depalletizer_robot (1).jpg

SSI Case Picking

SSI iepakojumu komplektācija (SSI Case Picking) veikala prasībām atbilstoši optimizētai palešu komplektēšanai

SSI SCHAEFER piedāvātā SSI iepakojumu komplektācijas sistēma ir pilnīgs, modulāri paplašināms risinājums veikala prasībām atbilstoši optimizētai mazumtirdzniecības preču salikšanai paletēs.

SSI iepakojumu komplektācijas priekšrocība pārtikas mazumtirgotājiem ir nevainojami sakārtotas paletes un rati efektīvai noliktavas darba organizēšanai.

  • Risinājums nodrošina piegādes kvalitāti, neraugoties uz to, ka tirgus prasības kļūst arvien dinamiskākas. SSI SCHAEFER sistēma ir izgatavota, izmantojot pārbaudītas tehnoloģijas, kas pastāvīgi tiek attīstītas. Tāpēc tā sniedz iespēju automātiski nokomplektēt dažādas paletes, sakārtojot tajās visdažādākos izstrādājumus un dažādus iepakojumus, lai optimizētu piegādes veikaliem. Modulārās palešu sistēmas ir efektīvas, elastīgas un mērogojamas.

  • Mēs piedāvājam arī savu programmatūru un pakalpojumus.

  • SSI iepakojumu komplektācijas sistēmas standartizētie moduļi tiek pielāgoti saskaņā ar klientu vajadzībām un atbilst pārtikas tirgus segmenta prasībām, tostarp tām, kas attiecas uz saldētu pārtiku un svaigiem produktiem, nepārtikas precēm, dzērieniem un citām sensitīvām precēm.



KĀDAS IR IESPĒJAS PREČU TIRGOTĀJIEM IEKĀRTOT NOLIKTAVAS, LAI TĀS BŪTU PIEMĒROTAS UN EFEKTĪVAS VEIKALU PRASĪBĀM ATBILSTOŠĀM PIEGĀDĒM?

Atbilde: modulāri paplašināmi, individuāli izstrādāti un uzticami visaptveroši risinājumi, kas atbilst augstajām tirgus prasībām.

Viedā SSI iepakojumu komplektācijas sistēma apvieno dažādus sistēmas moduļus un iekšējās loģistikas procesa ķēdi — no saņemtajām un glabāšanai paredzētajām precēm līdz preču izsniegšanai — uzticamā, visaptverošā risinājumā veikala prasībām atbilstošai mazumtirdzniecības vienību sakārtošanai paletēs:

  • Moduļi komplektēšanai paletēs un izņemšanai no tām. Moduļos izmantotie mūsdienīgie robotu lietojumi, kas paredzēti preču komplektēšanai paletēs un izņemšanai no tām, nodrošina uzticamus procesus un saudzīgu dažādu preču kārtošanu.

  • Ļoti dinamiski uzglabāšanas risinājumi nelieliem iepakojumiem. Lai nodrošinātu labu veiktspēju, tvertnēm, kastēm un paliktņiem tiek izmantotas daudzveidīgas viena līmeņa pārvietošanas sistēmas.

  • Papildiespēja: darba stacijas preču izsniegšanai cilvēkiem. Sistēma jebkurā laikā var piekļūt katrai atsevišķai precei — atsevišķas preces var iegūt, lai apstrādātu arī tiešsaistes pasūtījumus e-komercijas pārdošanas kanālā.

  • Viedie programmatūras moduļi pārvalda procesus, preču plūsmu, kā arī robotus, kas kārto preces paletēs. Tādējādi tiek nodrošinātas optimālas procedūras un nevainojami sakārtotas paletes.


Visas procesa darbības var veikt manuāli, daļēji automatizēti vai pilnībā automatizēti. Lai nodrošinātu pielāgotus un individuālus risinājumus, modulārajai sistēmai var pievienot vēl citus daļēji automatizētus komponentus (piemēram, darba stacijas preču izkraušanai no paletēm).

