piece_picking_575.tif

Piece Picking: Styckplock med robotar

Marknadstrender som exempelvis omnikanalsdistribution, batchstorlek 1, allt kortare ledtider för ordrar och leveranscykler samt hantering av allt mer varierande produktomfång ställer höga krav på intralogistiken. För plockning betyder det en övergång från lådplock till styckplock.

Användarna ställs inför lägre enhetsvolymer och lägre omsättning samtidigt som hanteringskostnaderna ökar.

För dessa uppgifter kan SSI SCHÄFER erbjuda standardapplikationer för styckplock och kombinerar robotteknik med olika transportörsystem för att skapa intelligenta helhetssystem. Dessa lösningar täcker kraven för de mest skilda orderstrukturer och kan användas inom alla industrier.

På senare tid har robotar använts som stödjande teknik för både stationära och nätverksuppgifter inom intralogistiken och utför i allt högre grad plockningsuppgifter som underlättar för de anställda – till exempel inom produktion, montering eller intralogistik. Automatiska och halvautomatiska lösningar fokuserar på ökad effektivitet och ergonomisk avlastning för personalen.

Våra robotar för styckplock av smådelar där plockningen sker från förvaringsbehållare och kartonger kan integreras sömlöst i ditt lagringssystem. Även här är den viktigaste komponenten WAMAS® Vision programmodul som används för tillförlitlig och felfri identifiering av de individuella styckena som ska plockas.


STYCKPLOCK MED ROBOTAR

De intelligenta robotapplikationerna från SSI SCHÄFER garanterar felfrihet och därmed en maximalt tillförlitlig process för artikelhomogen plockning – utan några kapacitetsförluster. Med 900 plock i timmen ger lösningen marknadens högsta kapacitet tillsammans med 100 procent produktverifiering. Genom att kombinera olika tekniker med AI kan en hittills oöverträffad plockningskvalitet uppnås.


STYCKPLOCK OCH DESS FÖRDELAR

Standardiserade styckplock-applikationer

FÖRDELAR AT A GLANCE

  • 24/7-drift möjlig

  • Låga driftskostnader på lång sikt

  • Felfri plockning

  • Färre klagomål med användning av automatisk produktskanning för serienummerkontroller eller orderkontroller

  • Hög funktionell tillförlitlighet och effektivitet

  • Integrering i befintlig lagerstruktur möjlig

  • Hög dynamik

  • Minskad TCO

  • Stående tjänster: oberoende av produktens storlek och vikt, arbetstider, omgivningsförhållanden eller ergonomiska krav

MARKUS KÜLKEN, DIRECTOR BUSINESS DEVELOPMENT

Styckplock med robotar

 

SSI Robo Pick Höglager

Robotteknik

Robotics.jpg

Robot Brains

Inga tillgängliga möjligheter

Hur kan vi hjälpa?