3D-Matrix Solution

3D-MATRIX Solution®

Problemele instalaţiilor obişnuite de depozitare

Instalaţiile obişnuite de depozitare sunt restricţionate de numărul limitat de lifturi. Aceasta duce la blocaje la intrările şi ieşirile mărfurilor din depozit. În consecinţă, numărul de locuri de transfer este limitat, fiind posibilă doar o decuplare condiţionată a proceselor pe axele orizontale şi verticale.

Creşterea performanţei culoarelor, condiţionată de navete, conduce la blocaje semnificative în circuitele tehnologiei de transport din zona preliminară. Secvenţierea este posibilă doar cu sisteme secvenţiate suplimentare, instalate în aval.

Din acest motiv am dezvoltat sistemul 3D-MATRIX Solution®: cu această soluţie brevetată SSI SCHAEFER duce sistemele de depozitare automatizată într-o nouă dimensiune. Conceptul modular înseamnă soluţii de sisteme superdinamice pentru depozitarea şi comisionarea articolelor individuale, cutiilor de carton, tăvilor stratificate şi a paleţilor.

Soluţia inovatoare: flexibilă şi revoluţionară

Matricea este alcătuită din trei componente esenţiale ale sistemului: autovehicule navetă, lifturi şi sisteme de depozitare. Autovehiculele navetă lucrează pe axa X pe adâncimea canalelor depozitului. Sistemele de lifturi asigură transportul vertical al mărfurilor pe axa Y. Sistemele de transport asigură transportul orizontal pe axa Z şi punerea la dispoziţie a mărfurilor la locurile de muncă pentru comisionare sau expediere, conectate direct. Toate deplasările efectuate de mijloacele de transport în interiorul magaziei pe axa X, Y şi Z sunt separate consecvent una de cealaltă şi pot fi efectuate în paralel.

DEPOZITARE, STOCARE TEMPORARĂ ŞI SECVENŢIERE ÎNTR-UN SINGUR SISTEM

Datorită designului special al sistemului 3D-MATRIX Solution®, cubul de depozitare este considerat un sistem deschis pe toate laturile – astfel rezultă procese independente, evitându-se în acelaşi timp blocajele. 3D-MATRIX Solution® permite accesul la toate articolele sistemului de depozitare şi deserveşte direct toate locurile de muncă conectate, de tip goods to man, cu articolele din depozit dorite. Peste tot unde anumite activităţi trebuie efectuate de angajaţi, noi acordăm o mare importanţă ergonomiei.

Datorită accesibilităţii nerestricţionate în timpul funcţionării instalaţiei, revizia este foarte simplă. Etapele de extindere pot fi integrate fără efort în infrastructura sistemului existent de gestiune a depozitului.

3D-MATRIX Solution® oferă flexibilitatea necesară în special pentru sectorul e-commerce. Aici este vorba înainte de toate de realizarea unor instalaţii scalabile cu o capacitate de depozitare de peste 500.000 de articole. Noi dimensionăm capacitatea de depozitare şi performanţa unei instalaţii în funcţie de procesele din amonte şi din aval. Prin soluţia noastră vă oferim exact ceea ce are nevoie piaţa de e-commerce, aflată în plină creştere, pentru derularea afacerilor sale.

Profitaţi de creşterea semnificativă a eficienţei, de o soluţie care creşte împreună cu afacerea dumneavoastră, precum şi de o siguranţă pe termen lung a investiţiei!

  • soluţie de sistem superdinamic pentru depozitarea şi comisionarea articolelor individuale, cutiilor de carton, tăvilor stratificate şi a paleţilor

  • paralelizarea proceselor datorită decuplării transportului orizontal şi vertical şi transportului la staţiile de lucru

  • accesul permanent la toate articolele din depozit cu aceeaşi performanţă

  • dinamism şi rulaj superior fără blocaje

  • nu mai este necesară clasificarea de tip ABC a mărfurilor depozitate

  • stocare temporară preliminară prin intermediul locurilor de transfer

  • secvenţiere completă a comenzilor

  • accesul individual al lifturilor la locurile de transfer

  • soluţie modulară, scalabilă şi extensibilă

  • toate componentele pot fi instalaţie în orice locaţie şi în orice număr, magaziile de depozitare pot fi extinse flexibil pe lungime, lăţime şi înălţime

  • revizie facilă datorită accesului uşor în timpul funcţionării instalaţiei

SCALABLE MULTI-LEVEL SHUTTLE NAVETTE AT KARL STORZ

SSI SCHAEFER as gerneral contractor - a future-proof investment.

Highly dynamic secuence formation in small parts logistics

SSI SCHAEFER has implemented a highly dynamic Navette warehouse in accordance with the 3D-MATRIX Solution® for Karl Storz GmbH & Co KG as a general contractor. A system design with maximum flexibility and extensibility in mind, 120,000 bin storage locations and the use of 42 innovative Navette shuttles have increased efficiency at Karl Storz by more than 20 percent compared to conventional system concepts.

Aveți întrebări sau observații?