Pamatojoties uz šo pieredzi, savstarpēji efektīvos, saskaņotos loģistikas procesos ir pilnībā un uzticami integrētas viedas iekšējās tehnoloģijas.

  • Piedāvājumā ietilpst arī pielāgoti servisa un apkopes piedāvājumi, lai nodrošinātu iekšējās loģistikas sistēmai augstu veiktspēju un maksimālu pieejamību visā kalpošanas laikā.

  • Modulāro sistēmu dizains sniedz iespēju kombinēt sistēmas ar citām sistēmām, kā arī integrēt dažādās tehnoloģijās, jo īpaši viedajos programmatūras moduļos. Tādējādi lietotājam tiek nodrošinātas daudzveidīgākas iespējas un konkurētspēja.

MŪSU RISINĀJUMS: AUTOMATIZĒTAS IEPAKOJUMU KOMPLEKTĒŠANAS SISTĒMAS, KURU PAMATĀ IR MŪSDIENĪGAS TEHNOLOĢIJAS UN KURAS VAR INTEGRĒT HOLISTISKOS RISINĀJUMOS

SSI iepakojumu komplektēšanas sistēmai ir unikāla konfigurācija, kas nodrošina automātisku, veikala prasībām atbilstošu visu veidu mazumtirdzniecības preču komplektēšanu paletēs.

Iepakojumu komplektēšanas sistēmas risinājums piegādājamo vienību komplektēšanas automatizēšanai biznesa segmentos tika laists klajā 2008. gadā. Tam ir piešķirti vairāki apbalvojumi, tostarp pazīstamā MM Logistik balva (2008). SSI SCHAEFER pastāvīgi papildina plašās ekspertu zināšanas pārtikas mazumtirdzniecības tirgus nozarē.

  1. SSI iepakojumu komplektēšanas sistēma no piegādātājiem saņem pilnībā nokomplektētas paletes saņemto preču zonā un transportē tās uz automatizēto palešu izkraušanas zonu, izmantojot konveijera sistēmu vai automātiski vadāmus transportlīdzekļus (automated guided vehicles — AGV). Tur roboti slāni pa slānim automātiski izkrauj paletes pilnībā vai daļēji. Lai nodrošinātu saudzīgu apiešanos ar produktiem, šajā procesā tiek izmantota moderna robotikas tehnoloģija.

  2. Mazumtirdzniecības preču slāņi pēc tam individuāli tiek novietoti automatizētās komplektēšanas noliktavas buferzonā. Šajā posmā tiek izmantotas ļoti dinamiskas SSI SCHAEFER viena līmeņa pārvietošanas sistēmas.

    Ja ir nepieciešama augstāka veiktspēja, pārvietošanu komplektācijas noliktavā var projektēt kā SSI iepakojumu kārtošanas sistēmas moduli, izmantojot risinājumu 3D-Matrix Solution®. 3D-Matrix ir ļoti dinamisks risinājums, kas vienā sistēmā nodrošina uzglabāšanu, novietošanu buferzonā un secīgumu. Īslaicīgi glabājamos plauktus pareizā secībā var nodot robotam, kas tos kārto paletēs.

  3. SSI SCHAEFER viedie loģistikas programmatūras WAMAS® moduļi aprēķina optimālu no 3D-Matrix izgūto mazumtirdzniecības preču komplektēšanu, robotiem automātiski nosūtot tās uz pasūtījumu paletēm. Uz izdodamo preču zonu paletes nogādā SSI SCHAEFER konveijeru sistēma vai AGV.

Robotu materiālu plūsmas kontrolieris un rūpnieciska attēlu apstrāde

To, cik labi strādā robots, nosaka programmatūra, kas tiek lietota tā vadīšanai. SSI SCHAEFER rīcībā jau ir speciālisti ar vajadzīgajām zināšanām par visaptverošām programmatūras sistēmām. Tādējādi lietotāji no viena avota iegūst optimālu kombināciju — programmatūru, iekšējo loģistikas aparatūru un rūpniecisku attēla apstrādi. WAMAS® loģistikas programmatūras moduļi robotus padara “inteliģentākus” un piemērotākus holistiskām loģistikas lietojumprogrammām.

