agv_collage.jpg

AGV's voor grote ladingdragers

Grote ladingdragers vervoeren met AGV - SSI Heavy Load AGV's

Autonome transportsystemen zorgen voor een efficiëntere en krachtigere organisatie van de materiaalstromen. Hierdoor vormen AGV’s een belangrijk onderdeel binnen het aanbod aan knowhow.
Voor een perfecte integratie binnen de magazijnorganisatie kunnen automatisch geleide voertuigen voor verschillende toepassingen en toepassingsgebieden worden gerealiseerd.

Voor grote ladingdragers, zoals pallets, rolcontainers, gaaswandpallets of grote kunststofboxen, vormen verschillende automatisch geleide voertuigen met hefvork of verschillende transportelementen geschikte oplossingen.

De ideale AGV-oplossing wordt gedefinieerd op basis van verschillende raamvoorwaarden en factoren, zoals

  • Ladingdrager

  • Gewicht

  • Transporttaak

  • Magazijnomgeving

 

Profiteer van onze veelomvattende kennis en knowhow: wij adviseren u graag.

Dankzij ons strategische partnerschap met DS AUTOMOTION bieden wij een breed portfolio onbemande transportsystemen voor grote ladingbakken en dekken typische markteisen.
Het dienstverleningsprogramma door de samenwerking tussen DS AUTOMOTION en SSI SCHÄFER wordt door middel van een partnerschap met specialist Rocla verder uitgebreid.

De oplossingscompetentie omvat:

  • Hefwagens

  • Ondersteekwagens

  • AGV’s voor zware lasten

  • AGV’s voor automatisering van montagelijnen.

ONZE SSI HEAVY LOAD AGV’S VOOR GROTE LADINGDRAGERS KUNNEN NAAR DE ONDERSTAANDE FUNCTIES WORDEN ONDERVERDEELD

Icon_agv_low_lifter.png

De AGV-functiegroep Low Lifters omvat alle apparaten die grote ladingdragers tussen overdrachtstations op vloerniveau kunnen verplaatsen. Als hefmiddelen wordt gebruikt gemaakt van met vorken uitgeruste last- en zwenkwielen. De heftanden kunnen op vloerniveau tot een hoogte van 200 mm worden ingesteld, zodat de ladingdragers kunnen worden opgetild resp. neergelaten.

Icon_agv_high_lifter.png

AGV's uit de serie High Lifters beschikken over een begrensde hefhoogte tot maximaal 8,5 meter en maken de opname en afgifte van pallets op transferstations op geringe hoogtes mogelijk. In magazijnen met een lage tot normale goederenomslag vormen deze een efficiënte oplossing voor de handling van Euro-pallets en gaaswandpallets tussen vloeren en transporttechniek of lage palletstellingen.

Icon_agv_reach_truck.png

De AGV-functiegroep Reach Truck combineert alle voertuigtypes die de handling van zware lasten op grote hoogtes (tot 10 m) mogelijk maken. Als lasthefmiddel wordt de mast naar voren geschoven, zodat de vork vrij vóór het voertuig ligt en tot op de bodem kan worden neergelaten. Het lasttransport vindt echter plaats bij een ingetrokken mast binnen de wielarmen, wat de rijstabiliteit verbetert en de noodzaak van contragewicht vermindert.

Icon_agv_counter_balance.png

De voertuigen van de functiegroep Counterbalance kenmerken zich door een in het voertuig geïntegreerd contragewicht. Het gewicht van de heftruck vormt hierdoor het contragewicht voor de last. De voertuigen zijn ideaal voor opname van grote ladingdragers. De eisen aan de overdracht- resp. overnameplaatsen van de heftrucks met contragewicht zijn op grond van hun uitvoering met vrije heftrucktanden overzichtelijk.

Icon_agv_narrow_aisle.png

De voertuigen uit de categorie Very-Narrow-Aisle zijn speciaal voor gebruik in magazijnen met smalle gangen ontwikkeld. Een magazijn met smalle gangen is met name geschikt om magazijnruimtes optimaal te benutten. Hierdoor worden bijzondere eisen gesteld aan AGV’s die binnen dit toepassingsgebied worden ingezet. Zo hebben heftrucks vanwege de sterk gereduceerde gangbreedte in het magazijn met smalle gangen bijvoorbeeld geen ruimte om te rangeren. De autonoom navigerende heftrucks in magazijnen met smalle gangen heeft daarom ofwel een 180 graden ten opzichte van de rijrichting draaibare vork, die zijdelings naar buiten en binnen kan worden bewogen, ofwel een heftafel.

