Tallink.jpg

Galamērķis: e-komercija. Tallink paplašina preču komplektēšanas risinājumus.

Tallink pēta jaunas iespējas un paplašina preču komplektēšanas risinājumus savā noliktavā.

2021.gada jūnijā starp Tallink un SSI Schaefer tika parakstīts līgums par septiņu vertikālo liftu SSI LOGIMAT®  uzstādīšanu.

Tallink ir vadošais mini kruīzu un pasažieru pārvadājumu pakalpojumu sniedzējs Baltijas jūras reģionā, un tā galvenā mītne atrodas Tallinā, Igaunijā. 2020.gadā uzņēmums tika izvēlēts kā uzticamākais zīmols starp Somijas kruīza prāmju līnijām. (statista.com)

Kā daudziem pandēmijas laiks Tallink sagādāja ievērojamus izaicinājumus, jo kuģniecība un kruīzi bija uzņēmuma galvenais biznesa virziens. 2020.gadā Tallink ceļotāju skaits samazinājās par 62% un pārvadātās kravas vienības par 5%, salīdzinājumā ar 2019.gadu tas ir: 9,8 miljoni pasažieru un 380 tūkstoši kravas vienību. 2020. gada vasarā kuģniecības kompānija uzsāka virkni dažādu iniciatīvu. Piemēram, īsus iekšzemes braucienus un pasākumus, kas tika organizēti kā alternatīva veida pasākumi, apturēto kruīzu braucienu vietā. Tomēr situācija joprojām bija ļoti neskaidra, dēļ pandēmijas mainīgajiem ierobežojumiem.

“Covid-19 ieviesa izmaiņas klientu iepirkšanās paradumos. E-komercijas pasūtījumu īpatsvars ir uzrādījis labu pieauguma tempu. Tas attiecīgi lika mums izvērtēt  procesus Tallink Loģistikas centrā, lai varētu kvalitatīvi atbalstīt pasūtījumu apstrādi mūsu grupas iekšējiem klientiem (B2B) un arī pieaugošo e-pasūtījumu apstrādi ārējiem klientiem (B2C), ”stāsta Marko Jurkatamm (Marko Jurkatamm), Tallink Duty Free Loģistikas un IT risinājumu nodaļas vadītājs.

Tā kā interneta pasūtījumi kopumā ir mazāki, tas skaidri norādīja uz divām nozīmīgām nākotnes vajadzībām, risinājumiem: palielināt preču uzglabāšanas vietu un akurātāku pasūtījumu komplektēšanas procesu.

“Vertikālie uzglabāšanas lifti SSI LOGIMAT Tallink noliktavas ietvaros jau tiek izmantoti vairāk nekā piecus gadus. Mēs esam apmierināti ar SSI Schaefer pakalpojumu kvalitāti un sadarbības formu. Līdz ar to tā bija vienkārša izvēle par nākošā līguma parakstīšanu. Projekta analīzi un izstrādi nodrošināja un atbalstīja SSI Schaefe, Somijā. Kopīgi ļoti ātri atradām labu risinājumu. Projektā bija dažas detaļas, kas bija jāprecizē, taču kopumā ir jāatzīst, ka darbs tika paveikts labi, ”komentē Marko Jurkatamm.

Papildu septiņu vertikālo liftu SSI LOGIMAT uzstādīšana tiks realizēta esošās noliktavas teritorijā. Jaunais aprīkojums arī palīdzēs palielināt un uzlabot pasūtījumu komplektēšanas precizitāti, kas ir ārkārtīgi svarīga darbojoties B2C segmentā. Ieviešot jauno risinājumu, mēs izmantojām vēl dažas priekšrocības, izvēloties 2 papildu SSI LOGIMAT opcijas. LOGIDUAL nodrošinās ātrāku un efektīvāku komplektēšanas procesu, jo preču paliktņu darbība tiek nodrošināta 2 līmeņos katrā komplektēšanas zonas atverē. Savukārt LOGIPOINTER izmanto lāzera starus, kuri norāda nepieciešamo preču precīzu uzglabāšanas vietu, preču kopējā paliktnī. Kopā šīs visas priekšrocības palīdzēs Tallink strādāt efektīvāk, optimizējot un samazinot iespējamo kļūdu skaitu.

Tallink plāno ik gadu sasniegt ap vienu miljonu pasūtījumu, darbojoties e-komercijas segmentā. Šobrīd kuģniecības uzņēmums ir pusceļā uz savu mērķu piepildījumu.



Projekta nodošana tiek plānota 2022.gada februārī.

SSI Schaefer | Septembris | 2021

Kontaktpersona

Pārdošanas un mārketinga nodaļa Tālruņa nr.: +371 25493555 Adrese: [email protected]