Mitsubishi Logisnext Europe Oy_Rocla.png

Uzglabāšanas un paņemšanas risinājumi uzņēmumam Mitsubishi Logisnext Europe Oy

2020. gadā SSI SCHÄFER piegādāja uzglabāšanas un paņemšanas risinājumu savam ilggadējam partnerim Mitsubishi Logisnext Europe Oy (līdz 2020. gadam — Rocla Oy), kas ir viens no AGV risinājumu tirgus līderiem. Piegādes komplektācijā iekļauta palešu sakraušanas sistēma un vertikālo celšanas moduļu tehnoloģija.

Izmaiņu vēsture

2013. gadā uzņēmums Mitsubishi Logisnext Europe, kura nosaukums tobrīd bija Rocla, pieņēma stratēģisku lēmumu paplašināt ražošanas telpas Somijā. Lai ieviestu šo attīstības lēmumu dzīvē, uzņēmums sāka nomāt vairākas mazas noliktavas, kurās uzglabāt mazo detaļu un lielāku vienumu krājumus uz paletēm pirms pārsūtīšanas uz ražošanas fāzi. 2020. gadā šī stratēģija tika pārskatīta, un uzņēmums lēma, ka nepieciešama viena noliktava Jērvenpē tuvāk ražošanas telpām, tomēr izmaiņas jāievieš ātri — tikai 12 nedēļu laikā.

Klients, kurš zina, ko vēlas, un ir ar skaidru redzējumu

2020. gadā uzņēmums Mitsubishi Logisnext Europe bija tieši šāds. Viņi zināja, kas un kad vajadzīgs viņu biznesam. Vēl vajadzēja tikai atrast šim darbam piemērotāko uzņēmumu.

“Mums bija tukša ēka, un bija nepieciešama efektīva sistēma, optimāli izmantojot piemēroto telpu, kā arī ātrāks paņemšanas risinājums,” stāsta Ansi Hātaja (Anssi Haataja), uzņēmuma Mitsubishi Logisnext Europe Oy rūpniecisko tehnoloģiju un telpu nodaļas vecākais pārvaldnieks.

Galvenie uzglabāšanas konsolidācijas iemesli bija pieejamās telpas paplašināšana, skaidra informācija par inventāru un procesu pārredzamība. Visi šie aspekti neizbēgami uzlabo produktivitāti un līdz ar to arī nāk par labu gala klientam. Projektu kopumā sarežģītu padarīja ļoti īsais grafiks, ko nevarēja ne mainīt, ne aizkavēt. Uzņēmumam Mitsubishi Logisnext Europe bija tikai 3 mēneši laika no pasūtījuma veikšanas līdz noliktavai, kas darbojas ar pilnu jaudu.

Brīnišķīgais risinājums, visu nodrošinot vienuviet

Sākotnēji izmantotajās nomas telpās bija tikai plauktu risinājumi, bet nebija ne automatizācijas rīku, ne intelektiskā aprīkojuma. Vienīgās “smadzenes” šajā risinājumā bija vienkārša uzņēmumu resursu plānošanas sistēma. Tā kā bija nepieciešams uzlabot produktivitāti, tika lemts vispirms ieviest noliktavas pārvaldības sistēmu.

Jaunās ēkas 8500 kvadrātmetru platība ir līdzvērtīgi sadalīta automatizēti vadāmo transportlīdzekļu pārbaudes zonā un noliktavā. Saņemot preces, dati tiek nekavējoties ievadīti noliktavas pārvaldības sistēmā. Pēc tam preces tiek nosūtītas uz buferēšanas zonu vai noliktavu un ievietotas norādītajos blokos.  Jaunajā sistēmā ir 10 SSI LOGIMAT® moduļi. Astoņi no tiem ir veltīti mazo detaļu (skrūvju, kronšteinu u.c.) uzglabāšanai. Atlikušos divus vertikālās celšanas moduļus izmanto lielākiem vienumiem. Viens darbinieks vienlaikus var lietot 4 SSI LOGIMAT® moduļus.

“Noliktavas pārvaldības sistēma palīdz vienlaikus atvērt visus četrus moduļus, kuros ir vajadzīgie vienumi. Tiklīdz detaļas no vienas paplātes ir paņemtas, nākamā paplāte jau virzās uz atvērto vārtu pusi”, – stāsta Marko Lapi (Marko Lappi), uzņēmuma Mitsubishi Logisnext Europe noliktavas pārzinis.

Šobrīd vertikālajos celšanas modeļos ir 22 000 bloku un vairāk nekā 1,1 miljons detaļu. Vienlaicīga mijiedarbība ar moduļiem palīdz novietot uzglabāšanai dažādus vienumus vienlaikus un ietaupa šim darbam veltāmo laiku.

Noliktavā ir arī SSI SCHÄFER ražotie PR 600 — statīvi palešu uzglabāšanai. Šajā zonā uzņēmumam Mitsubishi Logisnext Europe ir pieejamas 5000 palešu atrašanās vietas.

Tālāk materiālu plūsmā notiek sekvencēta paņemšana, lai vispirms izgūtu vienumus no SSI LOGIMAT® un pēc tam no PR 600, apvienojot tos vajadzīgajās grupās un nosūtot uz ražošanas līniju.


Apkopes iespējas kļuva par pagrieziena punktu

Pēc pasūtījuma veikšanas visi ieteiktie risinājumi tika izvērtēti atbilstoši 4 galvenajiem kritērijiem: vēlamā uzglabāšanas vietu skaita panākšana, ērta montāža un integrācija, nepieciešamā produktivitātes līmeņa panākšana un darbu paveikšana laikus. SSI SCHÄFER atbilda visām prasībām.

“Uzņēmumam SSI SCHÄFER bija pašiem sava montāžas komanda, un mēs nolēmām izmantot viņu palīdzību”, — piebilst Ansi.

Turklāt uzņēmums Mitsubishi Logisnext Europe saņēma pagarināto garantiju uz 5 gadiem un apkopes līgumu. Uzņēmumam ir ārkārtīgi svarīgi nodrošināt netraucētu un nepārtrauktu darbu objektā bez traucējumiem.

“Apkopes komanda strādā netālu no mūsu telpām un nekavējoties var atbildēt uz mūsu pieprasījumiem,” — saka Marko.

Mitsubishi Logisnext Europe Oy_Rocla_3.png


Mitsubishi Logisnext Europe Oy_Rocla_2.png


SSI SCHAEFER, | 2022. gada janvāris

Kontaktpersona

Pārdošanas un mārketinga nodaļa Tālruņa nr.: +371 25493555 Adrese: [email protected]