raktári szállítópálya

SSI Carrier szállítópálya

Helytakarékos, moduláris zsebes szortírozó rendszer e-kereskedelemhez és többcsatornás forgalmazáshoz 

Az SSI Carrier, az SSI SCHÄFER zsebes szortírozója, egy helytakarékos és sokoldalú függesztett raktári szállítórendszer különböző kereskedelmi csatornák párhuzamos kiszolgálására. Az SSI Függesztett szállítópályák termékcsaládja részeként a mennyezet alatti kihasználatlan tér kiaknázásával lehetővé teszi az anyagmozgatást a talaj használata nélkül.

Fektetett és függesztett áruk szállítása, pufferelése, szortírozása és sorrendbe állítása egyetlen rendszerben 

A fektetett és függesztett áruk egyazon tárolóban és rendszerben szállíthatók, pufferelhetők, szortírozhatók és sorrendbe állíthatók, magas áteresztőképesség biztosítása mellett. Az automatizált szortírozó megoldás tetszőleges sorrendben tudja szállítani az ügyfelek rendeléseit, és a visszárukat is hatékonyan kezeli, így különösen alkalmas az e-kereskedelemhez.

Az SSI Carrier:

  • kíméletes termékmozgatást biztosít

  • minimális helyigénnyel rendelkezik

  • maximalizálja a raktározási sűrűséget

  • moduláris, testreszabható kialakításának köszönhetően nagymértékben skálázható, és rugalmas bővítési lehetőséget biztosít. 

MIKÉNT OPTIMALIZÁLJA ELLÁTÁSI LÁNCÁT AZ SSI CARRIER ZSEBES SZORTÍROZÓ?

Egyetlen rendszermegoldás a raktára számára fektetett és függesztett áruk egyenkénti szortírozásához

A zsebes szortírozó egyik különleges jellemzője egyedi, mátrixos szortírozó algoritmusa, mely a dinamikus pufferelő rendszerrel ötvözve lehetővé teszi:

  • a különböző tárolási területekről kötegelten kigyűjtött cikkek eljuttatását az ügyfelek szortírozott rendeléseibe

  • a gyors szállítást a csomagoló állomásokra, tetszőleges sorrendben és rövid időn belül


Az RFID technológia alkalmazásával és a tételek egyenkénti feldolgozásával a rendszer tökéletesen tudja kezelni a változatos összetételű rendeléseket, és az árucikkek széles spektruma kapcsán képes vegyíteni az e-kereskedelmi, nagyméretű kiskereskedelmi, illetve helyben átvett rendeléseket. Az automatizált rendszer mérsékli a termékek megérintését, és számos ágazatban megoldással szolgál az e-kereskedelem legfontosabb követelményeire.

A visszáruk gyors és hatékony kezelése kiemelten fontos, különösen a divatiparban.

A keresett visszárukat minőségük ellenőrzése után a rendszer az SSI Carrier zsebeibe helyezi, és közvetlenül a dinamikus pufferben tárolja. Az áruk így azonnal visszakerülnek a rendszerbe, és szabadon elérhetők új rendelések teljesítéséhez, ezzel értékes időt megtakarítva.

A folyamat

  • biztosítja az árucikkek állandó és megbízható elérhetőségét

  • optimális megoldást kínál akár just-in-time (éppen időbeni), akár aznapi szállításhoz. 

Az SSI Carrier rendkívül kíméletesen szállítja az árukat zsebeiben, a meghajtott gyűjtőpályák innovatív koncepciójának alkalmazásával, mely megakadályozza, hogy a zsebek egymásnak ütközzenek, amint az a gravitációs, döntött szállítópályákon általában előfordul. Ez a kulcsa az érzékeny termékek és csomagolások kezelésének, például az egészségügy és a kozmetika ágazataiban.

Sokféleképpen és gazdaságosan kombinálható sztenderd alkotóelemei révén az SSI Carrier raktári szállítórendszer intelligens és moduláris kialakítása nagyfokú skálázhatóságot tesz lehetővé. A különböző modulok intelligens ötvözésével így rendkívül magas, óránként több ezertől akár több tízezer tételig terjedő szortírozási teljesítmény érhető el. Ez rendkívül rugalmassá teszi a rendszert, mely bármikor képes igazodni a későbbi forgalomhoz.

Az SSI Carrier optimális helykihasználásáról is ismert. Kompakt, saját gyártású acél szerkezetünkkel többszintes rendszer is kialakítható, ezzel értékes helyet megtakarítva a raktárban. A meghajtott gyűjtőpályák alkalmazásával ráadásul az építési magasság is csökkenthető. A kisebb méret növeli a raktározási sűrűséget, így a rendszer jelentősen hozzájárul a hatékonyság növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Az épp használaton kívüli területeken a függesztett szállítórendszer kikapcsolja az igény szerint üzemelő szállítóelemeket, ezzel energiát takarít meg. Az energiahatékonyságot a rendszer folyamatainak hatékonysága is növeli. Rugalmasságának és teljesítményének köszönhetően a rendszer egymaga számos különböző követelményt képes kielégíteni, így az ügyfeleknek kevesebb eszközre és energiára van szüksége rendeléseik teljesítéséhez.