Palešu kārtošanas robota vadības sistēmas galvenā sastāvdaļa ir tā sauktais robota materiālu plūsmas regulators (Robot Material Flow Controller — RMC). Tas apstrādā 3D vizuālos datus, ko pēc tam izmanto robotu kustību iestatīšanai. Tā kā WAMAS® programmatūras komplektam ir modulāra struktūra, var ieviest īpaši pielāgotus risinājumus.

Rūpnieciskā attēlu apstrāde ar mūsdienīgiem sensoriem ir viena no galvenajām automatizācijas tehnoloģijām. To var izmantot, lai viedi vadītu iekārtas, automatizētu procesus un verificētu un pārbaudītu vienumus.

Turklāt atbilstošas sistēmas pārbauda kvalitātes kritērijus un nodrošina vērtīgus datus procesu optimizācijai. Visi parametri, kas attiecas uz optimālu produktu apstrādi, tiek saglabāti sistēmā. WAMAS® vizuālo datu modulis atpazīst iespējamās izmaiņas, “mācās” un turpmāk ņems tās vērā, strādājot ar attiecīgo preci.

Komplektēšanas shēmas veidotājs kā galvenā programmatūras tehnoloģija

Viedais komplektēšanas shēmas veidotājs aprēķina optimālo paletes sakomplektēšanas veidu atbilstoši individuālām specifikācijām. Tas tiek darīts, izmantojot sarežģītus algoritmus, un procesa pamatā ir informācija no attēlu apstrādes sistēmām. Atkarībā no klienta vērā tiek ņemti dažādi kritēriji:

  • Apjoma optimizācija

  • Stabilitāte

  • Noteikti ierobežojumi un produktu grupas

  • Veikalam raksturīgā struktūra


Tūlīt pēc aprēķina pabeigšanas tiek sagatavots paletes piepildīšanas attēls. Tad SSI iepakojumu kārtošanas sistēma var sākt pasūtījumu un apstrādāt to. Sistēma piekļūst pasūtītajām precēm, ņemot vērā partijas numuru, derīguma termiņu vai principu FIFO (pirmais iekšā – pirmais ārā).

Ja automātiskās palešu komplektēšanas  laikā rodas darbības traucējumi, piemēram, bojāta iepakojuma dēļ, pasūtījumu var turpināt kārtot uz tās pašas paletes, izmantojot reāllaikā modificētu komplektēšanas shēmu, vai, ja nepieciešams stabilitātes dēļ, pasūtījumu var sakomplektēt uz jaunas paletes.

SSI komplektēšanas shēmas veidotājs nodrošina iespēju individuāli konfigurēt un automātiski lietot komplektēšanas shēmu katrai paletei un veikalam. Izmantojot šo viedo un savā klasē labāko iepakošanas algoritmu, tiek aprēķinātas un ieviestas apjomam atbilstošas, stabilas un glabāšanas prasībām piemērotas komplektēšanas shēmas.

Lai “perfekti” sakomplektētu paleti, ir svarīgi, lai visas attiecīgās mazumtirdzniecības vienības tiktu secīgi padotas un novietotas uz paletes. Īslaicīgi glabātās preces pareizā secībā tiek izgūtas no komplektēšanas noliktavas un pārvietotas uz palešu robotiem optimizētā secībā. Tā kā tiek izmantots 3D-Matrix risinājums, tas notiek, nezaudējot veiktspēju un bez papildu apakšsistēmām turpmākas secības noteikšanai. Tas ātri un droši sakārto preces uz paletēm vai konteineros ar ritenīšiem, izmantojot iepriekš aprēķinātu, katram veikalam optimālu komplektēšanas shēmu.

