agv_collage.jpg

SSI Large Load AGV szállítórendszerek

Vezető nélküli szállítójárművek nagy méretű és súlyú egységrakományokhoz

Az autonóm működésű szállítórendszerek hatékony és nagy teljesítményű anyagmozgatást valósítanak meg. Ezáltal ezek a berendezések az értéklánc fontos alkotójává válnak.
A raktár szervezetébe történő tökéletes integráció érdekében a vezető nélküli szállítórendszerek a feladattól és az alkalmazási területtől függően egyedivé tehetők.

Nagyméretű egységrakományok (például raklapok, rolly-kocsik, rácsos tárolók vagy nagyméretű műanyag ládák) esetén különböző, emelővillával vagy különböző szállítópályával felszerelt berendezések jöhetnek számításba.

A megfelelő vezető nélküli szállítórendszer megtalálásához különböző keretfeltételek és tényezők kerültek definiálásra, mint például:

  • egységrakomány jellege

  • tömege

  • a szállítási feladat

  • raktári környezet

Profitáljon a szerteágazó raktártechnikai szakértelemből és a know-how-ból – szívesen adunk tanácsot Önnek is.

A DS AUTOMOTION mint stratégiai partnerünk segítéségével nagy egységrakományokhoz is széles portfolióval rendelkezünk, lefedve a tipikus piaci alkalmazásokat.
A DS AUTOMOTION és az SSI SCHÄFER kooperációja egy harmadik specialistával a Rocla-val egészült ki.

A raktári megoldásaink köre az alábbiakat foglalja magába:

  • Alacsony emelésű targoncák

  • Szállítótargoncák

  • Vezető nélküli szállítórendszer nehéz terhekhez

  • Szerelősori vezető nélküli szállítórendszer

AZ SSI HEAVY LOAD AGV VEZETŐ NÉLKÜLI RAKTÁRI SZÁLLÍTÓJÁRMŰVEK ÉS TARGONCÁK TÍPUSAI

targonca, alacsony emelésű targonca

Az alacsony emelésű targoncák (Low Lifter) csoportjába minden olyan raktári szállító berendezés beletartozik, melyek a nagyméretű egységrakományokat az átadási pontok között a padló közelében képesek mozgatni. 

A teherfelvétel egy teheroldali és kormányzott görgők által alátámasztott villa segítségével történik. A villákat a padló fölé 200 mm magasságig lehet felemelni, így az egységrakomány-képző eszközt kis mértékben fel lehet emelni és le lehet süllyeszteni.

targonca, magas emelésű targonca

A magas emelésű targoncák (High Lifter) csoportjába tartozó raktári gépek emelési magassága 8,5 méterig terjed, így lehetővé válik a raklapok felvétele és lehelyezése kis magasságban lévő átadóállomások esetén. Alacsony illetve szokásos nagyságú anyagáramok esetén ezek a raktárgépek jelentik a gazdaságos megoldást, ha EUR-raklapokat vagy rácsos ládákat kell mozgatni a padló és a szállítópálya rendszer, illetve a kis magasságban lévő tárolóállványok között.

targonca, tolóoszlopos targonca

A tolóoszlopos targoncával (Reach Truck) működő vezető nélküli szállítóberendezések közé olyan gépek tartoznak, melyek képesek nehéz terheket nagy magasságba (akár 10 m) emelni. A teherfelvételhez az oszlopot előre kell tolni, így a villák szabadon a targonca elé a padlóra süllyeszthetők. A szállítás során a terhet a kerékkarok közé behúzva a gép a kisebb ellensúly ellenére is növelt stabilitással mozoghat.

targonca, ellensúlyos targonca

Az ellensúlyos targoncák (Counterbalance) csoportjába tartozó raktárgépek a berendezésbe integrált ellensúlyról ismerhetők fel. A teher tömegét így a targonca tömege ellensúlyozza. 

Ez a berendezés kiválóan alkalmas nagyméretű egységrakományok felvételére. A szabadon álló emelővilláknak köszönhetően az átadási pozíciók jól áttekinthetők.

targoncák, szűkfolyosós targoncák

A szűkfolyosós (Very Narrow Aisle – VNA) targoncák speciálisan szűkfolyosós raktárakhoz lettek kifejlesztve. Ezeket a raktárakat akkor alkalmazzák, ha nagy raktár-kihasználtságra van szükség. Emiatt a vezető nélküli gépeknek ebben a környezetben különleges követelményeknek kell megfelelni. 

