Material Handling for bins, totes and containers

Depaletizare şi paletizare

Depaletizare şi paletizare: manipularea eficientă şi flexibilă a mărfurilor cu ajutorul roboţilor

Reglementările legale impun cerinţe tot mai stricte cu privire la locurile de muncă de comisionare, ceea ce are ca urmare folosirea tot mai intensă a soluţiilor robotizate. 

Sistemele complet automatizate de paletizare şi depaletizare sunt o soluţie avantajoasă din punct de vedere economic pentru realizarea unui lanţ complet automatizat al proceselor şi asigură totodată performanţe constante, independent de parametrii exteriori. Dumneavoastră profitaţi de componente corelate exact între ele şi de performanţe constante. De la suporturi de marfă şi tehnologie de transport până la depozite complet automate, SSI SCHAEFER vă oferă soluţii intralogistice economice, dintr-o singură sursă.

Soluţiile automate de paletizare şi depaletizare de la SSI SCHAEFER se disting prin dinamism şi siguranţă funcţională superioare, independent de mărimea şi greutatea produsului sau de condiţiile ambientale.

CONDIŢII DIFERITE DE UTILIZARE

Tehnologia roboţilor este un element principal esenţial al sistemului Schäfer Case Picking (SCP). Roboţii sunt folosiţi pentru depaletizarea stratificată. Prin combinarea a trei principii consacrate de prindere: multigrip în vid, cameră vidată şi strângere mecanică, la depaletizare sunt asigurate un dinamism şi o siguranţă funcţională superioare, precum şi manipularea nedistructivă a produselor. Pe de altă parte, roboţii sunt folosiţi pentru paletizarea paleţilor amestecaţi, pentru livrarea în magazine.

SSI SCHAEFER oferă un portofoliu variat de diferite sisteme de depaletizare şi paletizare cu roboţi, care pot fi ajustate în funcţie de cerinţele sectoarelor individuale:

Retail: paletizare stratificată (paletizare rainbow)

Beverage: paletizarea cutiilor de carton, comisionarea turnurilor

Retail, industria auto, 3PL: paletizarea recipientelor

Industria auto: depaletizarea recipientelor   

Pentru toate activităţile de paletizare şi depaletizare parametrii proceselor pot fi ajustaţi individual în funcţie de cerinţele dumneavoastră. Astfel, în funcţie de organizarea depozitului, pot fi folosiţi roboţi cu braţ articulat sau roboţi portal.

De asemenea, procesele automatizate asigură implementarea fără probleme în cadrul unei soluţii de sistem integrate. 

Automatizarea completă nu reprezintă însă soluţia optimă pentru fiecare utilizator, motiv pentru care oferim şi soluţii pentru o automatizare care creşte împreună cu afacerea dumneavoastră şi, în consecinţă, o tehnologizare treptată. Deoarece tehnologia şi automatizarea trebuie utilizate cu simţ de răspundere, noi venim şi în acest domeniu în întâmpinarea utilizatorilor cu o ofertă variată de soluţii de automatizare parţială şi sisteme pentru locul de muncă deosebit de flexibile, ergonomice şi inovatoare.

În domeniile în care gama articolelor sau natura proceselor impune utilizarea angajaţilor, optimizarea interfeţei om-maşină necesită analizarea de către experţi a tuturor proceselor şi a condiţiilor cadru. Procesele şi mediul de lucru trebuie adaptate flexibil în funcţie de angajaţii respectivi şi pot contribui suplimentar la reducerea solicitării fizice a angajaţilor.

  • gamă variată de soluţii manuale, parţial automatizate şi complet automatizate pentru depaletizare şi paletizare

  • siguranţă funcţională, dinamism şi randament economic superioare

  • manipularea nedistructivă a produselor

  • sisteme ergonomice şi flexibile pentru locul de muncă

  • soluţii individuale, ajustate optim în funcţie de cerinţele dumneavoastră

  • performanţe constante: independent de dimensiunile şi greutatea produselor, programul de lucru, condiţiile ambientale sau cerinţele ergonomice 

Aveți întrebări sau observații?