la_costena_3d-depiction.tif

SSI SCHÄFER un La Costeña® lauž loģistikas paradigmas

Lai laustu loģistikas paradigmas un pārveidotu esošo piegādes ķēdi, La Costeña, viens no lielākajiem konservu ražotājiem Meksikā, strādāja kopā ar SSI SCHÄFER, lai radītu vērienīgu loģistikas risinājumu, kura mērķis ir palielināt noliktavu ietilpību, atlases efektivitāti un nodrošināt gatavās produkcijas piegādes.

Par cik aptuveni 80% no uzņēmuma produkcijas šobrīd tiek ražota Ekatepe de Morelosā, bija nepieciešama efektīva materiālu plūsma. Lai sasniegtu šo mērķi, SSI SCHÄFER un La Costeña sadarbojās un izstrādāja unikālu loģistikas centru 6820 m² platībā ar vismodernākajām tehnoloģijām, kādas Meksika nekad nav redzējusi. Projekta īpašā iezīme ir esošo noliktavu integrācija jaunajā loģistikas centrā, perfekti pielāgojot to klienta vajadzībām. Integrētā, centralizētā atlases sistēma spēlēs nozīmīgu lomu arī turpmākajos procesos. Ar jauno izplatīšanas centru La Costeña būs vēlamā elastība un pielāgojamība veiktspējas un uzglabāšanas vietas ziņā.

Lai izpildītu klienta prasības, SSI SCHÄFER veido 6 eju kanālu uzglabāšanas sistēmu ar kopumā 28 332 palešu uzglabāšanas vietām. Uzglabāšanas sistēmu veido divi moduļi, kurus savieno palešu konveijeru sistēma. Katrā no moduļiem tiek izmantotas trīs SSI Exyz uzglabāšanas-izgūšanas iekārtas (SRM), katra no tām ir aprīkota ar SSI Orbiter LHD tipa kravas apstrādes ierīci (LHD). SSI Orbiter LHD pārvieto paletes zemākajos plauktu sistēmas līmeņos vairākos dziļos kanālos. Plauktu eju augšējā daļā katram modulim tiek uzliktas sešas SSI Lift&Run sistēmas, kas arī ir aprīkotas ar SSI Orbiters LHD. Tajā tiek uzglabāti nosūtīšanai gatavas pasūtījumu paletes.

Lai nodrošinātu optimālu materiālu plūsmu, SSI SCHÄFER uzstāda palešu konveijeru sistēmu ar kopējo garumu 1,4 km, 13 vertikālos liftus, lai apgādātu divus uzglabāšanas līmeņus, kā arī daudzas apstrādes sistēmas, piemēram, automātiskos etiķešu uzlikšanas rīkus, plēvju iesaiņojumus un displejus, kas norāda iekraušanas stāvokli. Lai nodrošinātu stabilu un drošu darbību, SSI SCHÄFER veica ļoti detalizētu analīzi, kurā tika ņemts vērā noliktavas lielums, darbinieku skaits, kravu svars un fakts, ka objekts atrodas seismiskajā zonā. Analīzes rezultāti tika iekļauti statņu sistēmas plānošanā un deva izšķirošu ieguldījumu vietas optimizācijā. Loģistikas centra pabeigšana paredzēta 2021. gadā.

SSI SCHÄFER vienmēr ir izpratis La Costeña attīstību un turpmākās vajadzības, tāpēc piedāvājis viņiem labāko risinājumu, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un pilnībā inovatīvu projektu.

la_costena_3d-depiction.tif

SSI SCHÄFER kā ģenerāluzņēmējs būvē jaunu loģistikas centru Meksikas pārtikas konservu ražotājam La Costeña Ekateopē.


La_costena_gerentes_logísticos_ssi_schaefer

No kreisās: José Luis Hernández (La Costena loģistikas vadītājs), Alfredo del Bosque (La Costena loģistikas direktors), Liliana García (La Costena automatizēto noliktavu vadītāja) un Alberto Romo (La Costena projektu vadītājs) 2019. gada novembrī Ekatepekā de Morelosā, Meksikā.