aerial_view_galexis_ag.jpg

Galexis intraloģistikas paplašināšana ar SSI SCHÄFER kā ilgtermiņa partneri

Vadošais vairumtirgotājs un pakalpojumu sniedzējs Galexis AG nodrošina savlaicīgu un pastāvīgu zāļu piegādi visiem partneriem Šveices veselības nozarē. Kvalitatīva, mūsdienīga intraloģistika garantē augstu klientu apmierinātību un veiksmīgu klātbūtni tirgū. Lai sagatavotos nākotnes prasībām, izplatīšanas centrs Lozannā-Eklensā ir piedzīvojis visaptverošu paplašināšanu. Izplatīšanas centrs Nīderbipā jau iepriekš ticis paplašināts.

Galenica grupas uzņēmums Galexis ir tirgus līderis Šveicē un sniedz veselības loģistikas pakalpojumus visā valstī. Vadošais vairumtirgotājs un pakalpojumu sniedzējs Šveices veselības tirgū nodrošina savlaicīgu un valsts mēroga zāļu piegādi. Uzņēmumā Galexis darbojas augstas veiktspējas izplatīšanas centri Nīderbipā un Lozannā-Eklensā, lai nodrošinātu efektīvas piegādes aptiekām, medicīnas privātpraksēm, slimnīcām un uz mājām.

Veiksmīga sadarbība ar SSI SCHÄFER

Jau 2007. gadā SSI SCHÄFER lika pamatus vienam no modernākajiem izplatīšanas centriem Šveices veselības nozarē Galexis Nīderbipā. Tā vietā, lai veiktu dārgu noliktavas atjaunošanu Bernē-Šēnbīlē un Cīrihē-Šlīrenē, Galexis nolēma ieviest jaunu, mūsdienīgu risinājumu kopā ar intraloģistikas ekspertu SSI SCHÄFER. Uzglabāšanas sistēmu 2016. gadā uzglabāšanas sistēma tika papildināta ar 3 eju miniload, kas nodrošina ar 81 500 uzglabāšanas vietām, un 65 000 kastu, lai palielinātu sistēmas veiktspēju līdz 4000 konteineriem stundā.

Piegāžu zonas paplašināšana Nīderbipā

Nesen tika veiksmīgi pabeigta jaunākā paplašināšana Nīderbipā. Esošā piegāžu zona tika paplašināta līdz četrām piegāžu rampām. Pateicoties šai paplašināšanai, šajā zonā vien var pārstrādāt 4000 konteineru stundā. Šim nolūkam konveijeru sekcija tika noņemta un aizstāta ar ātrgaitas ruļļveida konveijeru (RSW). Visu uzglabāšanas vietas un izplatīšanu automātiski un viedi kontrolē noliktavas pārvaldības programmatūra WAMAS®.

aerial_view_galexis_ag.jpg

Jaunbūve un jaudas paplašināšana Lozannā

Esošais izplatīšanas centrs Lozannā pašlaik tiek visaptveroši paplašināts un modernizēts. Projekts sastāv no diviem posmiem, kas jāpabeidz laika posmā no 2020. gada vidus līdz 2022. gadam. Izplatīšanas centram ir 4000 m² noliktavas platība, un tas ļauj apstrādāt 37 000 pasūtījumu rindiņu dienā.

Pagrabstāvā papildus esošajām sistēmas daļām tiks uzstādītas astoņas preču atlasas darbstacijas ar jauniem gravitācijas, palešu un augstas noslodzes plauktiem. Sistēma tiks papildināta ar otru piegāžu sekciju, ieskaitot pasūtījumu piegāžu dokumentācijas sagatavošanu un iepakošanas līniju. Sistēmas askētiskais un tomēr īpašais dizains nozīmē lielāku uzticamību un veiktspēju.

Lai palielinātu uzglabāšanas jaudu, pirmajā stāvā tiks izveidotas trīs zonas ar četriem SSI Carousels. Šī SSI SCHÄFER tehnoloģija tika pielietota arī izplatīšanas centrā Nīderbipā, kur tā palielina jaudu par 18 000 konteineriem un ilgtspējīgi atbalsta Rietumu Šveices piegādi. SSI Carousel karuseļus apgādā desmit Goods-in Stations ienākošo preču stacijas, un tos visus savieno vairāku simtu metru gara lentveida konveijeru sistēma. Arī pagrabstāvs tiek apgādāts no šīm ienākošo preču stacijām. Izmantotie konteineri tiek izņemti no darba vietām, izmantojot integrēto joslu izlietotajiem konteineriem. Pasūtījumi tiek komplektēti trīs ergonomiskās divlīmeņu Get and Pick Stations stacijās, kas nodrošina preču atlases veiktspēju līdz 2250 rindām stundā.

Palešu un konsoļu plaukti lieliski papildina moderno koncepciju un kalpo kā bufernoliktava un palešu atlases laukums lieliem konteineriem. Jaunā rullīšu konteineru pārvadāšanas sistēma ar pacēlāju automātiski nogādā kravas ar dokstacijām uz piegāžu zonu. Precēm ar paaugstinātām uzglabāšanas temperatūras prasībām tiks izveidota atdzesēta zona ar plauktiem un preču atlases punktu. Kopējā projektā tiek izmantota jaunākā noliktavas pārvaldības programmatūras WAMAS versija, kas savienota ar Galexis SAP EWM.

Pateicoties plānotajiem paplašinājumiem, Galexis AG atbilst tirgus prasībām un apņemas izveidot ilgtermiņa un veiksmīgu partnerību ar intraloģistikas ekspertu SSI SCHÄFER.

Galexis_Switzerland_Extension_01.png


Tendcēm atbilstošs sistēmas dizains klientam Galexis: jaunajā izplatīšanas centrā Lozannā tiek apstrādātas aptuveni 37 000 pasūtījumu rindiņas dienā.

Galexis_Switzerland_Extension_02.png

Lai palielinātu uzglabāšanas ietilpību, pirmajā stāvā tiks izveidotas trīs zonas ar četriem SSI karuseļiem.