Jūsu iecienītakajiem salātiem no Fresh Servant jaunas viedās mājas.

Fresh Servant, Somijas vadošais gatavo salātu ražotājs ir vienojies ar SSI Schaefer par jauna loģistikas centra būvniecību paredzētajam izplatīšanas kompleksam Edsevo, Somijā. Līdztekus jaunā loģistikas centra būvniecībai SSI Schaefer modernizēs vienu no esošajiem Fresh Servant loģistikas risinājumiem.

“Pārtikas izvēlē vienmēr dominēs svaigums, kvalitāte, dabīgi audzētais un produktu daudzveidība. Šī iemesla dēļ, mēs esam izvēlējušies ieguldīt vienā no modernākajiem pārtikas rūpniecības loģistikas centriem Somijā un Ziemeļvalstīs; nodrošinot uzticamu, ātru un rentablu preču plūsmu no rūpnīcas uz veikalu un galu galā līdz gala patērētāja maltīšu galdam. Turklāt efektīva un atbildīga loģistikas procesu plānošana samazina pārtikas izšķērdēšanu un oglekļa nospiedumu.” saka Sami Haapasalmi, Fresh Servant izpilddirektors.

Jaunais risinājums nodrošinās uzglabāšanas jaudu 10 440 vienībām, palielinās novākšanas veiktspēju un ergonomiku, kā arī nodrošinās blīvu un vienmērīgu produktu plūsmu kompleksa ietvaros. SSI Cuby shuttle tipa uzglabāšanas sistēma ar 2 ejām un 58 uzglabāšanas līmeņiem, kas darbojas optimizētā temperatūrā, nodrošinās, ka tikai svaigi un garšīgi salāti tiek noagādāti līdz gala klientam.

Projekts pilnīga realizācija plānota 2022.gada augustā.

Ģenerāluzņēmēja izvēles principu galvenokārt noteica, spēja pielāgoties un elastība produktu un risinājumu izstrādē. Izzinot klienta biznesa vajadzības un pielāgojoties, ka arī katrā shuttle sistēmā integrētā mērogojamība, palīdzēja savstarpēji atrast pareizo pieeju, lai veicinātu Fresh Servant mērķu sasniegšanu.

Pēdējo 10 gadu laikā bizness ir piedzīvojis ievērojamu izaugsmi. Pandēmijas dēļ esošās ražošanas un noliktavu vietas bija jāpaplašina un jāmodernizē, lai segtu pieaugošo pieprasījumu un turpinātu kalpot nākotnes paplašināšanās plānu ietvaros. Klients izvirzīja galvenās fokusa jomas, kur nepieciešami vislielākie tūlītējie uzlabojumi: viennozīmīgi jauda, otrajā vietā izvirzot pašreizējo automatizācijas līmeni un visbeidzot atlases veiktspēja.

Fresh Servant vienmēr primāri ir skatījies nākotnes un novatorisku risinājumu virzienā, tāpēc nolēma ieguldīt automatizācijas procesu ieviešanā. Pirmkārt, esošās iekārtas bija jāsaista ar jauno intraloģistikas centru. Uzlabotais automatizācijas procesa risinājums ietvers plašu transportēšanas sistēmu, kas savienos visas šobrīd darbojošās loģistikas izkārtojuma zonas un pievienos jaunizveidotās vietas. Gatavās preces no ražošanas līnijām nonāks SSI Cuby shuttle sistēmas automātiskajā buferī, kur tiks nodrošināta optimālā produkta temperatūra. Pēc tam preces ar konveijera palīdzību tiks nogādātas apstrādes plaukta stacijā, kas nodrošina salātu iepakošanas funkciju. Attiecīgi pēc iepakošanas, produkti tiks nosūtīti atpakaļ uz SSI Cuby uzglabāšanas buferzonu, kas kalpo arīdzne kā pasūtījumu komplektēšanas zona. Pēc konsolidācijas, produkti tiks nogādāti uz pirmā stāva plauktu atverēm, no kurienes tie var tikt sagatavoti nosūtīšanai. SSI Schaefer ir pievienojis arī jaunu papildus tukšo buferzonu, kas nodrošinātu ātrāku un efektīvāku plūsmas regulāciju reizēs, kad negaidīti notiek produktu pasūtījumu pieaugums.

 


SSI Schaefer | Jūnijs | 2021

Kontaktpersona

Pārdošanas un mārketinga nodaļa Tālruņa nr.: +371 25493555 Adrese: [email protected]