SSI Robo Pick Höglager

Robotteknik

Smarta robotlösningar från SSI SCHÄFER

Den digitala förvandlingen gör smarta och högpresterande robottillämpningar till en central del av automatiserad intralogistik.

Automation med hjälp av robotar är en integrerad komponent inom effektiva moderna logistik 4.0-tillämpningar.

SSI SCHÄFER har ett brett sortiment av robotlösningar för olika tillämpningar på marknaden. Teknikerna är skräddarsydda efter våra kunders behov och löser typiska problem och utmaningar inom olika branscher.

Som en av världens ledande leverantörer av modulbaserade lagrings- och logistiksystem, implementerar vi skräddarsydda robotlösningar för att göra vår logistik anpassad efter olika tillämpningsområden: Vi har ett brett sortiment av anpassade lösningar – från palletering och avpalletering till lagring och plockning – som smidigt kan integreras i hela ert system.

I SSI SCHÄFER:s kompletta sortiment ingår:

  • Robot Applikationer för plockning

  • Portalrobotar eller robotar med ledade armar för lagring, plockning, avpalletering och palletering av lådor och lager

Robotteknik är ett centralt element i Schäfers Case Picking-system med dess olika nivåer av automation för anpassad plockning av produktenheter. Robotar används för avpalletering lager för lager och för palletering av blandade pallar.

En robot är inte bättre än programvaran som styr den. SSI SCHÄFER har bred kompetens inom IT-system, vilket innebär att vi har den nödvändiga kompetensen internt inom företaget. Modulerna i den proprietära logistikprogramvaran WAMAS® gör robotarna ”smartare” och lämpliga för heltäckande logistiktillämpningar.

Robotlösningar för särskilda tillämpningar

Vi använder robotar med ledade armar som portalrobotar för robotiserad avpalletering och palletering av däck, hjul, fälgar och möbler. Tack vare de speciella griparsystemet är det möjligt att undvika begränsningar i fråga om funktionalitet och stabilitet. Vi implementerar även anpassade lösningar för produktionslogistik inom branscher som bilindustrin, papper och pappersmassa eller kemikalier eller återförsäljarsektorn och grossistverksamhet.

Smarta robotlösningar underlättar kontinuerlig automatisering av er processkedja och står för hög dynamik, flexibilitet och funktionell tillförlitlighet.

HASTIGHET OCH KVALITET NÄR ORDRARNA SAMMANSTÄLLS

  • Hög funktionell tillförlitlighet, dynamik och effektivitet

  • Varsam produkthantering och låg felfrekvens

  • Avlastning av personalen vid ergonomiskt påfrestande arbete

  • Sänkta driftkostnader (TCO)

  • Konstanta servicenivåer: oberoende av produktstorlek och vikt, arbetstider, omgivningsförhållanden eller ergonomiska krav

  • Programvara, intralogistisk maskinvara och industriell bildbehandling från en källa

Robotics.jpg

Robot Brains

piece_picking_575.tif

Piece Picking: Styckplock med robotar

depalletizer_robot.jpg

AVPALLETERING OCH PALLETERING MED ROBOTAR

agv_collage.jpg

Conveyor System

Automated Guided Vehicles

Inga tillgängliga möjligheter

Hur kan vi hjälpa?