Jó úton halad az SSI SCHÄFER fenntarthatósági stratégiája

Jó úton halad az SSI SCHÄFER fenntarthatósági stratégiája

A fenntartható logisztika partnereként az SSI SCHÄFER évek óta aktív e piacon. A 2021 őszén elfogadott fenntarthatósági stratégiánkat, melyet a 2022 nyarán közzétételre kerülő 2021-es Fenntarthatósági Jelentéssel együtt mutatunk majd be, lépésről lépésre fogjuk megvalósítani. E stratégia példái közé tartozik az Infarmmal közösen az egyre urbanizáltabb társadalom fenntartható ellátásához kidolgozott Vertikális Növénytermesztési megoldás, mely hat hónapig volt látható a dubaji világkiállításon, most pedig Stuttgartban, a májusi LogiMAT 2022 kereskedelmi vásáron lesz kiállítva.

A fenntarthatóság napjainkban a vállalatokat és az egyéneket egyaránt foglalkoztató fontos témakör. „Az SSI SCHÄFER csoport számára a fenntarthatóság két szempontból is jelentős: Amellett, hogy szolgáltatóként innovatív és fenntartható intralogisztikai megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, olyan, globálisan aktív vállalatnak tartjuk magunkat, mely felelősen viszonyul a társadalomhoz, ügyfeleinkhez és munkatársainkhoz.” – mondta Steffen Bersch, az SSI SCHÄFER csoport vezérigazgatója. A neunkircheni (Siegerland, Németország) székhelyű, világszerte 10.000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat, melynek 2021-es rendelésállománya közel kétmilliárd eurót tett ki (ez 17,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest), tavaly fogadta el fenntarthatósági stratégiáját. E stratégia mind a négy üzleti ágat felöleli– Intarlogisztikai megoldások, Raktártechnikai termékek és eszközök, Ügyfélszolgáltatások, Hulladéktárolók és csomagolóanyagok – , közzétételére pedig várhatóan idén nyáron kerül sor.

Az elmúlt hónapokban az SSI SCHÄFER jövőbiztos megoldásokat mutatott be a dubaji Expo 2020 világkiállításon, köztük a német pavilon konzorciumának hivatalos partnereként egy innovatív függőleges növénytermesztési megoldással a jövő városai számára. Ez a CAMPUS GERMANY területén volt látható, melyet 180 ország több mint 2,5 millió látogatója keresett fel. A világszerte aktív, gyorsan növekvő, városi növénytermesztéssel foglalkozó Infarm vállalattal összefogva adatvezérelt és moduláris függőleges növénytermesztő egységeket építettünk. Ezeken tökéletes körülmények között lehet fűszernövényeket és zöldségeket termeszteni, a hagyományos növénytermesztésnél 95%-kal alacsonyabb víz- és helyigénnyel és növényvédő vegyszerek alkalmazása nélkül. A megművelt területet tekintve ez a hagyományos módszernél akár 400-szor hatékonyabb növénytermesztést eredményez.

További projektek is bizonyítják, hogy intelligens intralogisztikai megoldásaival az elmúlt évben az SSI SCHÄFER még hatékonyabban és fenntarthatóbban segített kielégíteni ügyfelei igényeit. Egy példa erre az e-kereskedelmi és ellátási lánci irányítási megoldások vezető nemzetközi szállítója, az Arvato Supply Chain Solutions – mely a Bertelsmann leányvállalata – új raktára. Partnerként és szolgáltatóként az Arvato Supply Chain Solutions a.o. több mint 200 kiadót, valamint könyvesboltokat lát el világszerte. Güterslohi (Németország) telephelyükön egy újabb komissiózó raktárra volt szükség, korlátozott, mindössze 900 m2-es területen, évi mintegy 16 millió könyvet kezelő műszaki teljesítménnyel. Fenntarthatósági okokból a jelenlegi intralogisztikai rendszereket, folyamatokat és anyagáramokat meg kellett őrizni. Emellett az is nagyon fontos volt, hogy az új komissiózó munkaállomások kialakítása ergonomikus és felhasználóbarát legyen.

