Automated guided WEASEL®

AGV WEASEL® - onbemande transportsystemen

Innovatie en flexibiliteit

De WEASEL® van SSI SCHÄFER is de ideale onbemande oplossing voor automatisering van transporttaken in bestaande magazijn-systemen. De WEASEL® garandeert een flexibel en zeer efficiënt transport van uw bakken, dozen en zelfs hangende goederen. Natuurlijk kunt u de WEASEL® ook buiten het magazijn gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor de bevoorrading in de productie.

Handmatige, halfautomatische of volautomatische belading

De belading van de transportvoertuigen kan naar keuze handmatig, halfautomatisch of volautomatisch geschieden, afhankelijk van de klantspecifieke omstandigheden. Een handmatig bediend transferstation wordt bijvoorbeeld als eerste stap door medewerkers gevuld. De opdracht om de WEASEL® naar het betreffende station te sturen, komt van de fleetcontroller. De ladingdragers worden vervolgens automatisch opgepikt door de WEASEL®. Nog efficiënter verloopt de transfer met een transfertransporteur. Deze transporteur kan een groot aantal bakken opnemen, bufferen en in een dynamisch proces over de beschikbare voertuigen verdelen. Bovendien kan hij goederen van de WEASEL®​​​​​​​ overnemen en aan bestaande transportbaansystemen doorgeven.

AUTOMATISCH GELEID VOERTUIG WEASEL®

Flexibel en hoogst efficiënt.

AGV WEASEL®

Automatisch geleide transportsystemen worden een integraal onderdeel van het oplossingenportfolio voor volledig geautomatiseerde interne logistieke systemen.

MET AWARDS BEKROONDE TECHNOLOGIE

Best of 2016

IFOY Award WEASEL®

IFOY Award WEASEL

In het jaar 2016 kreeg onze AGV WEASEL® meteen twee awards: het predicaat „Best of 2016“ van de Industrieprijs en de IFOY Award in de categorie „Intralogistic Solutions“. Profiteer ook van zijn hoge economische, technologische en ecologische nut.

AGV WEASEL®: FLEXIBEL GOEDERENTRANSPORT VAN BAKKEN, DOZEN EN HANGENDE GOEDEREN

In tegenstelling tot conventionele onbemande transportsystemen maakt de WEASEL® geen gebruik van complexe sensortechniek of besturingssystemen. De navigatie van de WEASEL®-vloot verloopt langs een optisch rijspoor dat eenvoudig en snel aangebracht wordt en flexibel aan uw wensen aangepast kan worden. Daarbij bereikt de WEASEL® snelheden tot 1 m/s op trajecten met een hellingshoek tot 20%.

De WEASEL®-systemen zijn flexibel en schaalbaar en laten zich zonder grote inspanningen in bestaande logistieke oplossingen integreren. De gestandaardiseerde besturingssoftware kan snel en eenvoudig geïnstalleerd worden. Aanpassingen van het systeem op korte termijn zijn dus probleemloos mogelijk. Transportopdrachten worden gegenereerd door een handmatig bediend radiografisch kastje (stand-alone-oplossing), externe systemen (zoals bijv. productiemachines met PLC) of door uw goederenstroomsysteem (MFC). Een vlootcontroller beheert de opdrachten en wijst deze aan de betreffende voertuigen toe.

De energievoorziening vindt plaats via onderhoudsvrije accupacks die naar keuze handmatig in een laadkast of automatisch via vloercontacten opgeladen kunnen worden. Met een opgeladen accu kan een WEASEL®​​​​​​​ 16 uur worden ingezet.

  • Schadevrij en veilig transport van bakken, dozen en hangende goederen (tot 35 kg)

  • ROI van het systeem duidelijk korter dan 1 jaar

  • Barrièrevrije transportoplossingen wanneer er weinig plek is

  • Volgordebepaling van transportgoederen vereist weinig inspanningen

  • Kan prestatiepieken relatief makkelijk aan

  • Eenvoudige schaalbaarheid

  • Verschillende uitvoeringen voor maximale ergonomie

  • Veilig voor personen zonder kostbare sensortechniek

  • Hoge flexibiliteit bij systeemaanpassingen en uitbreidingen

  • Ongecompliceerde integratie bij bestaande systemen

  • Eenvoudige aansluiting aan bedrijfsinterne materiaalstromen

agv_collage.jpg

Vervoeren en transporteren

Automatisch geleide voertuigsystemen (AGV)

Automated guided WEASEL®

AGV's voor kleine ladingdragers

agv_collage.jpg

AGV's voor grote ladingdragers

geen informatie beschikbaar

HEEFT U VRAGEN OF OPMERKINGEN?