Mesterséges intelligencia az intralogisztikában

Mesterséges Intelligencia - hivatalos vállalati állásfoglalás

Képesek a gépek gondolkodni?

A Mesterséges Intelligencia (MI), mint az információtechnlógia egyik ága már két éve izgalomban tartja a világot. Az MI bizonyítottan több szempontból is hasznos: virtuális támogatásoknál, applikációknál, agyi játékoknál és több más területen is.

Visszatérve az eredeti kérdésünkhöz: ezek a gépek valóban képesek gondolkodni? Rögtön a következő problémával szembesülünk: mi is pontosan a gondolat? A fogalomnak nincs egyetlen, egyszerű meghatározása.

De mi különbözteti meg a mesterséges intelligenciát az emberi intelligenciától?

Az ember egyedülálló jellemzője - legalábbis pillanatnyilag - a kreatív és innovatív gondolkodás. A gépek azonban választhatnak a meglévő döntési lehetőségek közül, hihetetlenül nagy mennyiségű adatot és információt dolgozhatnak fel. Emellett lenyűgöző megbízhatósággal, pontossággal és folytonossággal rendelkeznek - éjjel-nappal dolgozhatnak. Helyes utasítások mellett még a bonyolult feladatok is önállóan végrehajthatók. A Mesterséges Intelligencia alapja az algoritmusok, a nagy feldolgozási teljesítmény és a feldolgozandó adatok exponenciális növekedése.

Ettől kezdve nyilvánvaló, hogy a Mesterséges Intelligencia hatalmas lehetőségeket rejt magában.

A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALAPFOGALMAI

intralogisztikai trendek

A Mesterséges Intelligencia (MI) az intelligens viselkedés automatizálásával foglalkozó információtechnológia egyik ága. Az MI a számítógép programozás kísérlete arra, hogy az képes legyen függetlenül is problémák megoldására, hasonlóan ahhoz, ahogy az ember teszi megfelelő képzettség mellett. 

Problémamegoldás: a különböző forrásokból származó, adatokon alapuló (adatbázisok, szenzorok, videokamerák stb.), meghatározott időintervallumon belüli, megfelelő probléma megoldására vonatkozó döntések meghozatala.

Artificial Intelligence_Image04

A gépi tanulás változó folyamatok gyűjtőfogalma, amely a bemeneti és kimeneti adatok közötti ismeretlen funkcionális interakcióat határozza meg. A még mindig fontos hagyományos alkalmazások mellett, mint például a klaszterképzés, a regresszió, a faktor és az idősor elemzések, ez olyan komplex módszereket is integrál, mint például a neuronhálózatok, az evolúciós megközelítések és a támogató vektoros gépek.

GÉPI TANULÁS

Pop-up hirdetések vagy automatikus spamszűrők mögött gépi tanulás áll.
A következő videóból kiderül, hogy hogyan.

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Tudjon meg többet a Mesterséges Intelligenciáról.

Mi a Mesterséges Intelligencia?

Képesek a gépek gondolkodni vagy önállóan dönteni? A Mesterséges Intelligencia mindenhol jelen van - nem csak az üzleti életben, de a magánéletünkben is. Szeretne többet tudni róla?

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA A LOGISZTIKÁBAN

Beszélgessünk a lehetőségekről.

Mi lesz a jövőben?

Már most a jövő logisztikája felé nézünk. A Mesterséges Intelligencia új lehetőségeket tár fel. Fedezze fel a digitalizáció világát velünk.

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA - AZ SSI SCHÄFER HIVATALOS ÁLLÁSFOGLALÁSÁNAK SZERZŐI

Bild Markus Klug

….a Bécsi Műszaki Egyetem (TU Wien) műszaki matematikát tanult, majd a szimulációra, operációkutatásra és statisztikára specializálódott. Tanulmányainak befejezése után Glasgow-ban Kernel féle metodikát kutatott a diszkrét események-szimulációs modelljeiben. 2001-ben csatlakozott a Seibersdorf kutatóközponthoz, először projektmenedzserként, majd a "Folyamatoptimalizálás" munkacsoport vezetőjeként dolgozott. Már ekkor hazai és nemzetközi kutatási projekteket irányított a közlekedés logisztikával, a helyspecifikus logisztikával és a globális ellátási láncokkal kapcsolatban. A kutatás mellett, taníttatni kezdett több, különböző osztrák felsőoktatási intézményben, ami később a fő szakmájává vált.

Markus Klug 2013 óta dolgozik az SSI SCHÄFER IT Solutions GmbH-nál. Eredetileg az adatelemzés és a szimuláció vállalaton belüli felépítéséért felelt, amely később kinőtte magát felölelve az adattudományt és a Mesterséges Intelligenciát / gépi tanulást. A tartalékos erők logisztikájának katonai szakértőjeként különös figyelmet fordított a katonai műveletek kutatására, tanácsadója az osztrák hadseregnek, katonai tanácsadó a matematikai modellek és folyamatok fejlesztésében. Markus Klug széleskörű ismeretekkel és tapasztalattal rendelkezik, amint azt különböző tudományos publikációk, értekezések, egyetemi programbizottsági tagságok, egyetemi konferenciák üléseinek elnöki és a nemzetközi szaklapok lektori tevékenységei bizonyítanak.

Bild Georg Reif

Georg Rief számítástechnikai tudományok területén szerzett BA diplomát és mester fokozatot fizikából. Elsődleges figyelme a szimulációra és adattudományokra terelődött. Mivel a Mesterséges Intelligencia nem volt kiemelt téma abban az időben, így tanulmányaiban sem szerepelt központi helyen. 8 éves szoftverfejlesztői tapasztalatot szerzett azelőtt, hogy 2014 márciusában elkezdett volna dolgozni az SSI SCHÄFER-nél. Kezdetben W4 fejlesztőként dolgozott különböző ügyfélprojektekben, 2016 decemberétől az adattudományok és szimulációs osztályon folytatja munkáját.

New Content Item (1)

Karina Konrath műszaki matematikát tanult a grazi Műszaki Egyetemen, 2017 novembere óta dolgozik az SSI SCHÄFER-nél. Tudományos munkájának nagy részét statisztikák készítése és adatelemzés teszi ki, mely intenzív matematikai számításokat igénylő, előkészítő munka.

TÖLTSE LE AZ SSI SCHÄFER ÁLLÁSFOGLALÁSÁT!

Mesterséges intelligencia az intralogisztikában 

Feltételek, alkalmazások és perspektívák

Az SSi SCHÄFER vállalati állsáfoglalása

758.0 KB
KÉRDÉSE VAGY ÉSZREVÉTELE VAN? LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA!