Case Picking

Schäfer Case Picking (SCP)

Automatizarea perfectă ca şi concept general 
Schäfer Case Picking (SCP) este o soluţie de sistem unitară, modulară şi extensibilă pentru pregătirea automatizată a livrărilor. Cu sistemul SCP, SSI SCHAEFER oferă un concept complet automatizat pentru comisionarea unităţilor de produse în funcţie de necesităţile magazinelor.
Conceptul Schäfer Case Picking 
De la recepţia mărfurilor, depaletizare, stocare temporară, comisionare, secvenţiere şi paletizare până la ieşirea mărfurilor. Profitaţi de numeroasele avantaje care contribuie la creşterea eficienţei şi a rentabilităţii în întregul lanţ logistic:

  • control optic inovator fără sisteme suplimentare de marcare, ca de exemplu marcarea cu coduri de bare sau transpondere

  • alimentare manuală sau automată din depozit (cu stivuitoare sau maşini de deservire a rafturilor)

  • depaletizarea automatizată a paleţilor producătorului în straturi individuale

  • depozitarea intermediară, automată a tăvilor în sisteme superdinamice de stocare intermediară a tăvilor

  • comisionarea automată şi secvenţierea produselor individuale (pachetelor) în funcţie de necesităţile magazinelor

  • paletizarea automată cu roboţi de paletizare şi asigurarea paleţilor (paleţi sau recipiente cu role)

Detectarea inteligentă a produselor datorită tehnologiei Machine Vision
Pentru paletizarea şi depaletizarea automată sunt necesare diferite module software. Modulul Software „Machine Vision” de la SSI SCHAEFER face robotul „mai inteligent” şi îl pregăteşte pentru intralogistică. Aceasta înseamnă că modulul permite robotului detectarea obiectelor, precum şi accesul exact la marfă. Împreună cu o soluţie integrată de procesare a imaginilor 3D, aplicaţia software asigură o monitorizare permanentă şi, la alegere, o reprezentare a proceselor de detectare pe monitoare. Prin compararea cu datele de bază salvate pot fi detectate astfel şi abateri. Per ansamblu controlul robotului şi detectarea fluxului mărfurilor sunt efectuate cu mai multe camere 3D integrate.

PACK PATTERN GENERATOR , SCALING AND PERFORMANCE

În paralel modulul nostru Schäfer Pack Pattern Generator (SPPG) procesează în timp real informaţiile detectate cu modulul „Machine Vision”. SPPG – un modul software al aplicaţiei software interne pentru logistică WAMAS® – asigură o generare stabilă a modelului de ambalare, în funcţie de volum şi de necesităţile magazinelor. Acesta calculează cu un algoritm inteligent de ambalare al paleţilor sau al recipientelor şi alege pentru obiecte modelul ideal de ambalare. Interacţiunea între robot, SPPG şi WAMAS® vă asigură o calitate superioară constantă de ambalare şi modele de ambalare fiabile, reproductibile. Rezultatul înseamnă un palet ajustat ideal în funcţie de procesul de expediere, cu utilizarea maximă a volumului.
În special în comerţul alimentar, la comisionare şi alcătuirea paleţilor comenzilor se poate întâlni o gamă foarte variată de articole – aceste cerinţe sunt satisfăcute de SPPG cu inteligenţa unui sistem IT complex, performant. Astfel poate fi evitat efortul de sortare în magazin. 

Per ansamblu, prin procesele automatizate minimizaţi efortul personalului dumneavoastră şi creşteţi viteza de livrare. De asemenea, prin utilizarea roboţilor pot fi evitate deteriorările, pierderile mărfurilor şi retururile aferente. 

Conceptul SCP este deosebit de adaptabil şi poate fi ajustat individual în funcţie de necesităţile dumneavoastră. Modulele standardizate sunt adaptate în funcţie de cerinţele clienţilor şi respectă astfel particularităţile segmentelor food, non-food sau ale articolelor congelate, de la mărfuri cu temperatură controlată până la alte mărfuri comerciale. 

  • depozitarea mărfurilor proaspete cu temperatură controlată: procedurile de depozitare şi procesare pentru detectarea resp. urmărirea produselor şi inventariere sunt concepute astfel, încât sunt efectuate fără marcarea obişnuită a mărfurilor cu ajutorul codurilor de bare sau al transponderelor

  • creşterea vitezei de livrare datorită automatizării întregului proces (livrare în aceeaşi zi/a doua zi)

  • minimizarea efortului personalului datorită automatizării proceselor

  • adecvat pentru domeniul produselor congelate

  • minimizarea deteriorării sau a pierderii mărfurilor şi a retururilor aferente datorită paletizării cu roboţi, controlate de calculator şi optimizate în funcţie de volum şi calculul static

  • procesarea unui număr de 30.000 până la peste 300.000 de colete/zi

  • reducerea costurilor cu energia şi transportul prin utilizarea la maximum a spaţiului de transport şi optimizarea planificării rutelor

  • cote de erori minimizate la comisionarea cu tehnologia Machine Vision

  • transparenţă şi trasabilitate permanentă

  • SPPG: calcularea modelului optim de ambalare (optimizat în funcţie de volum şi clasele produselor)

  • paletizare individuală pentru magazine

  • calculul modelului de ambalare este ajustabil (pentru factori de comisionare mici spre mari şi produse simple spre complexe)

  • posibilitate de extindere facilă în funcţie de procesele şi regulile individuale de ambalare 

Aveți întrebări sau observații?