Parallel Picking System

Parallel Picking Systeem (PPS)

Snelle opdrachtverwerking voor producten met een hoge bestelfrequentie en verschillende kenmerken - complexe uitdagingen voor een optimale goederenstroom in het magazijn. Ons halfautomatische Parallel Picking Systeem (PPS) vervult deze opdrachten snel, eenvoudig en efficiënt.

Het Parallel Picking Systeem is een orderverzamelsysteem met parallelle, handmatige opdrachtbewerking volgens het man-naar de-goederen principe. Er worden identieke artikelen voor meerdere orders verzameld en bij de vulmodule aan de individuele orders toegewezen. Het systeem ondersteunt en optimaliseert uw orderverzamelprocessen, verhoogt de productiviteit en zorgt voor korte doorlooptijden.

Een hoge mate van flexibiliteit, de best mogelijke ergonomie en hoge rentabiliteit zorgen voor optimale resultaten in uw magazijnuitvoering. Door de integratie van beproefde techniek completeert het Parallel Picking System op ideale wijze de omvangrijke orderverzamelsystemen van SSI SCHÄFER. Het is bijzonder geschikt voor:

  • producten met een hoge omloopsnelheid die vanwege hun vorm en verpakkingstechnische eisen niet met een automatisch systeem verzameld kunnen worden.

  • Producten met een middelhoge en lage omloopsnelheid en geometrische eigenschappen die een automatische orderverzameling toelaten, maar niet de noodzakelijke frequenties voor rendabel gebruik van een kanaal vertonen.

Uw medewerkers in de orderverzameling ontvangen via Radio Frequency Terminals (RF-Terminal) alle noodzakelijke informatie om de gewenste artikelen vanuit de artikelbakken in de vulmodule te plaatsen. De RF-terminal wordt aan de arm gedragen en is verbonden met de ringscanner. De ordergegevens worden rechtstreeks van het scherm afgelezen en op de RF-terminal bevestigd. De radiografische overdracht naar de regelcalculator vindt vervolgens plaats via het access-point. Ter ondersteuning van de orderverzameling kunnen naast de radiografische terminals tevens Pick by Voice of Pick by Light-systemen ingezet worden. 

Soepel samenspel van alle componenten 

SSI SCHÄFER levert ook voor de PPS alles via één aanspreekpunt, van de bakken en de techniek tot aan de beheersoftware. Onze jarenlange ervaring zorgt voor een snelle realisering en een soepel samenspel van alle componenten.

ECONOMISCHE OPLOSSING EN SNELLE OPDRACHTVERWERKING

Parallel Picking System

Meerdere bedieners kunnen gelijktijdig aan één vulmodule verschillende opdrachten verzamelen. Met ons Parallel Picking Systeem profiteert u zodoende van een grotere doorvoer (600 regels per uur) en meer efficiëntie dan bij traditionele orderverzamelsystemen met maar een bediener. De intelligente gebruikersbegeleiding zorgt voor een hoge kwaliteit in de orderverzameling en lage foutscores.

De opdrachten worden bij PPS via onze logistieke software WAMAS® beheerd, aangestuurd, gecontroleerd en vervolgens door de computer voor de magazijnaansturing geoptimaliseerd gestart. Aansluitend worden de verschillende opdrachten parallel aan de individuele sectoren verstuurd en verwerkt. De sterke prestatieverhoging wordt onder andere door de efficiënte ordersamenstelling bereikt (batchvorming).

Parallel Picking System
  • Optimale doorlooptijd van opdrachten door parallelle bewerking

  • Geschikt voor: Artikelen met een hoge omloopsnelheid die op grond van hun vorm niet voor automatische orderverzameling in aanmerking komen of artikelen met middelhoge of lage omloopsnelheid waarvan de frequentie te laag is voor een automatische orderverzameling

  • Productafmetingen tot 280 x 230 x 200 mm; tot 18 l volume per slot

  • Efficiënte opdrachtbewerking door programmagestuurde orderoptimalisatie

  • Hoge kwaliteit van orderverzamelen en route-optimalisatie door Batch-Building

  • Doorvoercapaciteit tot 600 regels per uur

  • Hoge kwaliteit van werkplekken in de orderverzamelzone dankzij ergonomische vormgeving

  • Efficiënt gebruik van de resources

  • Overzichtelijk en eenvoudig ingedeelde uitvoering van de orderverzamelaar

  • Korte aanleertijden en hoge kwaliteit van orderverzamelen door intelligente gebruikersnavigatie, zeer gebruikersvriendelijk

  • Toepassingsbereik: Healthcare & Cosmetics, Fashion, Industry, Retail & Wholesale

  • Lage investeringskosten

HEEFT U VRAGEN OF OPMERKINGEN?