Pallställ system

Referens EDEKA, Tyskland

Storskalig logistik hos Edeka 

EDEKA Minden-Hannovers U-formade logistikcenter i Lauenau, dess största byggprojekt hittills, är 71 000 m² stort. SSI SCHÄFER fick kontraktet för det prestigefyllda projektet och ansvarade för leverans av alla lagersystem och komponenter. WAMAS® mjukvaruprodukt hanterar alla processer i det semi automatiserade logistikcentret - och har nu implementerats på över 30 EDEKA-filialer.

Produkterna lagras i olika temperaturer, från rumstemperatur till +4 ° C, ner till -23 ° C i fryslagret. 

EDEKA Minden-Hannover, ett av sju regionala företag inom den tyska EDEKA-gruppen, inledde sitt största byggprojekt hittills i Lauenau. Fler åtagandet kom av andra framgångar, inklusive driftsättningen av anläggningar i Freienbrink, Mittenwalde och Landsberg samt utbyggnad av ett lager i Osterweddingen.

Det nya logistikcentret har plats för ett imponerande antal pallar. 15630 pallplatser finns i det automatiska höglagret där det finns 16 lagerhanteringsmaskiner SRMs. Plockmodulerna för torra varor och delikatessvaror kräver ytterligare 13000 platser, här finns 28  lagerhanteringsmaskiner. Dessutom finns 2.000 pallplatser i lagringsområdet för frukt och grönsaker och 5,855 i fryslagret. I dessa zoner sker plockningen manuellt.



NEDLADDNING

Den rätta lösningen för varje bransch. SSI SCHÄFER kombinerar kompetens med lång erfarenhet och levererar skräddarsydda lösningar.

Expertis inom varje bransch

SSI SCHÄFER:s expertis innefattar specifik kompetens och långsiktiga erfarenhet med individuella lösningar.

1.3 MB
Hur kan vi hjälpa?