Man and woman are discussing in an office with people sitting on a desk

Politica de confidențialitate pentru aplicanți

Obligațiile de furnizare a informațiilor în temeiul Articolului 13 din Regulamentul General privind Protecția Datelor (RGPD)

 

Aspectul legat de Protecția datelor dvs. cu caracter personal ne preocupă mult. Prin urmare, prelucrăm datele dvs. cu caracter personal („date" pe scurt), exclusiv în baza dispozițiilor legale. Această declarație de protecție a datelor este destinată să vă furnizeze informații cuprinzătoare despre prelucrarea datelor dvs. în compania noastră și despre revendicările și drepturile de care dispuneţi în baza Art. 13 din Regulamentul European General privind Protecția Datelor (EU GDPR).

 

1. Cine răspunde de prelucrarea datelor și pe cine puteți contacta?

 

Numele și adresa operatorului de date

 

Operatorul de date, în sensul Regulamentului General privind Protecția Datelor, alte legi privind protecția datelor aplicabile în statele membre ale Uniunii Europene și alte dispoziții legale privind protecția datelor este:

 

Fritz SCHÄFER GmbH & Co. KG

Fritz SCHÄFER Str. 20

57290 Neunkirchen

 

Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor 
Email: [email protected]

2. Ce tipuri de date sunt prelucrate și din ce surse provin aceste date?

Prelucrăm datele pe care le primim de la dvs. în cursul inițierii sau executării unui contract pe baza unui consimțământ sau în contextul aplicării sau angajării dvs. la noi.

 

Datele cu caracter personal includ:

Pentru solicitanți și angajați, aceasta include, de exemplu, numele și prenumele, adresa, datele de contact (adresa de e-mail, numărul de telefon, numărul de fax), data nașterii, informațiile din CV și referințele angajatorilor, detaliile bancare, afilierea religioasă și înregistrarea imaginilor.

În plus, prelucrăm și următoarele date cu caracter personal:

 

- informații privind natura și conținutul datelor din contract,

 

- informații din corespondența dvs. electronică cu noi (de exemplu, adresa IP, datele de conectare);

 

- alte date pe care le-am primit de la dvs. ca parte a procedurii de solicitare (de exemplu, în interviuri),

 

- declarația dvs. de consimțământ pentru păstrarea cererii în registrul nostru.

3. În ce scopuri și pe ce bază legală sunt prelucrate datele cu caracter personal?

Prelucrăm datele dvs. în conformitate cu dispozițiile Regulamentului General privind Protecția Datelor (RGPD) și cu reglementările naționale care guvernează protecția datelor în forma lor actuală:

●       să îndeplinească obligațiile (pre-) contractuale (Art. 6 (1) (b) RGPD): Datele dvs. vor fi prelucrate online pentru derularea contractului sau la unul dintre  site-urile noastre pentru a executa contractul de muncă cu firma noastră. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în special, pentru inițierea afacerii și punerea în aplicare a contractelor cu dvs.

●       să îndeplinească obligațiile legale (Art. 6 (1) (c) RGPD): Prelucrarea datelor dvs. este necesară în scopul îndeplinirii diferitelor obligații legale.

●       pentru protejarea intereselor legitime (Art. 6 (1) (f) RGPD): Pe baza unei evaluări comparative a intereselor, datele pot fi prelucrate, în plus, pentru executarea efectivă a contractului în scopul protejării intereselor legitime ale terților noștri. De exemplu, datele sunt prelucrate pentru protejarea intereselor legitime în următoarele cazuri:

-       în contextul urmăririi penale

●       dacă v-ați dat acordul (Art. 6 (1) a GDPR):

            Dacă ne-ați dat acordul pentru prelucrarea datelor dvs., cum ar fi păstrarea înregistrărilor aplicației dvs.

4. Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing

Puteți contesta utilizarea datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing în orice moment, în general sau pentru măsuri individuale, fără a suporta alte costuri decât costurile de transmisie la tarifele de bază.

 

Pe baza interesului nostru legitim (Art. 6 (1) f al RGPD), putem folosi adresa dvs. de e-mail (pe care o puteţi furniza la încheierea contractului) pentru comercializarea directă a produselor sau serviciilor noastre similare. Veți primi aceste recomandări pentru produse indiferent dacă v-ați abonat la un buletin informativ.

 

Dacă nu doriți să primiți niciuna dintre aceste recomandări prin e-mail de la noi, puteți refuza utilizarea adresei dvs. de e-mail în acest scop în orice moment, fără a suporta alte costuri decât costurile de transmisie la tarife de bază. Comunicarea scrisă este suficientă pentru a face acest lucru. De asemenea, fiecare e-mail va include un link pentru dezabonare.

 

5. Cine primește datele mele?

Dacă utilizăm un furnizor de servicii cu sensul de procesator, vom rămâne în continuare responsabili cu protejarea datelor. Toți operatorii vor fi obligați prin contract să vă trateze confidențial datele și să le prelucreze numai în contextul serviciului de predare. Operatorii vor primi datele dvs. acolo unde este necesar pentru a face serviciul respectiv. Aceasta include, de exemplu, furnizorii de servicii IT cu ajutorul cărora trebuie să operăm și securizăm sistemele IT, precum și editorii comerciali și brokerii de liste pentru campaniile interne de marketing.