A RAKODÁSTÓL A CSOMAGOLÁSIG AZ SSI CARRIER-REL

A moduláris rendszerű SSI Carrier meglévő vagy új raktárakba is egyszerűen integrálható.
A jellemző rendszermegoldás magába foglalja a rakodást, pufferelést, szállítást, szortírozást és csomagolást, egy vagy több szinten.

Legyen szó függesztett áruk tárolásáról, fektetett áruk manuális tárolásáról vagy szállítórendszerekkel végzett, nagymértékben automatizált tárolásról, a kigyűjtött cikkek és a visszáruk egyaránt a zsebes szortírozóba kerülnek, majd a rendszer konszolidálja őket, és összeállítja belőlük az ügyfelek rendeléseit:

1. A rakodóállomásokon minden egyes tétel egyenként kerül egy zsebbe. A felakasztott ruhák közvetlenül vállfájukkal vannak a zsebes szortírozóra akasztva.

2. A tétel leolvasása összekapcsolja a termék vonalkódját a tároló RFID jeladójával, így az a rendszer egészében azonosítható. Az RFID technológia pontosságának köszönhetően a rendszer rendkívül megbízható, stabil folyamatokkal.

3. A tételek elhelyezése után a további lépések automatikusan történnek. Az előkomissiózott tételek rendkívül dinamikus pufferelő rendszerekben tárolódnak, az ügyfelek rendelései pedig szortírozási kötegekbe rendeződnek.

4. A tételek ezután a mátrixos szortírozóhoz érkeznek, mely a kívánt sorrendbe rendezi őket, akár egyetlen rendelésen belül is. Különböző méretű és rendeltetési helyű megrendelések is feldolgozhatók egyszerre, majd lerakodhatók a lerakodó állomásokon.

5. A becsomagolást követően a rendelések a kiszállítási területre kerülnek.

KIFINOMULT ANYAGKEZELÉS EGYETLEN FORRÁSBÓL

A fent említett teljes folyamatot a csúcstechnológiájú és felhasználóbarát WAMAS® logisztikai szoftver irányítja, mely az ügyfél rendszeréhez kialakított optimális illesztéseinek köszönhetően szinte bármilyen jellegű raktárban zökkenőmentesen alkalmazható. A rendszer felügyeletén és az anyagáramlás irányításán túl a WAMAS® nyomon is követi az árukat, melyeket a WAMAS Lighthouse segítségével jelenít meg.

„Az e-kereskedelem rendkívül dinamikus fejlődés előtt áll. Mi költséghatékony és kompakt megoldást kínálunk ügyfeleinknek, mely rugalmasan a jövő követelményeihez igazítható. Az egyéni szoftvermegoldással, a legkorszerűbb vizualizációs technológiával és testreszabott szolgáltatásokkal együtt az SSI SCHÄFER egyetlen forrásból komplett megoldást nyújt ügyfeleinek.“

Dr. Michael Zacher, Függesztett szállítórendszerek termékigazgatója, SSI SCHÄFER

SSI CARRIER SZÁLLÍTÓPÁLYA – ELŐNYÖK, ALKALMAZÁSOK ÉS ALKOTÓELEMEK

Megbízható, sokoldalú és egyedülálló

  • Kíméletes termékszállítás

  • Optimális helykihasználás és magas raktározási sűrűség

  • Nagyfokú skálázhatóság és rugalmas bővíthetőség a moduláris, testreszabható kialakításnak köszönhetően

  • Minden egyetlen forrásból, a komplett szoftvermegoldást és a szervizelést is beleértve

  • E-kereskedelmi, kiskereskedelmi és helyben átvett rendelések teljesítése egyetlen raktárból

  • Automatikus szortírozás és sorrendbe állítás az ügyfél igényeinek megfelelően, magas szortírozási teljesítménnyel

  • Rendkívül pontos szortírozás, a szállított áruk megóvása és biztonságos folyamat az RFID technológiának köszönhetően

  • Visszáruk hatékony kezelése


  • A vállfákra akasztott ruhák és a fektetett cikkek egyazon rendszerben szállíthatók

  • A termékek megérintésének minimalizálása és a személyzet hatékony foglalkoztatása

  • Egyszerű kezelőfelületének köszönhetően felhasználóbarát 


Az SSI Carrier különösen alkalmas e-kereskedelmi és többcsatornás alkalmazásokhoz a divatiparban, az egészségápolás és kozmetika területén, illetve a kis- és nagykereskedelemben.

A zsebekben 2,5 kg tömegig a legkülönfélébb termékek – ruházati cikkek, cipők, kozmetikumok vagy akár háztartási készülékek – szállíthatók. Az árukat, pl. vállfán lévő ruhákat közvetlenül az akasztókra akasztva a cikkek tömege a 3 kg-ot is elérheti.