Icon_agv_platform.png

Platform-AGV’s zijn ideaal voor het bedrijfsintern transport van trolleys, kleine containers of stellingen. De compacte lading wordt opgepikt door eronder te rijden en vervolgens de ladingdrager op te tillen met behulp van de eigen heffunctie van het voertuig. De voertuigen scoren door hun maximale persoonlijke veiligheid en mobiliteit. Dat wil zeggen dat ze in elke denkbare richting kunnen rijden.

Icon_agv_conveyor_deck.png

Bij de AGV’s in de categorie Conveyor Deck gaat het om AGV’s die met ketting-, wiel- of speciale transporteurs zijn uitgevoerd. Deze maken een snelle overname resp. overdracht van pallets op vast geïnstalleerde transporttechnische trajecten mogelijk. Zo kunnen er snel en eenvoudig transporten tussen twee transferstations plaatsvinden. Om verschillende transporttechnische hoogtes onderling te verbinden, kunnen deze AGV’s met of zonder heffunctie worden uitgevoerd.

Icon_agv_multi_pallet.png

Het betreft hierbij AGV’s die meerdere laadeenheden of pallets per transporthandeling kunnen verplaatsen. Deze voertuigen kunnen ofwel door middel van vorken meerdere ladingdragers boven of naast elkaar opnemen, ofwel betreft het een uitvoering van de Conveyor Deck met meerdere lasthefmiddelen naast of achter elkaar. Deze kunnen op hun beurt met ketting- of wieltransporteurs worden uitgevoerd.

Icon_agv_lift_carry.png

De compacte AGV’s uit de categorie Lift & Carry zijn uitgevoerd met een projectspecifiek lasthefmiddel. Deze zijn ontwikkeld voor het transport van kleine, compacte lasten, zoals stapels van kleine ladingdragers op rolwagens, kleine stellingen of gaaswandpallets. Wanneer een kant-en-klare productiepartij in de vorm van gestapelde, kleine ladingdragers op houten schappen naar de expeditieafdeling moeten worden getransporteerd, wordt standaard gebruik gemaakt van Lift & Carry AGV’s.

Icon_agv_picking.png

AGV’s die aan de functiegroep Picking worden toegewezen, automatiseren materiaaltransporten binnen het orderverzamelproces. De automatisch geleide voertuigen maken een autonome uitwisseling van ladingdragers mogelijk en zorgen voor een prioritering van de orders, doordat ze met intelligente IT-systemen verbonden zijn. Op deze manier zorgen de AGV’s voor geoptimaliseerde routes. De voertuigen worden op basis van het principe goederen-naar-persoon ingezet. Hierbij wordt zowel ergonomische Case Picking als Multi-Order-Picking ondersteund.

Icon_agv_heavy_duty.png

Wanneer er zware lasten bedrijfsintern moeten worden getransporteerd, vormen de voertuigen uit de categorie Heavy Duty de ideale oplossing. Deze maken een transport mogelijk van extreem zware, logge, deels tijdens het proces ook van positie veranderende laadeenheden. Deze kunnen binnen lasten tot maximaal 50 ton verplaatsen. De transportvoertuigen kenmerken zich qua uitvoering door hun maximale flexibiliteit. Ze kunnen op het gebied van zware lasten worden uitgerust met heftafels, rollenbanen of speciale hefmiddelen, zoals klemmen of tangen.

Icon_agv_assembly_line (1).png

De voertuigen van de Assembly Line maken een automatisering van de processen binnen de productielogistiek mogelijk – van de keten van productiestappen tot en met matrixproductie.

agv_collage.jpg

Vervoeren en transporteren

Automatisch geleide voertuigsystemen (AGV)

Automated guided WEASEL®

AGV's voor kleine ladingdragers

Automated guided WEASEL®

AGV WEASEL®

geen informatie beschikbaar

HEEFT U VRAGEN OF OPMERKINGEN?