A kis folyosószélesség miatt itt a targonca nem fordul rá az állványra. Ezért a targonca kitolható, forgóvillás adapterrel (180 fok) vagy emelőasztallal van felszerelve.

targoncák, szállítótargoncák

A szállítótargoncák ideális megoldást jelentenek a szállítókocsik, kisméretű tárolóládák vagy polcok szállítására. A teherfelvétel kompakt módon, az egységrakomány alá hajtva, majd azt felemelve történik a gép saját emelő funkciójával. Ezek a gépek maximális munkavédelemmel és szabad kinematikával rendelkeznek, vagyis minden elképzelhető irányba képesek haladni.

targonca, szállítópályás targonca

A szállítópályával felszerelt vezető nélküli szállítórendszerek (Conveyor Deck) targoncái láncos szállítópályával, görgős pályával vagy más speciális szállítópályával van felszerelve. Ez a raktárgép telepített szállítópályákról, illetve ezekre végezhet anyagátadást. Gyors és egyszerű anyagszállítást tesz lehetővé. Különböző szállítópályák összekötésére ezeket a szállítóberendezéseket akár emelési funkcióval is fel lehet szerelni.

targonca, több raklapos targonca

Itt egy olyan vezető nélküli szállítóberendezésről van szó, mely egyszerre több egységrakományt, raklapot tud egyszerre szállítani. Ez a gép a villáin vagy szállítópályán (láncpálya vagy görgőspálya) egymás felett vagy mellett több egységrakományt képes szállítani.

targonca, vezető nélküli targonca

A kompakt Lift&Carry típusú vezető nélküli szállítóberendezések az adott projektnek megfelelő teherfelvevő eszközzel vannak felszerelve. Kis, kompakt terhek szállítására szolgál, mint például görgős alátétre helyezett kis méretű egységrakományok, kis állványok vagy rácsos ládák. 

A Lift&Carry szállítójármű jellegzetes alkalmazási területe a termelés, ahol a készárut egymásra helyezett, görgős alátéten elhelyezett egységrakományokban mozgatják a kiszállítási raktárba.

komissiózó gépek, raktárgép, targonca

A komissiózó raktárgépek csoportjába tartozó vezető nélküli szállítóberendezés a komissiózáson belül végez automata mozgásokat. Ez a rendszer lehetővé teszi az egységrakomány-képzők autonóm módon történő cseréjét és priorizálását, melyet az informatikai rendszerrel kiépített intelligens kapcsolat tesz lehetővé. Ennek köszönhetően a gépek optimalizált útvonalon közlekednek.

A komissiózó gépek az „ember az áruhoz” elvet követik, alkalmazásukkal az ergonomikus ládába történő komissiózás, illetve egyszerre több megrendelés gyűjtése is megoldható.

targonca, raktárgép, nagy teherbírású targonca

Ha nehéz terhek üzemen belüli szállításáról van szó, a Heavy Duty kategóriájú, nagy teherbírású szállítójárművek az ideális megoldás.  Lehetővé teszik különösen nehéz, nagyterjedelmű, akár a raktárban megváltozó formájú rakományok mozgatását. Az üzemi területen belül akár 50 tonnát is képesek megmozgatni. 

A szállító járműveket a felszerelés szempontjából is maximális rugalmasság jellemzi.  Így akár emelőasztalokkal, görgős szállítószalagokkal vagy speciális rakomány-emelő eszközökkel, például szorítókkal vagy fogókkal is fel lehet őket felszerelni

raktárgép, targonca, szerelősori targonca

A szerelősori vezető nélküli szállítórendszer lehetővé teszik a termelési logisztika folyamaton belüli integrációját – legyen szó egymás utáni folyamatelemekről vagy mátrix rendszerű termelésről.

vezető nélküli szállítórendszerek, AGV szállítás, raktárgépek

Raktári szállítórendszerek

Vezető nélküli szállítórendszerek (AGV)

vezető nélküli WEASEL® raktári szállítójármű

SSI Compact Load AGV szállítórendszerek

automata raktári szállítójármű

WEASEL® automata szállítójármű

Nincs elérhető elem.

LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

Az SSI SCHÄFER raktártechnikai szakértelme speciális know-how-t és széles körű intralogisztikai tapasztalatot ötvöz az egyedi raktári rendszerek és megoldások biztosítása érdekében.

WEASEL® AGV raktári szállítórendszerek az SSI SCHÄFER-től

Automata, vezető nélküli raktári szállítójárművek a termékek rugalmas, üzemen belüli szállításához

867.0 KB

SSI SCHÄFER Katalógus 2022

NAGYOBB HATÉKONYSÁG RENDSZERREL

Intralogisztikai termékek és megoldások a vállalaton belüli anyagáramláshoz


20.4 MB
Érdeklődik termékeink iránt? Kérdése vagy észrevétele van? Lépjen velünk kapcsolatba!