komissiózás

Batch Picking - Párhuzamos komissiózó rendszer

Gazdaságos komissiózás és gyors megrendelés bonyolítás

Gyors megrendelés bonyolítás sűrű rendelési gyakoriságú, különböző tulajdonságú termékekhez – összetett kihívások az optimális raktári anyagáramlásért. 

A Batch Picking félautomata komissiózó rendszer gyorsan, egyszerűen és hatékonyan végzi el ezeket a feladatokat.

A Batch Picking párhuzamos komissiózó rendszer „ember az áruhoz” elven működő, párhuzamos, manuális megrendelés feldolgozásra alkalmas komissiózó rendszer. 

Lehetővé teszi több megrendeléshez tartozó, azonos termékek komissiózását, majd a betöltőmodulnál az egyes megrendelésekhez való hozzárendelését. A rendszer támogatja és optimalizálja a komissiózási folyamatokat, növeli a termelékenységet, és rövid áthaladási időket biztosít.

A nagyfokú rugalmasságának, a kiváló ergonómiájának és a nagyfokú gazdaságosságának köszönhetően optimális eredmények érhetők el a raktári folyamatokban. 

A jól bevált technika integrációjának köszönhetően a PPS párhuzamos komissiózó rendszer ideális kiegészítője az SSI SCHÄFER széleskörű funkciókat biztosító komissiózó rendszereinek

A Batch Picking párhuzamos komissiózó rendszer ideális megoldás a következő raktári adottságoknál:

  • Olyan gyorsan forgó termékek, melyek alakjuk és csomagolástechnikai követelményeik miatt nem komissiózhatók automatikus rendszerekkel.


  • Közepesen és lassan forgó termékek, melyek geometriai tulajdonságai ugyan lehetővé teszik az automatikus komissiózást, de nem feltétlenül biztosítják a megtérülést az adott csatornában.

A komissiózás menete a Batch Picking párhuzamos komissiózó rendszerrel

A komissiózó dolgozók a rádiófrekvenciás komissiózó terminál (RF-terminál) segítségével minden szükséges információt megkapnak, melyek a kívánt árucikkek terméktárolóból a betöltőmodulba történő komissiózásához szükségesek.
A karon viselt RF-terminál a gyűrűszkennerhez kapcsolódik. A megrendelési adatok közvetlenül leolvashatók a kijelzőről, és az RF-terminálon nyugtázhatók.
A vezeték nélküli adatátvitel a számítógépre a hozzáférési ponton keresztül történik.
A komissiózás támogatására a rádiós terminálok mellett Pick by Voice hangvezérlet vagy a Pick by Light fényvezéretlt komissiózó rendszerek is alkalmazhatók.


Valamennyi raktártechnikai rendszerelem gördülékeny összjátéka

Az SSI SCHÄFER a Batch Picking komissiózó rendszer esetében is a raktári tároló dobozoktól a technikán át egészen a raktárkezelő szoftverig mindent egy kézből kínál. Sokéves raktártechnikai tapasztalatunk garantálja a gyors megvalósítást és valamennyi rendszerelem gördülékeny összjátékát.

BATCH PICKING - PÁRHUZAMOS KOMISSIÓZÁS

Magas kiszedési teljesítmény a komissiózási feladatok párhuzamos feldolgozásával

komissiózás

Egy betöltőmodulon egyszerre több kezelő különböző megrendeléseket komissiózhat. A Batch Picking párhuzamos komissiózó rendszer  alkalmazásával Ön is élvezheti a magas áteresztőképesség (600 sor/óra) és a hagyományos, egykezelős komissiózó rendszerekhez képest sokkal nagyobb hatékonyság nyújtotta előnyöket. Az intelligens felhasználói felület magas komissiózási minőséget és alacsony hibaszázalékot eredményez.

A Batch Picking komissiózó rendszer esetében a megrendeléseket a WAMAS® raktárlogisztikai szoftver kezeli, vezérli, ellenőrzi, majd a raktárvezérlő számítógép által optimalizált módon indítja el. Ezután a különböző megrendeléseket párhuzamosan küldi el az egyes szektoroknak és dolgozza fel azokat. 

A kiemelkedő teljesítménynövekedés többek között a megrendelések hatékony összeállításával (kötegképzés) érhető el.

komissiózás
  • A lehető legkiválóbb megrendelés-áthaladási idő a párhuzamos feldolgozásnak köszönhetően

  • Alkalmas olyan gyorsan forgó termékekhez, melyek alakjuk miatt nem alkalmasak az automatikus komissiózásra, illetve közepesen és lassan forgó termékekhez, melyek rendelési gyakorisága túl ritka az automatikus komissiózáshoz

  • Max. 280x230x200 mm méretű és slotonként max. 18 l térfogatú termékek

  • Hatékony megrendelés-feldolgozás programvezérelt feladatoptimalizálással

  • Nagy komissiózási teljesítmény és útoptimalizálás kötegképzéssel

  • Akár 600 sor/óra áthaladási teljesítmény

  • Magas munkahelyi minőség a komissiózási zónában az ergonomikus kialakításnak köszönhetően

  • Az erőforrások hatékony felhasználása

  • Áttekinthető és egyszerű kialakítású komissiózási folyamat

  • Rövid betanulási idő és magas komissiózási minőség az intelligens, rendkívül felhasználóbarát felhasználói felületnek köszönhetően

  • Alkalmazási területek: egészségügy és szépségipar, divat, ipar, kis- és nagykereskedelem

  • Alacsony beruházási költségek

LETÖLTHETŐ KIADVÁNYOK

Az SSI SCHÄFER raktártechnikai szakértelme speciális know-how-t és széles körű intralogisztikai tapasztalatot ötvöz az egyedi raktári rendszerek és megoldások biztosítása érdekében.

SSI SCHÄFER Katalógus 2022

NAGYOBB HATÉKONYSÁG RENDSZERREL

Intralogisztikai termékek és megoldások a vállalaton belüli anyagáramláshoz


20.4 MB
Érdeklődik termékeink iránt? Kérdése vagy észrevétele van? Lépjen velünk kapcsolatba!