  • Tároló, teherhordó: Zsebeket vagy akasztókat tartó és szállító görgős adapter, mely RFID chipje révén megbízhatóan azonosítható

  • Szállítópálya: Vízszintes vagy egymást függőlegesen átfedő lévő működési egységeket összekötő szállítópálya

  • Gyűjtőpálya: Rugalmas szállítópálya tárolók szállítására, összegyűjtésére, rendezésére és pufferelésére vízszintes szállítószakaszokon

  • Döntött szállítópálya: rövid szakaszon jelentős szintkülönbség áthidalására használatos

  • Váltó: a körkörös szállítópályát a gyűjtőpályával összekötő elem

  • Berakodó állomás: áruk felvétele az SSI Carrier rendszerbe

  • Kirakodó állomás: tételek lerakodása és becsomagolása, a kívánt sorrendben



ÉLESBEN: AZ SSI CARRIER ALKALMAZÁSA A FENIX OUTDOOR LOGISTICSNÉL A TÖBBCSATORNÁS FORGALMAZÁSHOZ

Esettanulmány: rugalmas megoldás a rendkívül dinamikus SSI Carrier zsebes szortírozó rendszerrel.

Testreszabott raktárlogisztikai megoldás a Fenix számára

Aki megfelelő ruházatot és felszerelést keres következő kalandjához a szabadban, a Fenixnél a prémium termékek széles választékát megtalálja. A Fenix Outdoor Logistics GmbH nap mint nap szolgál ki németországi és skandináv üzleteket, valamint e-kereskedelmi ügyfeleket ludwigslusti új logisztikai központjából.

Fővállalkozóként az SSI SCHÄFER testreszabott logisztikai megoldást alakított ki a vállalat számára, kulcsrakész kivitelezéssel, hogy az meg tudjon birkózni a többcsatornás kereskedelem egyre nagyobb kihívásaival.

Fontos szerepet játszott ennek során az értékesítési csatornák eltérő jellemzőinek optimális kezelése. Az áruházi kiszállításoknál a lényeg az áruk helyes előválogatása és sorrendbe állítása, míg az e-kereskedelem számos kisebb rendelés gyors teljesítésére és a visszáruk rendkívül hatékony kezelésére fekteti a hangsúlyt. A rendszer lelke az SSI SCHÄFER innovatív zsebes szortírozója, az SSI Carrier.

„A zsebes szortírozó fontos eleme az „osztálya legjobbjának” minősülő logisztikai működésre vonatkozó koncepciónknak. A rendelések túlnyomó részét nagymértékben automatizáltan dolgozza fel, ami rendkívül rövid átfutási időt, lényegesen alacsonyabb költségeket és megbízható feldolgozást eredményez.” Felix Köhler, a Fenix Outdoor Logistics raktárvezetője

AZ SSI CARRIER ALKALMAZÁSA AZ AUTOMATIZÁLT E-KERESKEDELEMHEZ A DSV-NÉL

Esettanulmány: Kimagasló teljesítmény és a csúcsterhelések hatékony kezelése az SSI Carrier-rel

Az e-kereskedelem folyamatos növekedése miatt a DSV globális 3PL szállítási és logisztikai vállalatnak növelnie kellett meglévő elosztóközpontjának kapacitását a kanadai Bramptonban. A rendelések nagymértékben automatizált és rendkívül hatékony teljesítéséhez az SSI SCHÄFER fővállalkozóként egy testreszabott logisztikai megoldást alakított ki, melynek az innovatív SSI Carrier zsebes szortírozó is része.

Nagy kihívást jelentett, hogy a megoldásnak illeszkednie kellett a meglévő rendszerbe, és hogy azt a raktár működésével párhuzamosan kellett megvalósítani. A komplett megoldásnak köszönhetően a DSV nem csupán folytatni tudta a rendelések szokásos teljesítését, de e-kereskedelmi kapacitását is növelte, biztosítva ezzel az online rendelések zökkenőmentes teljesítését és a csúcsterhelések kezelését.

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT? TÖLTSE LE ANYAGAINKAT, VAGY HÍVJON MINKET!

LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

Az SSI SCHÄFER raktártechnikai szakértelme speciális know-how-t és széles körű intralogisztikai tapasztalatot ötvöz az egyedi raktári rendszerek és megoldások biztosítása érdekében.

DSV, Kanada - esettanulmány

Innovatív, átfogó raktártechnikai megoldás az e-kereskedelmi siker érdekében

511.8 KB

Esettanulmány - Fenix Outdoor Logistics, Németország

Rugalmas omnichannel-disztribúció az SSI Carrier Pouch Sorter függesztett termékszállítórendszer zsebes szortírozójával

992.3 KB

SSI Carrier szállítópálya-rendszer

A kiemelkedően dinamikus zsebes szállítópálya- és válogató-rendszer az e-kereskedelem és az omni-channel disztribúció számára

525.3 KB

Szállítórendszerek katalógusa

Intelligens szállítórendszerek – Moduláris szállítási megoldások az anyagáramlás optimalizálására, bármilyen tárolóhoz

1.2 MB
Érdeklődik termékeink iránt? Kérdése vagy észrevétele van? Lépjen velünk kapcsolatba!