Aflæssestation: Artikler aflæssesog pakkes i den ønskede rækkefølge

SSI CARRIER I AKTION HOS FENIX OUTDOOR LOGISTIKCENTRET TIL OMNICHANNEL-DISTRIBUTION

Case study: Fleksibel omnichannel-distribution ved hjælp af det højdynamiske posesorteringssystem SSI Carrier.

SKRÆDDERSYET LOGISTIKLØSNING TIL E-HANDEL OG BUTIKSLEVERING

Hvis man leder efter passende tøj og udstyr til det næste outdoor-eventyr, har Fenix et bredt produktsortiment inden for luksussegmentet. Fenix Outdoor Logistics GmbH forsyner dagligt butikker i både Tyskland og Skandinavien og også e-handelskunder fra deres nye logistikcenter i den tyske by Ludwigslust.

SSI Schäfer fungerede som totalleverandør og udviklede en skræddersyet logistikløsning, herunder nøglefærdig implementering for at opfylde de stigende udfordringer i omnichannel-branchen.

Her spillede optimal håndtering af salgskanalernes forskellige behov en væsentlig rolle. Hvor det ved butiksleverancer først og fremmest handler om den rette forsortering og sekvensering af varerne, er det i e-handlen vigtigt med hurtig afvikling af mange små ordrer og effektiv håndtering af returvarer. Kernen i anlægget er det innovative SSI Carrier posesorteringssystem fra SSI Schäfer.

”Posesorteringen er en vigtig komponent for vores koncept om ”best in class” logistikaktiviteter. Det behandler hovedparten af ordrerne med en høj automatiseringsgrad.  Det giver meget korte gennemløbstider med betydeligt reducerede omkostninger og pålidelig håndtering.”

Felix Köhler, Warehouse Manager hos Fenix Outdoor Logistics

SSI CARRIER USED FOR AUTOMATED E-COMMERCE DISTRIBUTION AT DSV

Case Study: High performance rates and efficient handling of peaks with SSI Carrier

For at kunne håndtere den stigende vækst inden for e-handel havde den verdensomspændende transport- og logistikvirksomhed DSV behov for at øge sin kapacitet i sit eksisterende distributionscenter i Brampton, Canada. Som totalleverandør implementerede SSI SCHÄFER en skræddersyet logistikløsning, herunder den innovative posesorter SSI Carrier til meget automatiseret og effektiv effektuering af ordrer.

Det var en betydelig udfordring, at løsningen skulle passe ind i et eksisterende system og skulle implementeres uden at forstyrre driften i distributionscentret.  Den komplette løsning gav ikke kun mulighed for, at DSV kunne fortsætte den igangværende drift, men muliggjorde også den kapacitetsvækst i e-handlen, som DSV havde brug for til at sikre både en problemfri effektuering af ordrer og håndtering af spidsbelastninger.

Lyder det interessant? Hent mere information eller ring til os.

DOWNLOADS

Kunde case study: DSV Canada

Innovativ, totalløsning som grundlag for en e-handelssucces

511.8 KB

Posetransportøren SSI Carrier

Det meget dynamiske posesorteringssystem til e-handels- og omnichannel-distribution

525.3 KB

Transportørbrochure

Smarte transportører - modulære conveyor-løsninger til alle lastbærere til optimering af materialeflowet

1.2 MB

Reference Fenix Outdoor Logistics, Tyskland

Fleksibel omnichannel-distribution ved hjælp af den meget dynamiske posesorter SSI Carrier

992.3 KB
Hvordan kan vi hjælpe?