SSI Orbiter® Mybidel

Referens Mydibel

Mybidels perfektion inom djupfryslogistik 

SSI SCHÄFER implementerade ett automatiserat kanallager med Orbiter® på Mydibels fryslager. Lagerstyrningssystemet WAMAS®, inlagrings- och uttagsmaskiner med Orbiter®-shuttles samt ett  materialflödeskoncept ger hög transparens, betydande effektivitet och förbättrad service. Det stora nya centrallagret som är byggt vid huvudkontorer o Mouscron ersätter fem manuella anläggningar. Anläggningen färdigställdes på bara 18 månader och togs i drift 2012.  I de fem 93 m långa gångarna i kanalhöglagersystemet lagras pallarna i elva nivåer. 57 kanaler per nivå är tillgängliga på alla sidor av gången för de 5 inlagrings- och uttagsmaskinerna (SRM). Med undantag av de två yttre kanalerna kan kanalerna betjänas från två gångar med hjälp av Schäfer Orbiter System. Beroende på efterfrågan kan Mydibel ladda kanalerna från två sidor med olika satser eller enligt principen FIFO, lagra på ena sidan av kanalen och hämta på andra sidan. Pallarna flyttas av SRM: erna till målkanalen. Båda materialflödena är delvis separerade och kontrolleras av WAMAS®. Mydibel kan antingen lagra in- eller ut eller använda båda funktionerna samtidigt.

Således konstruerades transportsystemet så att båda materialströmmarna rör sig på dem. Från godsmottagningen överförs de mottagna pallarna till transportsystemet. En automatisk omlastningsstation placerar sedan systempallar under de mottagna pallarna. Transportsystemet skickar pallarna till lagringslinjerna i höglagret. Det centrala palltransportsystemet betjänar 2 transportörsektioner vid lagringslinjerna som ligger ovanpå varandra. Lagringen sker på bottennivån och hämtningen sker från den övre nivån.

Uttagen från höglagret försörjer antingen produktionen med råvaror och halvfabrikat eller orderplockningen. På båda transportörsektionerna leder ett hissystem, fungerande som en vertikal slinga, pallarna till grundnivå. Pallarna för utleverans styrs till en transportörsektion som betjänar 11 utleveranslinjer. Med en kapacitet på nästan 100 pallar skapar utleveranslinjerna en buffert för fördelningen av pallarna för totalt 3 lastbilar.

REFERENS MYDIBEL S. A.

SSI SCHÄFER har implementerat ett automatiserat kanallagringssystem i fryslagret
(-24 ° C) för livsmedelsproducenten Mydibel i belgiska Mouscron.

Fryslager med Shuttles vid -24°C

Lagerstyrningssystemet WAMAS®, ger lagerhanteringsmaskiner med Orbiter®-Shuttles  effektivitetsökning och förbättrad service. Lösningen medför en helautomatisk hantering vid lagring och plockning av djupfrysta livsmedel, vilket garanterar en obruten fryskedja.

REFERENS MYDIBEL

  • Enklare att bibehålla det djupfrysta genom snabbare plockning och att man slipper transporter mellan olika lager

  • Automatisering och optimering av lagring och distributionsprocesser

  • Ökning av effektivitet samt lagringskapacitet

  • Ökad genomströmning och servicekvalitet

  • Effektivt implementering

  • Lagrings- och återvinningsmaskiner med Orbiter® shuttles visualisering

  • Kontrollsystem för lagerhantering och materialflöde

  • Brandskyddskoncept: Oxy-Reduct och air lock

  • Planering av logistik och konstruktion

  • Simulering och designplan

  • Pall conveying system

Lagren har blivit sammanslagna och hela lagret finns nu i det nya komplexet vid huvudkontoret, gaffeltruckarna är ett minne blott. Utanför Mouscron levererar det familjeägda företaget Mybidel, grundat 1988, ca 1 100 frysta potatisprodukter till livsmedelsindustrin, detaljhandelskedjor och cateringföretag i mer än 75 länder. Under designfasen av sitt nya djupfryslager, bestämde livsmedelsproducenten ett automatiserat kanallagringssystem med shuttleteknik.

NEDLADDNING

SSI Schäfer levererar skräddarsydda lösningar för varje bransch.

Expertis inom varje bransch

SSI SCHÄFER:s expertis innefattar specifik kompetens och långsiktiga erfarenhet med individuella lösningar.

1.3 MB
Hur kan vi hjälpa?