A telephely működése közben végrehajtott projekt három lépésben valósult meg. Elsőként a régi rendszer áthelyezése és modernizálása történt meg. Ezt a teljesen automatizált magasraktár összekapcsolása követte a jelenlegi és jövőbeli tárolórendszerekkel. A projekt harmadik, egyben legfontosabb fázisa a szállítójárműves raktár kiépítése volt. Ez az újabb automatikus kisáruraktár szállítójárműveket alkalmaz a tételek hatékony tárolásához és komissiózásához. A rendelkezésre álló mindössze 900 m2 optimális kihasználásához a rendelések összeállítására szolgáló, újonnan kialakított ergonomikus munkaállomások a tárolókockán lettek elhelyezve, ami lehetővé teszi a gördülékeny jövőbeni bővítést. A rugalmas, hathatós, jövőbiztos, helytakarékos, energiahatékony és ergonomikus megoldás az innováció és a fenntarthatóság központi elemeit tükrözi, és sikeresen teljesít minden célkitűzést.

A logisztikai szoftverek, például az SSI SCHÄFER WAMAS® vagy SAP megoldásai megkönnyítik a raktárak és logisztikai központok energiahatékonyságának optimalizálását. A fenntartható tárolási stratégiákkal például csökkenteni lehet a gyalog megtett távokat, valamint növelni a műszaki teljesítményt. A raktár gazdaságos üzemeltetése eközben a raktárirányítási szoftver által automatikusan vezérelt újrakonfiguráláson keresztül mérsékli az energiafogyasztást és az elhasználódást. A visszáruk kezelése terén a modern szoftverek, pl. a WAMAS®, lehetővé teszik a visszaküldött áruk átlátszó nyomon követését és gyors visszaillesztését az új rendelések összeállításának folyamataiba.

A szénlábnyom csökkentésében a prediktív karbantartás is segít. A raktárspecifikus adatok valós idejű rögzítésével, elemzésével és értékelésével előrejelzéseket lehet készíteni az egyedileg meghatározott karbantartási időközökről. A prediktív karbantartás ezzel megszünteti a tökéletesen működő termékek és alkatrészek felesleges cseréjét, csökkenti a kiszállások számát, és jelentősen hozzájárul az erőforrások megóvásához. Az SSI SCHÄFER utólagos modernizálási szolgáltatásaival a rendszerek és berendezések naprakésszé tehetők. Ez megnöveli élettartamukat, így fokozza a termelékenységet, optimalizálja az áruáramlást, és energiamegtakarítást eredményez.

Az SSI SCHÄFER kiterjedt portfóliója nagy figyelmet szentel a fenntarthatóságnak. Vezérigazgatónk, Steffen Bersch ígérete szerint: „Az SSI SCHÄFER csoport 2022-ben is folytatja összpontosítását a moduláris és skálázható intralogisztikai megoldásokra. A fenntarthatóság témaköre vezető szerepet játszik e téren.”

TOVÁBBI KAPCSOLÓDÓ TÉMAKÖRÖK

SSI_ARVATO_00134_3.2_buch.tif

Sikertörténetek az intralogisztikában

Arvato SCS

Expo 2020 Dubai - CAMPUS GERMANY

Innovatív hozzájárulás a jövő városának fenntartható ellátásához

Dreamwarehouse Signet Magic Quadrant 2021

WAMAS® logisztikai szoftver

SAP integráció

SAP integráció

Ügyfélszolgálat & támogatás

Prediktív karbantartás a fenntartható logisztikáért

Korszerűsítés

Raktármodernizálás

Nincs elérhető elem.

Kapcsolattartó személy

Annamaria Ligeti Marketing & PR Manager Telefonszám : +36 20 984 - 8907 Levél: [email protected]