2016_High-bay_warehouse_corr.jpg

5 enkle regler til at øge effektiviteten på dit lager

Det er ikke usædvanligt, at de største udfordringer for virksomhederne også har det største vækstpotentiale.

Regel #1 En plan er bedre end slet ingen plan

Kend dine tal

Det sker ofte, at en kunde er på udkig efter automatisering og udvidelse, men ikke aner hvor han eller hun skal begynde fra. Du kan ikke forbedre noget, du ikke har målt. Kender du omkostningerne per sendt ordre eller per sendt sendt ordrelinje? Hvad koster det virksomheden, hvis der sker en plukkefejl?

Modernisering af dit lager begynder altid med at tjekke de aktuelle nøgledata, analysere lagerprocesserne og overveje den fremtidige vækst i både forretningssektoren og virksomheden.  Disse enkle trin er vigtige for at forme præstationsmålene for fremtidens materialehåndtering i dit logistikcenter.

Regel #2. Inddrag medarbejderne, de er dit største aktiv

Lær at stole på dem og at delegere

Jo større vækst, desto mere indlysende er det, at du ikke kan klare det hele ved selv at styre den mindste detalje. Det er langt bedre at investere i kvalificerede analyser af lagerprocessen. Eksterne udbydere, leverandører og konsulenter er en stor hjælp, men de skal stadig holdes i hånden, og deres beslutninger skal evalueres og godkendes. Her står det kvalificerede lager- og logistikteam last og brast med dig. Det kræver trods alt en ekspert at kontrollere en anden eksperts arbejde.

Regel #3. Her er ikke noget nyt

Du skal ikke opfinde den dybe tallerken.

Forskellige konferencer lover at præsentere nye og innovative lagerløsninger for dig. De lover højt og helligt, at din interne logistik stiger til et hidtil helt uset effektivitetsniveau. Men er det ikke sådan, at det indhold, du får med hjem, er nyttigt, men sjældent forbløffende?

Udvalget af tilgængelige løsninger og udstyr til logistikcentre på markedet er langt fra den store nyhed. Meget af udvalget har allerede været på markedet i 10 eller 20 år: testet, implementeret og velfungerende. Leverandørerne får ikke en ny kunde med et banebrydende og overvældende tilbud.  De satser på kvalitet, hurtig reaktion og transparent kommunikation samt kundeservice og fleksibilitet.

Et lille råd: Et fantastisk procesdesign opstår ved at plukke de bedste dele fra nogle få lignende løsninger til intern logistik og binde dem sammen. Kunstværket er enkelt: kopier, analyser, forbedr, sæt ind.

Regel #4. Agilitet giver mening. Nu mere end nogensinde.

Du har ændret dig, hvorfor skulle din virksomhed så ikke også?

Alt det, dit distributionscenter er udstyret med, har én opgave: at flytte en vare fra punkt A til punkt B. Det andet spørgsmål er, at der er en række beslutninger, der skal tages af ”hjernen i systemet” på vej mod målet. Et lagerstyringssystem eller et Warehouse Management System (WMS), som det også kaldes, opfylder denne rolle ved hjælp af en specifik, defineret logik.

Men i den moderne, virkelige verden, er der ikke noget, der ikke hurtigt ændrer sig. Erhvervslivet ændrer sig i samme omfang som forbrugerne, deres indkomst, behov og prioriteter.  Så der skal også være plads til, at WMSet kan tilpasse sig disse ændringer.

Regel #5. Ingen tid at spilde

Kvalitet i første forsøg

En af de dyreste, og samtidig mindre tilfredsstillende, aktiviteter er at rette fejl. Med det høje niveau af konkurrence i næsten alle sektorer, er kundeloyaliteten det, der adskiller den ene virksomhed fra den anden.

Hvad er den perfekte materialehåndteringsproces? Én efter én bliver hvert trini de interne logistiske operationer defineret, inddelt i mindre dele og sikret mod fejl. I et sundt procesdesign kan der være et overlap, hvor efterfølgende trin overtager resultaterne fra de tidligere. Dette tætte bånd kan hjælpe medarbejderne i distributionscentret med at dobbelttjekke inputdata, og derfor reducere muligheden for fejl.

Et kort sammendrag for de travle

Alt hvad der påvirker din virksomhed bare den mindste smule, må ikke blive overset, uanset om det synes ubetydeligt. Det behøver ikke være planlagt af dig, men hold øje med det. Navnlig når det handler om intern logistik. Verden er i hurtig forandring, så det skal dit lager også være. Der er nogle få områder, der kan tjekkes regelmæssigt, som vil gøre det muligt for din virksomhed at være agil og fleksibel for at følge nye trends og fastholde høj effektivitet.  

  • Du skal kende din aktuelle tilstand for at kunne skabe vækst: økonomi, salg, driftsresultater, medarbejdernes fastholdelsesprocent osv.

  • Investér i kvalificerede lagermedarbejdere, uddelegér og undlad selv at styre den mindste detalje.

  • Lad være med at opfinde den dybe tallerken. Der er masser af fantastiske ideer at hente på markedet. Undersøg, analysér, justér og anvend dem i processerne i dit distributionscenter.

  • Skab mere plads til fremtidige systemudvidelser og ændringer i dit WMS og layoutet for dit distributionscenter.

  • Det er ikke i orden at have nogle problemer i materialehåndteringen ”i øjeblikket”, som bliver løst senere. Ret sigtekornet mod kvalitet i første forsøg.

Disse er blot kernekoncepterne, der gælder for hver handling, beslutning eller ændring. Gør dine udfordringer til muligheder!

Kontaktperson

Anastasiia Benko Marketing Manager Telefonnummer: +45 32 53 14 44 E-mail: [email protected]