AGV Autotruck

Referens Longchamp

Smart materialflöde med AGV Autotruckar hos Longchamp

Hur ombesörjer man ett smart materialflöde från färdigvarulager till plockning utan ett statiskt Conveyor System? Det är en viktig fråga  när man pratar om mindre områden eller om man  ska säkerställa högsta flexibilitet. SSI SCHÄFER utvecklade en skräddarsydd lösning till Longchamp som tillverkar lädervaror. Deras lager består av en maskinpark av AGV Autotruckar.

Förutom detta inkluderade projektet installation av nya pallställ, integration av ny teknik i conveyor systemet samt leverans och start av den nya vertikaltransportören och pall transportsystemet. Fyra gods-till person plockområden försörjs med AGV Autotruckar. AGV:s transporterar pallar över 300 m från pallagret till plockningsområdet. När autotruckarna har kommit fram till sin destination, placerar de automatiskt pallarna i ett ställ med två nivåer.

Medan de snabbrörliga produkterna försörjs direkt av AGV-systemen, installerade SSI SCHÄFER ett pall transportsystem utrustat med en vertikaltransportör för de trögrörliga varorna, som också försörjs av AGV Autotruckar och möjliggör åtkomst till de högre plocknivåerna.

Försörjning med autotruckar har minskat antalet brister vid plockningen och man säkerställer att pallarna snabbt transporteras till rätt position efter erhållen order.

Kontroll sker med ett intelligent styrsystem som utvecklats av SSI SCHÄFER.   I det nya lagret har Longchamp 5.000 uttags- och lagringspositioner och mer än 15.000 artiklar. Materialflödesstyrningen hanteras av mjukvarulösningen WAMAS®.

AGV AUTOTRUCKAR

För snabb och noggrann transport i lagret är de väldigt populära: SSI SCHÄFERs AGV Autotruckar. De kommunicerar med varandra, kan organisera sig självständigt men även på ett decentraliserat sätt för att utföra sina uppgifter effektivt.

Effektiv logistiklösning med AGV-teknik

Longchamp som sedan länge varit känd för sin racehorselogga på handväskor och lädertillbehör, ger även kraft och fart till sitt lager med helautomatisk palltransport med AGV Autotruckar från SSI SCHÄFER MoTuM. Sedan början av 2015 har totalt åtta autotruckar säkerställt ett effektivt materialflöde mellan det färdiga varuhuset och plockningsstationerna.

NEDLADDNING

Branschexpertis och systemlösningar för modelogistik.

Expertis inom varje bransch

SSI SCHÄFER:s expertis innefattar specifik kompetens och långsiktiga erfarenhet med individuella lösningar.

1.3 MB

CUSTOM FIT: SOLUTIONS FOR THE FASHION INDUSTRY

CUSTOM FIT: SOLUTIONS FOR THE FASHION INDUSTRY

915.2 KB
Hur kan vi hjälpa?