LogiMAT® verticale liftmodule

SSI LOGIMAT®

De SSI LOGIMAT® opslaglift is uw opslag- en orderverzameloplossing in één!

De SSI LOGIMAT® is een verticale liftmodule die u een opslag- en orderverzameloplossing in één systeem biedt. De state-of-the-art magazijnlift maakt gebruik van het goederen-naar-persoon principe en stelt maatstaven op het gebied van prestaties en ergonomisch bedieningscomfort.

Een verticale liftmodule is te vergelijken met een enorme ladekast met twee rijen laden aan zowel de voorkant als aan de achterkant. Tussen de twee rijen bevindt zich een lift, die de afzonderlijke legborden uittrekt en ze naar de werkopening beweegt. Hierdoor kan de operator het orderpicken met de hoogste nauwkeurigheid uitvoeren.

Verschillende uitvoeringen voor diverse behoeften 

De SSI LOGIMAT® kan optimaal worden aangepast aan alle werkomstandigheden met 8 verschillende modelbreedtes in 2 modeldiepten en een vrij te kiezen machinehoogte tot 24 meter. Door het compacte ontwerp wordt maximaal gebruik gemaakt van de aanwezige hoogte op locatie. Functies zoals ladeopslag met een tussenruimte van 25 mm, de FIX-opslagstrategie voor hoogte en/of intelligente hoogte-optimalisatie (IHO),  garanderen een maximale opslagdichtheid op de kleinst mogelijke oppervlakte. Het systeem past zich aan alle werkomstandigheden aan. Of het nu gaat om afzonderlijke aan- en afvoerzijden, tweezijdige toevoer of afvoer een niveau hoger. Het systeem kan eventueel in de kelder geplaatst worden met een plafonddoorbraak of verzonken in de vloer. De SSI LOGIMAT® verticale opslaglift kan indien nodig zelfs op de buitengevel van een magazijn worden gemonteerd. Deze constructie dient om de bouwkosten voor uitbreiding van het magazijn tot een minimum te beperken.

Uw voordelen: 

  • Gestroomlijnde magazijnprocessen (picking en materiaalstroom)

  • Voorkomt onnodige loopafstanden

  • Verkorting van het pickproces met meer dan 70%

  • Minimaliseren van het foutenpercentage bij het orderpicken

  • Schaalbaarheid en gemakkelijke aansluiting op bestaande processen

  • Tot 90% minder opslagruimte nodig vergeleken met statische opslagoplossingen

LOGIMAT® DÉ VERTICALE LIFTMODULE: HET IDEALE HULPMIDDEL VOOR DE DIGITALE TRANSFORMATIE VAN UW LOGISTIEKE SYSTEEM

De LOGIMAT® is de plateaulift van SSI SCHÄFER en een magazijn- en orderverzameloplossing in één systeem. De state-of-the-art opslaglift maakt gebruik van het goederen-tot-persoon-principe en heeft een ergonomisch bedieningscomfort.

INTELLIGENT OPSLAAN EN ORDERVERZAMELEN

farla_logimat.jpg

De LOGIMAT® kan als autonoom systeem of geïntegreerde toepassing worden ingezet. Hij is standaard uitgerust met een PLC. Voor de individuele configuratie zijn een besturingsoptie en een software-optie verkrijgbaar die op de wereldwijd erkende logistieke software WAMAS® van SSI SCHÄFER gebaseerd zijn.

Van de integratie in een overkoepelend ERP-systeem en het artikelenbeheer tot de orderafhandeling: Elk project is gebaseerd op een overzichtelijke en betrouwbare standaardoplossing die naar behoefte flexibel op de logistieke zakelijke processen afgestemd kan worden door middel van eenvoudige uitbreidingen. De bediening van de magazijnlift vindt plaats via de zelfverklarende gebruikersinterface op een touchscreen.

LMB_behälter_container_tablareinteilung.jpg

Exclusieve magazijnliftfuncties: compact, robuust, veilig en ergonomisch  

De magazijnlift is met een groot aantal standaardfuncties uitgerust - daardoor zijn geen dure uitbreidingen in de vorm van extra opties nodig. Het volledig modulaire concept maakt de magazijnlift LOGIMAT® tot een meegroeiende oplossing met hoge investeringszekerheid. Het voor SSI SCHÄFER typische gebruik van kwalitatief hoogwaardige individuele componenten zoals de robuuste tandheugelaandrijving zorgt bovendien voor een geringe slijtage en een onderhoudsarm bedrijf.

Voor een gerichte uitbreiding van de standaarduitvoering biedt SSI SCHÄFER voor de LOGIMAT® een breed scala van deels exclusieve opties aan.

  • De neighoekinrichting LOGITILT voor een ergonomische uitname van goederen en een reducering van de grijpdiepte

  • Dankzij LOGIWORK kan de hoogte van het afgifteplatform aan de lichaamslengte van de medewerker worden aangepast.

  • Bakkenserie LMB als indelingstoebehoren voor de traydiepte van 800 mm, geoptimaliseerd voor het maximale gebruik van het opslagoppervlak

Vertical Lift Module LogiMat®
  • Tot 90 % minder benodigd magazijnoppervlak in vergelijking met statische magazijnoplossingen.

  • Reductie van de verplaatsingsduur met meer dan 70 %

  • Geautomatiseerde processen en ergonomisch ontwerp verhogen de prestaties met meer dan 20 %.

  • Alle via één aansprekpunt: van de hardware en de software tot het in de praktijk bewezen after-sales concept.

LOGIMAT® GALERIJ

 

Benieuwd naar het ideale opslagsysteem voor uw bedrijf?