 

Datele dvs. cu  vor fi prelucrate în baza de date a solicitanților. Aceasta contribuie la creșterea calității datelor existente ale solicitanților (elimină duplicatele, notează solicitanții care s-au mutat sau au decedat, corectează adresele) și o îmbunătățește cu datele din surse publice.

 

Aceste date vor fi puse la dispoziția companiilor din grup, dacă este necesar, pentru executarea contractului. Datele solicitanților vor fi stocate în baza de date a companiei și separat, în compania noastră principală acționând ca furnizor de servicii pentru companiile individuale participante.

 

De asemenea, autoritățile și instanțele judecătorești, în afară de auditorii externi, pot primi datele dvs. în cazul în care există o solicitare legală sau în contextul urmăririi penale.

 

În plus, companiile de asigurări, băncile, agențiile de credit și furnizorii de servicii pot primi datele dvs. în scopul inițierii și executării contractelor.

6. Cât timp rămân stocate datele mele?

 Datele cu caracter personal sunt prelucrate până la încheierea relației de afaceri sau până la expirarea perioadei de păstrare legale - și până când sunt finalizate toate litigiile juridice în care datele sunt necesare ca dovezi.

 

7. Vor fi transmise datele cu caracter personal către țări terțe?

 În general, nu transmitem date către țări terțe. În cazuri izolate, datele vor fi transmise numai pe baza unei decizii cu caracter adecvat a Comisiei Europene, clauze contractuale standard, garanții specifice sau consimțământul dvs. expres.

 

8. Ce drepturi de protecție a datelor am?

 Aveți dreptul de a accesa, rectifica, șterge sau restricționa prelucrarea datelor stocate, dreptul de a vă opune prelucrării și portabilității datelor și dreptul de a depune o plângere în conformitate cu cerințele Regulamentului General privind Protecția Datelor.

Dreptul de acces:

Puteți obține informații de la noi pe măsură ce prelucrăm datele dvs.

 

Dreptul la rectificare:

Dacă datele dvs. prelucrate de noi sunt incomplete sau inexacte, ne puteți solicita să le rectificăm sau să le finalizăm în orice moment.

 

Dreptul de ștergere:

Ne puteți solicita ștergerea datelor dvs. dacă sunt prelucrate în mod ilegal sau dacă prelucrarea în mod necorespunzător încalcă interesul dvs. legitim de protejare. Rețineți că pot exista motive care să oprească ștergerea imediată, cum ar fi cazul obligațiilor de păstrare legală.

 

Fie că vă exercitați dreptul la ștergere sau nu, vom șterge toate datele dvs. de îndată ce nu va exista nici o obligație de reținere tranzacțională sau juridică de restricționare a acestui lucru.

 

Dreptul de restricționare a prelucrării

Puteți solicita restricția de prelucrare a datelor dvs. în următoarele cazuri :

-           când contestați acuratețea datelor și pentru o perioadă care ne permite să verificăm             corectitudinea datelor.

-           datele sunt prelucrate în mod ilegal, însă vă opuneți ștergerii datelor și solicitați restricția utilizării acestora,

-           nu mai avem nevoie de datele destinate prelucrării intenționate, dar o solicitați pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea revendicărilor legale sau

-           v-ați opus prelucrării datelor.

 

Dreptul la portabilitatea datelor:

Puteți solicita să vă prelucrăm datele dvs. pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod obișnuit și în format electronic și să transmiteți aceste date unui alt operator, în cazul în care:

-           prelucrăm aceste date pe baza consimțământului revocabil pe care ni l-ați acordat sau pentru a îndeplini un contract încheiat între noi și

-           prelucrarea se face prin mijloace automate.

 

În cazul în care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic, este posibil ca datele dvs. să fie transmise direct de la noi unui alt operator .

 

Dreptul de a obiecta:

În cazul în care vă prelucrăm datele bazate pe interese legitime, puteți oricând să vă opuneți acestei prelucrări de date; acest lucru se aplică și profilării bazate pe respectivele dispoziții. Nu vom mai prelucra datele dvs. decât dacă puteți demonstra motivele legitime temeinice pentru prelucrare care să vă încalce interesele, drepturile și libertățile sau să exercite și să apere reclamațiile legale. Puteți contesta prelucrarea datelor dvs. în scopuri de marketing direct în orice moment fără a vă expune motivele.

 

Dreptul de a depune o plângere:

Dacă dvs. credeți că încălcăm reglementările naționale privind protecția datelor sau legislația europeană privind protecția datelor prin prelucrarea datelor dvs., vă rugăm să ne contactați pentru a veni în ajutorul dvs. De asemenea, puteţi contacta autoritatea de supraveghere responsabilă cu protecţia datelor dvs. cu caracter personal.

 

Dacă doriți să vă exercitați unul dintre drepturile enumerate, vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor. Putem solicita informații suplimentare pentru a vă confirma identitatea din motive de siguranţă.

 

9. Sunt obligat să furnizez date?

Prelucrarea datelor dvs. este necesară pentru a încheia și a îndeplini contractul pe care l-ați încheiat cu noi. În cazul în care nu ne furnizați aceste date, în general vom refuza să încheiem contractul sau nu mai vom putea pune în aplicare un contract existent și, prin urmare, trebuie să îl reziliem. Cu toate acestea, nu sunteți obligat să consimțiți la prelucrarea datelor cu caracter personal care nu sunt relevante sau necesare din punct de vedere legal pentru îndeplinirea contractuală.