Robotics.jpg

Pareiza preču komplektēšana paletēs — kas ir nepieciešams?

Ideālas paletes koncepcija katram klientam var atšķirties.
Iespējamie kritēriji optimāli sakomplektētai paletei:
1. Ilgiem ceļojumiem pa sliktiem ceļiem optimizēta stabilitāte
2. Optimizēts apjoms, lai samazinātu transporta izmaksas
3. Veikaliem optimizēts iepakojums ātrākai lielveikalu plauktu papildināšanai
Izmantojot komplektēšanas shēmas veidotāju, katrai paletei un nozarei atsevišķi var noteikt iepakojumu izkārtojuma kritērijus un automātiski aprēķināt atbilstošāko izkārtojumu uz paletes. Veidojot paletes ar veikala iekārtojumam pielāgotu komplektēšanas secību, tiek ietaupīts staigāšanas laiks, kārtojot preces noliktavās (īpaši lielajos veikalos), tiek samazināta darbinieku slodze un optimizēti procesi, kā arī tiek uzlabota klientu apmierinātība un līdz ar to pārdošanas rādītāji tirdzniecības vietā.
LASĪT VAIRĀK

KĀDAS IR SSI IEPAKOJUMU KOMPLEKTĒŠANAS PRIEKŠROCĪBAS?

Pilnīgai vai daļējai materiālu plūsmas automatizācijai noliktavā, tostarp pasūtījumu komplektēšanai un dažādu mazumtirdzniecības vienību, iepakojumu un kastu komplektēšanai paletēs, izmantojot SSI iepakojumu komplektēšanas sistēmu, ir daudz priekšrocību, jo īpaši pārtikas mazumtirdzniecības nozarē:

Tā kā tiek veikta procesu automatizācija un izveidotas ergonomiskas darbstacijas, noliktavu operatori var automatizēt smagas fiziskas darbības, optimizēt personāla izvietojumu un tādējādi nodrošināt atbilstību katras valsts prasībām attiecībā uz dažkārt ļoti stingrajām prasībām darba drošībai noliktavā (piemēram, dziļi sasaldēto produktu noliktavā).

Automatizētā dažādu preču un iepakojumu atlase un komplektēšana paletēs nodrošina netraucētu darbību 24 stundas dienā un 7 dienas nedēļā. Sistēmā var ieviest atsevišķas savākšanas noliktavas dažādiem temperatūras diapazoniem (līdz -30 °C).

Sistēmā WAMAS® tiek rezervēta preču paņemšana no katras glabāšanas zonas un katras stacijas, ieskaitot partijas datus un derīguma termiņu, lai operators vienmēr būtu informēts un varētu atbrīvoties no pašreizējiem krājumiem.

Automātizētā uzglabāšanas un izsniegšanas sistēmas sniedz iespēju optimāli izmantot noliktavu vietu gan horizontāli, gan vertikāli aizņemtās vietas ziņā, jo krājumu izgūšanas mašīnas un konveijeri ir šaurāki un augstāki nekā plaukti, kas tiek lietoti kopā ar manuālās pasūtījumu komplektēšanas ratiņiem vai autoiekrāvējiem. Arī robotu šūnās veiktā automātiskā izkraušana no paletēm vai preču komplektēšana tajās notiek, taupot vietu.

Palešu veidošanas roboti spēj sakomplektēt preces dažādu izmēru paletēs vai konteineros ar ritenīšiem, nodrošinot stabilitāti, optimālu apjomu un veikalam piemērotu secību. Izmantojot iespējamās iepakojumu un preču komplektēšanas kombinācijas, var nokomplektēt dažādu lielumu pasūtījumus un apstrādāt un sakārtot paletēs plašu preču klāstu vienā sistēmā.

Optimāli līdzsvarojot noliktavas sistēmu, secību un komplektēšanu paletēs, var sasniegt augstus visas sistēmas veiktspējas rādītājus un maksimālu telpas izmantošanu.

