cundc_krug_111.jpg

C+C Krug: Ceļš uz automatizāciju

Plastmasas galvanizācijas eksperts C+C Krug GmbH kopā ar  SSI SCHÄFER uzsāka ceļu uz procesu daļēju automatizāciju. Efektīvus procesus starp noliktavu un ražošanu tagad nodrošina trīs SSI LOGIMAT® vertikālie lifti, divas automātiski vadāmas transportēšanas ierīces, WEASEL® un neliela kastu konveijeru sistēma. Šis noliktavas aprīkojums konstruēts, paredzot iespējamus paplašinājumus nākotnē. 


Kad C+C Krug sazinājās ar SSI SCHÄFER, jaunā noliktava jau tika būvēta, tāpēc bija pēdējais brīdis plānot uzglabāšanas aprīkojumu. Kompānija C+C Krug ir vidēji liels uzņēmums, dibināts 1991. gadā, tā galvenā mītne atrodas Ottendorf-Okrilla, Saksijā, Vācijā, un tas specializējas plastmasas galvanizācijā. Uzņēmums realizē sarežģītas pārklājumu operācijas, sākot no detaļu izgatavošanas un paraugu apstrādes līdz sērijveida ražošanai. C + C Krug ražo automobiļu iekšējo un ārējo pārklājumu ar izteiktu spīdumu, kā arī pielāgotos matētos toņos.


Pozitīvi attīstoties pārdošanām pagājušajā gadā, C + C Krug ražošanas apjoms arī ir ievērojami palielinājās. Pieauga projektu skaits , tāpēc arī krājumi palielinājās, jo bija jābūt pieejamām vairāk izejvielu. Esošajā noliktavā vairs nevarēja izvietot nepieciešamos krājumus. Līdz ar jauno ēku bija paredzēts pārkārtot arī noliktavas, lai samazinātu meklēšanas un atlases laiku. Esošajā noliktavu sistēmā izejvielu atrašana prasīja ilgu laiku un dažreiz pat ietekmēja ražošanas ilgumu. Jaunās ēkas celtniecībai tika uzstādīti vairāki mērķi - iegūt vairāk vietas izejvielām, atrast piemērotu, modernu noliktavu aprīkojumu lielam preču skaitam un padarīt procesus noliktavā un ražošanā efektīvākus, ideālā gadījumā izmantojot pusautomātiku. Šīs bija prasības, kuras C + C Krug atklāja SSI SCHÄFER, izmantojot tīmekļa vietnē esošo kontaktformu. “Ātrā SSI SCHÄFER atbildes reakcija bija unikāla,” saka Christian Krause, C + C Krug GmbH loģistikas vadītājs. “Tikai vienu vai divas dienas pēc mana pieprasījuma es saņēmu zvanu no atbildīgā pārdošanas pārstāvja, un nedēļu vēlāk mēs ieplānojām tikšanos uz vietas.”


Neilgi pēc tam partneri bija projektēšanas fāzē. Šim nolūkam SSI SCHÄFER eksperti vispirms ieguva pārskatu par vienību skaitu un izmēriem, tādējādi nosakot kopējo apjomu. Starp komponentēm, kas atrodas C + C Krug noliktavā, ir dažāda veida līstes un citi dizaina elementi, ko izmanto automašīnu interjerā vai eksterjerā. Dažas no vienībām ir sveramas preces (aptuveni no 1 000 līdz 2 000 gabaliem uz nelielu kravas nesēju). Turklāt tika uzraudzīti un analizēti visi procesi. Balstoties uz šajā periodā veiktajiem pētījumiem, par vienu no procesu optimizācijas iespējām tika izvirzīta intraloģistika. Ja izejviela savlaicīgi netika nogādāta ražošanas darba vietā, radās dīkstāves laiks. SSI SCHÄFER klientam parādīja trīs dažādas loģistikas koncepcijas, kuru pamatā ir manuāls, daļēji vai pilnībā automatizēts risinājums. C + C Krug izvēlējās risinājumu, kas sastāv no trim SSI LOGIMAT uzglabāšanas liftiem, kastu konveijeru sistēmas, diviem WEASEL tipa automātiski vadāmiem transportlīdzekļiem (AGV) un divām pārvietošanas vietām. Noliktavas koncepcija ir izstrādāta paplašināšanai, kas jāveic dažādos būvniecības posmos.


Trīs SSI LOGIMAT vertikālie liftu moduļi (VLM) izvietoti aptuveni 620 m² lielā telpā un nodrošina efektīvus, uzticamus procesus. Šeit ir pietiekami daudz vietas vēl deviņiem līdz desmit mazākiem liftiem, kas sekos. C + C Krug ir svarīga modernizācija pa posmiem. “Mēs vēlamies, lai ieguldījumi katrā paplašināšanas posmā būtu kontrolējami un lai mēs iemācītos rīkoties ar modernajām sistēmām, kā arī lai mēs varētu plānot turpmākos pasākumus atbilstoši prasībām,” skaidro Krause kungs. Izvēloties LOGIMAT noliktavas liftu, C + C Krug iegūst kombinētu uzglabāšanas un komplektēšanas risinājumu. Uzglabāšanas lifts atgādina lielu atvilktņu skapi ar divām paplāšu jeb paliktņu rindām - vienu priekšā un otru aizmugurē. Preču atlase tiek veikta pēc principa "preces cilvēkam". Starp abām rindām ir pacēlājs, kas izvelk vajadzīgās atvilktnes un pārvieto tās uz atbilstošo atveres pozīciju. Kas padara šo paliktņu sistēmu īpaši interesantu, ir telpas augstuma optimāla izmantošana:

Starp liftu un griestiem ir atstāta maza vieta. Iekārtas augstumu var pielāgot, tāpēc LOGIMAT lieliski ietilpst Ottendorf-Okrilla telpā, kas ir 8 m augsta. Katra iekārta ir aprīkota ar 39 paliktņiem, kuru izmērs ir 3 625 mm x 815 mm. “Turklāt novērtēts tiek lifta kompaktais dizains un ietilpīgā krātuve," atzīst Rico Bär, SSI SCHÄFER tirdzniecības pārstāvis. "Tas ievērojami samazina attālumus, kas jānostaigā darbiniekiem." C + C Krug produktu klāstā ir aptuveni 200 preces, un to skaits nepārtraukti pieaug. Apmēram 50% no šiem priekšmetiem var izvietot uzglabāšanas liftos. Nākamais paplašināšanas posms attieksies uz atlikušo priekšmetu glabāšanu.

cundc_krug_111.jpg

No papildus iespējām nelielo detaļu liftam C + C Krug izvēlējās atveres bloķēšanas mehānismu, lai aizsargātu preces pret putekļiem un netīrumiem, kā arī šahtas un vadības bloka papildu apgaismojumu. Turklāt opcija LOGIBAR piedāvā apstiprinājuma gaismas staru zem lifta atvēruma. Šī funkcija kalpo tam, lai nodrošinātu vajadzīgo pasūtījumu atlasases secību / paliktņu maiņu tieši zem piekļuves atveres lifta sistēmā. Tas palielina pacelšanas ātrumu un samazina nostaigāto laiku. Trīs uzglabāšanas liftu krājumu pārvaldību pārrauga programmatūras risinājums WAMAS® LOGIMAT, kas elastīgi savienota ar klienta ERP sistēmu. Priekšrocība ir tā, ka krājumi un pasūtījumi tiek automātiski sinhronizēti ERP un WAMAS LOGIMAT sistēmās. Darbiniekiem tas nozīmē darbu bez papīriem un vairs nekādu manuālu rezervāciju. Turklāt tagad ir viegli izveidot dinamiskas atlases zonas. "Bija salīdzinoši viegli sagrupēt komponentes pēc krāsām, klientiem un formām, izmantojot programmatūru WAMAS LOGIMAT," saka Krause kungs. "Šādu savākšanas punktu izveidošana padara atlases procesu efektīvāku kopumā." Atkarībā no noslodzes vienību atlasi pie lifta paralēli var veikt viens, divi vai trīs darbinieki.

AGV ierīce WEASEL savieno noliktavas un ražošanas zonu, un tā netraucē un ir droša cilvēkiem. Virsmu un telpu izmantošana paliek elastīga. ERP sistēma nosūta pasūtījumus VLM. WAMAS LOGIMAT apkopo atbilstošās preces savākšanai pēc FIFO principa. Noliktavas operators nogādā kartona kārbu vai konteineru no komplektācijā esošās paplātes un novieto to uz konveijera telpas garajā malā. Pirmie konveijera sistēmas metri ir konstruēti slīpi, tad seko ar piedziņu darbināma konveijera lenta. Konveijera beigās ir automātiskais transportēšanas konveijers. Pārvietošanas konveijers var uzņemt un buferizēt dažādus kravas nesējus, lai tos dinamiskā procesā sadalītu starp pieejamajiem transportlīdzekļiem. Šim nolūkam WEASEL dodas zem konveijera, lai noķertu transportēšanas vienību.

WEASEL ir ideāls risinājums konteineru un kastu pārvadāšanai ar svaru līdz 35 kg. AGV virzās pa redzamu braukšanas trasi. WEASEL var sasniegt ātrumu līdz 1 metram sekundē. Autoparka kontrolieris vai vadītājs nodrošina visu transporta pasūtījumu kontroli un optimizāciju. “Mūsu AGV var elastīgi pielāgot mainīgajiem tirgus apstākļiem,” skaidro Thomas Lamprecht, SSI SCHÄFER projekta vadītājs. "Piemēram, transportlīdzekļu skaitu var palielināt atbilstoši veiktspējas prasībām."


Ja ražošanas plānošanai ir nepieciešama komponenšu sērija, ražošanas darbinieks pieprasa WEASEL, nospiežot pogu. WEASEL ņem mazo kravas nesēju no pārvietošanas konveijera un transportē to uz manuālo pārvietošanas vietu ražošanā. Tur kāds darbinieks savāc šo kasti vai paliktni un nogādā to attiecīgajā darba vietā. Ražošanas plānošanā komponentes tiek izvietotas uz paliktņiem, lai veidotu pārklājumus.

cundc_krug_339.tif

Pateicoties jaunajam, daļēji automatizētajam risinājumam, kas tika pieņemts 2019. gada septembrī, C + C Krug panāca ievērojamu laika ietaupījumu komponenšu nodrošināšanā. “Mums izdevās palielināt pieejamības ātrumu par 90%, atlases laiku samazinot par 50%,” piebilst Krause kungs. “Kopumā mēs novērtējam sadarbību ar SSI SCHÄFER kā lielisku, komunikācija noritēja ļoti labi. Nākamo paplašināšanu mēs plānojam tuvākajā nākotnē."