SSI Flexi Shuttle

Kokkikartano paraksta līgumu par automatizētu risinājumu ieviešanu

Snellmanin Kokkikartano Oy ir labi pazīstams Somijas tirgū kā gatavo ēdienu ražotājs, kas gatavoti balstoties uz pašmāju receptēm. Nolemjot būvēt jaunu loģistikas centru, pārtikas uzņēmums Kokkikartano sāka meklēt ilgtermiņa partneri, nevis vienreizēju pakalpojuma piegādātāju. Mērķis šādas kopsadarbības ietvaros, radīt kopīgus projektus un intraloģistikas risinājumu nepieciešamību, sekojot uzņēmuma izaugsmes tempam tuvāko desmitu gadu laikā.

Jaunās noliktavas, kuras platība ir 3000 m2, mērķis ir sasniegt maksimālo iespējamo produktivitāti visas plānotajās noliktavas zonās, kas būtu – shuttle sistēmu zonā, transportēšanas sistēmu un komplektēšanas zonās. Jaunā automatizēto risinājumu ieviešana arī atbilst Kokkikartano izvirzītajiem mērķiem nākamo 10 gadu, kas primāri saistīts ar ražošanas apjomu dubultošanu.

Kopīga vienošanās un ātrs partnerības sākums

Kokkikartano par savām galvenajām vērtībām izvirza - kvalitāti, klientu apkalpošanas līmeni un ražoto produktu autentiskums. SSI SCHAEFER, kas ir arī ģimenes uzņēmums, apzinās un atbalsta sadarbības partnera izvirzītās vērtības, par galveno sadarbības principu izvirzot kvalitāti.

Vēl ļoti būtisku lomu spēlēja faktors, ka mēs piegādājam visus risinājumus no viena avota, saglabājot un garantējot kvalitāti un spēja pielāgot sistēmas ilgtermiņā, lai nodrošinātu un apkalpotu Kokkikartano biznesa procesus un izvirzītās vajadzības.

“SSI SCHAEFER Somijā nodrošina spēcīgu vietējās apkopes atbalsta servisu. Ja vien mums kādreiz radīsies kādas problēmas vai pieprasījumi pēc operacionālo sistēmas darbību uzlabošanas, būs daudz vieglāk un ātrāk tikt galā ar vietējās komandas atbalstu,” komentē Kokkikartano ražošanas direktore Tea Tilander.

Perfektā procesa gaita

2021. gadā Kokkikartano izvērtēja pašreizējos procesus un pieejamos resursus un secināja, ka esošais risinājums neatbilst nākotnes izvirzītajiem mērķiem un izlēma par nepieciešamību pēc augsti automatizēta materiālu apstrādes risinājuma savam jaunajai noliktavai Keravā.

“Esošā noliktava darbību pilnībā nodrošināja manuālas operācijas, urklāt saskārāmies ar patstāvīgo noliktavas telpas trūkumu. Lai turpinātu un spētu nodrošināt pieprasījumu, mums nācās daļēji izmantot ārpakalpojumu sniegto servisu,” stāsta Tea Tilander.

Jaunajā automatizētajā noliktavas risinājumā, preces no ražošanas līnijas varēs tikt nosūtītas tālāk pa vienu no 3 galvenajiem ceļiem: turpmākai uzglabāšanai, komplektēšanai vai tiešai nosūtīšanai klientiem. Preces, kas tiks nosūtītas uzglabāšanai, varēs novietot 2-eju automatizētajā uzglabāšanas noliktavā, kas aprīkota ar SSI Flexi shuttle sistēmām, un palīdz nogādāt glabāšanai vai izgūt tālākai komplektēšanai. SSI Flexi nodrošinās vairāk nekā 40 000 uzglabāšanas vietu ar iespēju turpmākai mērogojamībai, biznesam labvēlīgi attīstoties un augot.

Alternatīvajā variantā, preces var tikt nogādātas uz pasūtījumu komplektēšanas zonu, pa speciāli izveidoto konveijera līniju. Pasūtījumu komplektēšana tiks veikta manuāli, izmantojot “pick by light” tehnoloģiju, kas nodrošina ātru un nekļūdīgu komplektēšanas procesu un preču nogādāšanu pareizā zonā to tālākai transportēšanai.  

Talāk šie produkti tiek pārvietoti lejā uz paletizācijas zonu un nosūtīti klientiem.

Ar skatu nākotnē

Jaunais risinājums nodrošinās par 50% vairāk uzglabāšanas vietu, salīdzinot ar pašreizējiem resursiem. Nākotnē sistēma tiks paplašināta, sekojot līdzi Kokkikartano izaugsmes tempam.

Risinājums tiks pabeigts un nodots 2023. gada vasarā.


SSI SCHAEFER | Februāris, 2022

Kontaktpersona

Pārdošanas un mārketinga nodaļa Tālruņa nr.: +371 25493555 Adrese: [email protected]