Optimāls komplektēšanas shēmas aprēķins, rūpīga preču pārvietošana un sakraušana, kā arī palešu ietīšana elastīgā plēvē, lai nostiprinātu kravu, nodrošina lielu stabilitāti dažāda izmēra paletēm.

VEIKALAM ATBILSTOŠI SAKOMPLEKTĒTAS PALETES — LIELĀKA EFEKTIVITĀTE

Pārtikas mazumtirdzniecība nodrošina patērētāju apgādi ar ikdienas precēm. Pēdējo desmit gadu laikā ir ļoti pieaugušas prasības pēc plaša un daudzveidīga produktu klāsta, kā arī to kvalitātes un piegādes drošības. Dažādu veidu veikalos tiek piedāvāts plašs un daudzveidīgs sauso, svaigo un saldēto produktu klāsts dažādos iepakojumos. Tādējādi prasības iekšējai loģistikai un produktu pārvietošanai ir ļoti dažādas.

  • Derīguma termiņš un partiju numuru izsekojamība.

  • Saudzīga apiešanās ar izstrādājumiem, kas bieži vien ir trausli, lai tie nonāktu veikalā glīti un klientiem patīkamā izskatā.

  • Loģistikas sistēmas daudzveidība un efektivitāte regulāro slodzes pieaugumu apstākļos, ko rada sezonālās un dažkārt iknedēļas kampaņas.

  • Veikalos vēlamākas ir vairākas piegādes mazākos apjomos, kā arī veikalam piemērotu palešu un konteineru ar ritenīšiem ātras papildināšanas iespējas.

  • Apjoma optimizēšana transportēšanai.

  • Arvien pieaugošais e-komercijas apjoms pārtikas nozarē un ikdienai nepieciešamo produktu iegādē aicina veidot jaunas koncepcijas noliktavu loģistikā, piemēram, piegādes uz mājām vai klientiem nepieciešamo pasūtījumu komplektēšanu.

  • Pieaugošās enerģijas un personāla izmaksas, darbinieku trūkums un augstākas prasības arodveselības un drošības jomā noliktavā.

  • Augstas veiktspējas prasības un termiņu ievērošana pārtikas loģistikā. Dziļās saldēšanas noliktavās darbiniekiem jāvalkā, piemēram, individuālie aizsardzības līdzekļi un regulāri jādodas sasildīties.

  • Augošās loģistikas telpu cenas liek domāt par tādiem aspektiem kā telpas taupīšana un optimāla telpas izmantošana, būvējot glabātavas.


Visas šīs norises pastiprina daļējas un pilnīgas automatizācijas tendenci tirdzniecības preču izsniegšanas, kā arī atsevišķu preču komplektēšanas jomā. Tehnoloģijām ir jābūt tādām, lai tās varētu lietot visās temperatūras zonās pārtikas loģistikā un automātiskai un dažādu izmēru un svara iepakojumu stabilai sakomplektēšanai uz dažādām paletēm un komplektēšanas ratos.

PRAKTISKI IEPAKOJUMU KOMPLEKTĒŠANAS RISINĀJUMI

Aplūkojiet nesen pabeigtos un drīzumā pabeidzamos projektus, kuros iekļauta SSI iepakojumu komplektēšanas sistēma:

_B4A8027-1_corr.tif

SSI SCHAEFER proud to partner with Coca-Cola Amatil

Overview_asko

Grocery, Logistics, Sustainability: Customised Solution for Absolute Sequence

Coop Automation Terminal_website.jpg

Coop invests in one of the largest automation solutions in the world

Nav atrasti atbilstoši ieraksti.

MĒS KĀ IEKŠĒJĀS LOĢISTIKAS EKSPERTS ATRADĪSIM JŪSU VAJADZĪBĀM PIELĀGOTU RISINĀJUMU. ZVANIET VAI SAZINIETIES AR MUMS NOSŪTOT ZIŅU.