Coop (1)

Coop būves vienu no lielākajiem automatizētiem distribūcijas centriem pasaulē

Kā viens no vadošajiem pārtikas mazumtirgotājiem Zviedrijā, Coop ir izvēlējies tieši SSI Schaefer par sava jaunā 77 tūkst. kvadrātmetru lielā distribūcijas centra iekšējās loģistikas ģenerāluzņēmēju, kas atradīsies Zviedrijas pilsētā Eskilstūnā. Tā nodrošinot modernu, energoefektīvu un pilnībā automatizētu loģistikas risinājuma ieviešanu.

Atrodoties ģeogrāfiski stratēģiskā vietā – Zviedrijas centrālajā daļā, jaunais distribūcijas centrs nodrošinās preču piegādi uz vairāk nekā 800 Coop tīkla veikaliem visa valstī. Lielāko preču plūsmas apjomu apstrādās divas pilnībā automatizētas robotizētās iepakojumu komplektēšanas sistēmas dažādās temperatūrās glabātiem produktiem. Rezultāts ir ilgtspējīga un ļoti efektīva noliktava, kas spēj piegādāt vairāk nekā 600 tūkst. preču vienību dienā.

SSI Schaefer šim izaicinājuma atbildēja ar unikālu 3D-Matrix sistēmas dizainu, kas ļaus Coop sasniegt efektivitātes mērķus un vienlaikus būt elastīgiem. Tas ir iespējams pateicoties SSI Schaefer godalgotajai shuttle sistēmai, kas striktā secībā nodrošina nepārtrauktu materiālu plūsmu gan robotizētajām iepakojumu komplektēšanas sistēmām, gan vienību komplektēšanas darba stacijām. Ar robotu un automatizēto risinājumu integrāciju, Coop būs uzlabojis savu piegādes ķēdi sākot ar distribūcijas centru, beidzot ar preču  transportēšanu uz tīkla veikaliem un to tiešajiem klientiem.

Būdams “Zviedrijas ilgtspējīgākais mazumtirgotājs”, Coop jaunais distribūcijas centrs būs tieši integrēts valsts vilcienu satiksmes tīklā. Tādējādi būtiski samazinot autopārvadājumu skaitu un oglekļa izmešu apjomu vidē. Kā viens no vadošajiem materiālu plūsmas risinājumu piegādātājs pasaulē, SSI Schaefer ir ideāls sabiedrotais kompānijām, kas tiecās pēc ekonomiski dzīvotspējīgiem un uz nākotni orientētiem ilgtspējības mērķiem. SSI Schaefer ilgtspējas pieeja, kas tiek arī pārstāvēta “50 Sustainability and Climate Leaders” iniciatīvas ietvaros, bija viens no noteicošajiem iemesliem Coop, lai izvēlētos SSI Schaefer kā ilgtermiņa partneri šī novatoriskā projekta īstenošanā.

Lai nodrošinātu minētā risinājuma nepārtrauktu darbību un servisu, SSI Schaefer sadarbībā ar Zviedrijas izglītības sistēmu un partneriem, atbalsta divu gadu izglītības programmas ieviešanu automatizācijā un robotikā. Tādējādi aktīvi piedaloties jauno studentu veidošanā un izglītošanā.

Termināls tiek būvēts Eskilstūnas loģistikas parkā, un paredzēts, ka tas pilnībā sāks darboties 2024. gada otrajā pusē.

Coop content

Coop Automatizācijas Terminālis (CAT) – skats no gaisa  ©Coop Sverige AB 2020: SSI Schaefer kļūst par piegādātāju vienam no lielākajiem automazācijas projektiem pasaulē.

Kontaktpersona

Anastasiia Benko Marketing Manager Tālruņa nr.: +371 67 54 98 39 Adrese: [email protected]